Τι είπε για την «κοινωνία που γνωρίζει και δεν μιλάει».
Για τα όσα συνέβησαν με την στυγερή δολοφονία στο Χαλκιόπουλο μίλησε σήμερα στον ΔΥΤΙΚΑ FM και την Δήμητρα Λαοπόδη ο Α΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Δημήτρης Ραυτογιάννης
«Η δολοφονία στο Χαλκιόπουλο έχει δυο χαρακτηριστικά. Εάν αυτοί που κατέθεσαν (οικείοι) ανέφεραν ότι οι σχέσεις πατέρα και γιού είναι διαταραγμένες και ότι πατέρας είναι θύμα ξυλοδαρμού από τον γιό του, τότε οι αστυνομικές και οι εισαγγελικές αρχές δεν έπραξαν ορθά. Εάν όμως το οικείο περιβάλλον του θανόντα κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι οι σχέσεις πατέρα και γιού είναι άριστες, ότι ο θανών πατέρας δεν έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού από το γιό του, ότι τα χτυπήματα του προέρχονται από πτώσεις λόγω της ηλικίας του, τότε οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές έπραξαν άριστα. Εάν αναγνώσουμε το δελτίο τύπου του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας που αφορά στην παρούσα περίπτωση τότε συμπεραίνουμε ότι την ευθύνη δεν την έχει η Ελληνική αστυνομία».
Στο ερώτημα που τέθηκε για το δελτίο τύπου που εξέδωσε η εισαγγελία Χανιών σχετικά με μεθυσμένο οδηγό, ο οποίος μετά από αλκοτέστ τραυμάτισε θανάσιμα νεαρό οδηγό, ο κ. Ραυτογιάννης αναφέρθηκε στην σημασία των ελέγχων μέθης από την τροχαία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η πολιτεία πρέπει να παρέχει στους αστυνομικούς που διενεργούν συνεργεία ελέγχου μέθης οδηγών, όλα τα απαραίτητα που αφορούν στην υλικοτεχνική υποδομή όπως για παράδειγμα συσκευές αλκολομέτρης και γερανοφόρα οχήματα, για να μπορεί να εφαρμόζεται ο νόμος και οι οδηγοί οι οποίοι καταλαμβάνονται υπό την επήρεια μέθης να τους επιβάλλονται κυρώσεις σχετικά με την ακινητοποίηση των οχημάτων τους.
Αναφορικά με το Α.Δ. Ακαρνανίας θεωρεί ότι η χρήση του γερανοφόρου οχήματος της τροχαίας τίθεται επιβεβλημένη και προτείνει εκπαίδευση περισσότερων αστυνομικών ως οδηγοί γερανοφόρου οχήματος.
Κληθείς να σχολιάσει την απόδραση των δυο νεαρών ΡΟΜΑ την ημέρα του Πάσχα από τα κρατητήρια του μεταγωγών Αγρινίου σχετικά με τα κενά ασφάλειας που προκύπτουν είπε «οι συνάδελφοι μου αστυνομικοί έπραξαν το ανθρωπίνως δυνατό. Οι κρατούμενοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να βρουν την έξοδο προς την ελευθερία και πως η Ελληνική αστυνομία έχει θρηνήσει νεκρούς αστυνομικούς από κακοποιούς οι οποίοι απόδρασαν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση εάν υποθέσουμε ότι υπάρχει κενό ασφαλείας, τότε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα πλέγμα αραιής πύκνωσης με στόχο την αποτροπή των αποδράσεων.
Τέλος ο κ. Ραυτογιάνηης επισήμανε ότι «η εκάστοτε κυβέρνηση όταν νομοθετεί θα πρέπει να είναι και υπέρ του θύματος και όχι μόνο του θύτη. Η παρούσα κυβέρνηση κινήθηκε με αυτό το γνώμονα και ψήφισε αλλαγές στον ποινικό κώδικα».
Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Δημήτρη Ραυτογιάννη στον ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8 και την Δήμητρα Λαοπόδη