• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Κώστας Τσιάρας: «Η πόρτα του Υπουργείου είναι ανοιχτή για τους αγρότες» – Πλατφόρμα ενστάσεων και στήριξη στον πρωτογενή τομέα

by Συντακτική Ομάδα
03/12/2025
in Ειδήσεις, Ελλάδα
Reading Time: 1 min read
A A
0
Κοινό μέτωπο κυβέρνησης Περιφερειαρχών κατά της ευλογιάς

Η πόρτα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι πάντα ανοικτή για διάλογο με τους αγρότες, τόνισε ο ΥπΑΑΤ, Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Άννα Λιβαθηνού, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο στήριξης των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα».

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις δήλωσε πως  «είναι δημοκρατικό  δικαίωμα των αγροτών να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν, αλλά μέχρι του σημείου που δεν προκαλούν προβλήματα σε άλλες κοινωνικές ομάδες». Υπενθύμισε παράλληλα ότι έχει συναντηθεί με όλες τις οργανώσεις αγροτών υπογραμμίζοντας ότι «η πόρτα του Υπουργείου μου είναι πάντα ανοιχτή για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτών».

Σχετικά Άρθρα.

Παρεμβάσεις 262,6 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα

Κώστας Τσιάρας: Στόχος μας η συνεχής διεύρυνση των αγορών για τα ελληνικά προϊόντα- Ανοίγουμε νέους δρόμους για τον πρωτογενή τομέα

Κώστας Τσιάρας: Χωρίς διάλογο δεν διαμορφώνονται εθνικές θέσεις για τον πρωτογενή τομέα

Κώστας Τσιάρας: Το 87% των αγροτών που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα για το χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές

Ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι «διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον αγροτικό κόσμο και μάλιστα τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο τη χώρα μας αλλά και όλους τους αγρότες της Ευρώπης», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα πρόσθετα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική κρίση και η συμπίεση των τιμών διεθνώς. Αναφερόμενος ιδιαίτερα στα προβλήματα των Ελλήνων αγροτών τόνισε ότι «υπάρχουν και τα γενικότερα προβλήματα που έχει προκαλέσει η ξηρασία στην παραγωγή, αλλά κι αυτά που απορρέουν από την διαδικασία εξυγίανσης του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Απευθύνοντας μήνυμα προς τους ανθρώπους της παραγωγής ο Υπουργός με έμφαση τόνισε ότι «οι έντιμοι αγρότες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα» και υποσχέθηκε πως «όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο».

Ομαλοποίηση πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ και προστασία των ευρωπαϊκών πόρων

Ο κ. Τσιάρας στάθηκε εκτενώς στο ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και της ροής των πληρωμών, υπογραμμίζοντας ότι «έχει ξεκινήσει και ομαλοποιείται η ροή των πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ». Όπως ανέφερε, «ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη άσκηση, πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό. Υπήρχαν δύο επιστολές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι οποίες θα είχαν τον κίνδυνο της διακοπής της ροής των ευρωπαϊκών πόρων».

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία για τις προκαταβολές, σημείωσε ότι «πέρυσι είχαν δοθεί γύρω στα 476 εκατομμύρια, φέτος δόθηκαν 363 εκατ. για προκαταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης», 

Αιτιολογώντας τη μειωμένη προκαταβολή είπε ότι από αυτή εξαιρούνται 2.000 παραγωγοί που βρίσκονται υπό δικαστική έρευνα λόγω παρατυπιών στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Επίσης σε περίπου 45.000 παραγωγούς θα γίνει επανέλεγχος στοιχείων. Σε αυτούς θα δοθεί η δυνατότητα να καταθέσουν ενστάσεις, καθώς, όπως είπε,  «απ’ αυτήν την εβδομάδα θα φροντίσουμε να υπάρχει μια ειδική πλατφόρμα, μια δυνατότητα αιτήσεων θεραπείας, ενστάσεων, ώστε οι άνθρωποι οι οποίοι δικαιούνται τα χρήματά τους να τα πάρουν». Σε αυτόν τον κατάλογο, είπε, πρέπει να προστεθούν και οι ιδιοκτήτες περί των 11.000 αγροτεμαχίων που έχουν πρόβλημα με τον ΚΑΕΚ καθώς και περίπου 13.000 κτηνοτρόφοι, βρέθηκαν εκτός επιδοτήσεων γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμος βοσκότοπος στις περιοχές τους  παρά το ότι έχουν τιμολόγια γάλακτος, κρέατος, αγοράς ζωοτροφών. Διαβεβαίωσε, όμως, ότι «και αυτοί  προφανώς θα λάβουν τις επιδοτήσεις».

Ο Υπουργός κατέστησε σαφές ότι «υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα σημαντικών πληρωμών μέσα στο Δεκέμβριο» και εκτίμησε ότι «θα υπάρξει  μεγάλη ανακούφιση γενικότερα σε όλο τον κόσμο του πρωτογενούς τομέα».Και κατέληξε: «Κατανοώ ότι υπάρχει πρόβλημα. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Δεν πετάω στα σύννεφα, ούτε πολύ περισσότερο είμαι μακριά από μια πραγματικότητα η οποία αφορά στον ίδιο τον αγροτικό και τον κτηνοτροφικό κόσμο. Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες και να στηρίξουμε τον κόσμο αυτό με όποια δυνατότητα υπάρχει. Πάντα λέω ότι είμαστε εδώ και επιχειρούμε με κάθε δυνατό τρόπο να βρούμε τη λύση σε όλα τα ζητήματα τα οποία τίθενται».

Tags: αγρότες Ελλάδααγροτικές επιδοτήσειςαγροτικές κινητοποιήσειςβασική ενίσχυσηενστάσεις αγροτώνκλιματική κρίση αγροτικός τομέαςΚώστας Τσιάρας δηλώσειςΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμέςπλατφόρμα ενστάσεων ΟΠΕΚΕΠΕπρωτογενής τομέας
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Μίλτος Χατζηγιαννάκης από το Αγρίνιο: «Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σχέδιο μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες»
On Camera

Μίλτος Χατζηγιαννάκης από το Αγρίνιο: «Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σχέδιο μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες»

Στο Αγρίνιο βρέθηκε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ΕΛΑΣ ,...

by Συντακτική Ομάδα
29/10/2026, 19:28
Μίλτος Ζαμπάρας: Παρέμβαση στη Βουλή για παράταση των προγραμμάτων «Εξοικονομώ»
On Camera

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μίλτος Ζαμπάρας – Το νέο πολιτικό βήμα με τον Αλέξη Τσίπρα VIDEO

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε ο Μίλτος Ζαμπάρας, ανακοινώνοντας παράλληλα, μέσα από...

by Συντακτική Ομάδα
29/10/2026, 11:06
“Τα παιδία παίζει” και ο δήμος περιμένει…
Αγρίνιο

“Τα παιδία παίζει” και ο δήμος περιμένει…

  «Κανείς ποτέ δεν έχασε από το τάξιμο», λέει ο σοφός λαός. Κι αν αυτός...

by Συντακτική Ομάδα
29/10/2026, 09:00
Το Μεσολόγγι στο στόχαστρο του καναδικού Κάνοε Καγιάκ 
Ειδήσεις

Το Μεσολόγγι στο στόχαστρο του καναδικού Κάνοε Καγιάκ 

Επίσκεψη κορυφής στον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου Μια ιδιαίτερα ελπιδοφόρα και ευχάριστη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα...

by Συντακτική Ομάδα
28/10/2026, 22:56
Χιονίζει στα Κρυονερια Ορεινής Ναυπακτίας. Video
Ειδήσεις

Χιονίζει στα Κρυονερια Ορεινής Ναυπακτίας. Video

Χιονίζει στα Κρυονερια Ορεινής Ναυπακτίας https://www.youtube.com/watch?v=GCdApBHYNLI

by Συντακτική Ομάδα
28/10/2026, 22:47
Εκδηλώσεις

Η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

    Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης, η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου τίμησε σήμερα...

by Συντακτική Ομάδα
28/10/2026, 22:30
Τεχνική Εταιρεία A4B

Ροή RSS: Sara & Mara | Blog Sara & Mara | Blog

  • Ο δήμαρχος Γάκιας, η ΚΕΔΕ και τα κουκιά που δεν βγαίνουν... sara-mara
  • Ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και ποιος θα πληρώσει τη θράκα; sara-mara
  • «Βοηθήστε τον κόσμο»… αλλά μην ξεχνάτε ποιος πρέπει να ξαναβγεί sara-mara
  • «Κάντε όσες μηνύσεις θέλετε…– Εμείς έχουμε λεφτά, εγώ θα ξαναβγώ...» sara-mara
  • Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ… στο δημαρχείο με μια τροπολογία; sara-mara
  • Όνειρα θερινής νυκτός, κοστούμια και… κατραπακιές sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.