• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Αγρίνιο: Αγέλη σκύλων καταδίωξε γυναίκα στην περιμετρική – Φόβος στον Άγιο Θωμά, τι κάνει ο Δήμος; ΔΕΙΤΕ VIDEO

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια, ενώ στον Αχελώο παραμένει ανοιχτό το ζήτημα των δεκάδων αδέσποτων. Το πρόγραμμα του Δήμου υπάρχει στα χαρτιά και η πραγματικότητα στους δρόμους ζητά απαντήσεις.

by Συντακτική Ομάδα
10/10/2026
in On Camera, Αγρίνιο, Ειδήσεις, Τοπικά Νέα
Reading Time: 1 min read
A A
0
Αγρίνιο: Αγέλη σκύλων καταδίωξε γυναίκα στην περιμετρική – Φόβος στον Άγιο Θωμά, τι κάνει ο Δήμος; ΔΕΙΤΕ VIDEO

 

 

Σχετικά Άρθρα.

Λήξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος Υποψηφίων Θετών Γονέων  από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Έναρξη του Τομέα Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

Καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου στη Μακρυνεία – «Δεν υπάρχει το περιπολικό», καταγγέλλουν οι αστυνομικοί

Μεσολόγγι και Καινούργιο οι επόμενοι σταθμοί της ΕΛ.Α.Σ. στην Αιτωλοακαρνανία

 

 

 

 

Τον φόβο και την αγωνία έζησε το βράδυ της Παρασκευής μια γυναίκα στην περιμετρική οδό του Αγρινίου, όταν, επιστρέφοντας από την εκδήλωση Pink the City που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα στην πλατεία Δημοκρατίας, βρέθηκε αντιμέτωπη με αγέλη σκύλων.

Σύμφωνα με όσα καταγράφονται σε video, τα σκυλιά κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος της και η γυναίκα άρχισε να τρέχει για να απομακρυνθεί, αναζητώντας τρόπο να προστατευθεί. Περίοικοι που παρακολουθούσαν τη σκηνή από τα μπαλκόνια τους άρχισαν να φωνάζουν και, τελικά, τα ζώα απομακρύνθηκαν.

Η γυναίκα συνέχισε να ζητά βοήθεια, προσπαθώντας να ξεφύγει από την αγέλη. Το περιστατικό θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρότερη κατάληξη, εάν έχανε την ισορροπία της και έπεφτε στο έδαφος.

Δεν πρόκειται για μια εικόνα που μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Όταν ένας πολίτης φοβάται να περπατήσει σε δρόμο της πόλης, το ζήτημα δεν αφορά μόνο τη διαχείριση των αδέσποτων, αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων.

Στον Άγιο Θωμά οι κάτοικοι φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους

Η ανησυχία δεν περιορίζεται στο συγκεκριμένο περιστατικό. Κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Θωμά και της περιμετρικής μεταφέρουν στο AgrinioNet.gr ότι η παρουσία σκύλων που κινούνται σε ομάδες έχει κάνει δύσκολη την καθημερινότητά τους.

Όπως αναφέρουν, μητέρες με καροτσάκια, γονείς με μικρά παιδιά, αλλά και άνθρωποι που θέλουν να βγουν βόλτα με τα δικά τους κατοικίδια, διστάζουν να κυκλοφορήσουν, φοβούμενοι πιθανή επίθεση.

Η κατάσταση, όπως την περιγράφουν οι περίοικοι, δημιουργεί ένα εύλογο ερώτημα.

Mπορεί ένας κάτοικος του Αγρινίου να περπατήσει στη γειτονιά του χωρίς να ανησυχεί ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια αγέλη;

Οι καταγγελίες αυτές χρειάζονται άμεση διερεύνηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Δεν αρκεί να περιμένει κανείς να σημειωθεί τραυματισμός για να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός του Δήμου.

Οι ευθύνες του Δήμου Αγρινίου και το ερώτημα για την περισυλλογή

Η διαχείριση των αδέσποτων δεν αποτελεί προαιρετική δράση της δημοτικής αρχής. Ο Ν. 4830/2021 ορίζει ότι οι δήμοι είναι αρμόδιοι για τη φροντίδα, την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στα διοικητικά τους όρια. Το σχετικό πλαίσιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, κτηνιατρική περίθαλψη, ηλεκτρονική σήμανση, στειρώσεις, υιοθεσίες και παρακολούθηση των ζώων που επανεντάσσονται. (Ν. 4830/2021)

Ο ίδιος ο Δήμος Αγρινίου διαθέτει πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων, στο οποίο προβλέπεται ότι προτεραιότητα δίνεται σε τραυματισμένα ή άρρωστα ζώα, αλλά και σε ζώα που κυκλοφορούν στον πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό και δημιουργούν αποδεδειγμένα όχληση ή σχηματίζουν αγέλες. (Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου Αγρινίου)

Επομένως, το ερώτημα δεν είναι αν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο. Είναι τι εφαρμόζεται στην πράξη και με ποια αποτελέσματα.

Πόσες αναφορές έχουν γίνει για τα συγκεκριμένα σκυλιά στην περιμετρική;

Έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία;

Έχει καταγραφεί ο αριθμός των ζώων και έχει ελεγχθεί η κατάστασή τους;

Έχει οργανωθεί επιχείρηση περισυλλογής, όπου αυτή απαιτείται, και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης του προβλήματος;

Σύμφωνα με την απόφαση ορισμού αντιδημάρχων του Δήμου Αγρινίου για το 2026, ο Παναγιώτης Μαρνέζος έχει την ευθύνη του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, στο οποίο εντάσσεται το αντικείμενο της διαχείρισης αδέσποτων.

Αυτό καθιστά αναγκαίες συγκεκριμένες απαντήσεις από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία και την πολιτική της εποπτεία. Η δημοτική αρχή, οφείλει να εξηγήσει τι έχει κάνει για τις καταγγελίες των κατοίκων και τι προτίθεται να κάνει από εδώ και πέρα.

Αχελώος: Δεκάδες σκυλιά και ερωτήματα που παραμένουν

Το πρόβλημα των αδέσποτων στην περιοχή δεν εξαντλείται στην περιμετρική και στον Άγιο Θωμά. Το AgrinioNet.gr ανέδειξε πρόσφατα την κατάσταση στον Αχελώο, όπου, σύμφωνα με μαρτυρίες εθελοντών, συγκεντρώνονται περίπου 100 σκυλιά.

Στο ρεπορτάζ της 30ής Σεπτεμβρίου 2026 καταγράφηκε, μεταξύ άλλων, η περίπτωση ενός τυφλού και αποστεωμένου λευκού σκύλου, το οποίο απομακρύνθηκε από την περιοχή με τη βοήθεια της εθελόντριας Μαριάννας Σωτηριάδη, βρήκε φιλοξενία και μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο για θεραπεία. Στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που δημοσιεύθηκαν, υπάρχουν προβλήματα με την κατάσταση του χώρου, ενώ η φροντίδα πολλών ζώων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εθελοντές. (Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του AgrinioNet.gr)

Η εικόνα αυτή επαναφέρει το ερώτημα για το πώς συγκεντρώθηκαν τόσα ζώα στην περιοχή, πόσα έχουν καταγραφεί και σημανθεί, πόσα έχουν στειρωθεί και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την περίθαλψη και την παρακολούθησή τους.

Παράλληλα, πρέπει να διερευνηθούν οι αναφορές για εγκατάλειψη σκύλων στην ευρύτερη περιοχή του Αχελώου. Εάν ζώα μεταφέρονται και εγκαταλείπονται εκεί, δεν αρκεί να αντιμετωπίζεται εκ των υστέρων ο πληθυσμός που δημιουργείται. Χρειάζεται να εντοπίζονται, όπου είναι δυνατό, οι υπεύθυνοι και να εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Η εγκατάλειψη ζώων και η ανεπαρκής διαχείριση ενός ήδη υπάρχοντος πληθυσμού είναι διαφορετικά ζητήματα, αλλά συνδέονται άμεσα. Το πρώτο απαιτεί ελέγχους και απόδοση ευθυνών σε όσους εγκαταλείπουν ζώα. Το δεύτερο απαιτεί σταθερό πρόγραμμα περισυλλογής, κτηνιατρικής φροντίδας, στειρώσεων, υιοθεσιών και παρακολούθησης.

Οι εθελοντές μπορούν να προσφέρουν τροφή, να σώσουν ένα άρρωστο ζώο και να αναζητήσουν φιλοξενία. Δεν μπορούν, όμως, να υποκαταστήσουν τον δημοτικό μηχανισμό.

Οι απαντήσεις δεν μπορούν να περιμένουν το επόμενο περιστατικό

Από την περιμετρική του Αγρινίου μέχρι τον Αχελώο, οι αναφορές για αδέσποτα θέτουν δύο παράλληλα ζητήματα.

Την προστασία των πολιτών και την υποχρέωση οργανωμένης φροντίδας των ζώων.

Η λύση δεν είναι η αδιαφορία ούτε η αντιμετώπιση των ζώων ως εχθρών. Είναι η εφαρμογή του νόμου, η πρόληψη της εγκατάλειψης, η καταγραφή και η συστηματική διαχείριση του πληθυσμού τους.

Για την περιμετρική και τον Άγιο Θωμά, οι κάτοικοι περιμένουν να μάθουν πότε θα γίνει ουσιαστική παρέμβαση. Για τον Αχελώο, ζητούμενο παραμένει η επίσημη αποτύπωση της κατάστασης και των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί.

Ο Δήμος Αγρινίου διαθέτει πρόγραμμα. Αυτό που πρέπει να αποδειχθεί είναι ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται εκεί όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Tags: editor pickon cameraΑγρίνιοΕιδήσειςΕπικαιρότηταΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Λήξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος Υποψηφίων Θετών Γονέων  από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Δυτική Ελλάδα

Λήξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος Υποψηφίων Θετών Γονέων  από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

      Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γεωργία Ντάτσικα,...

by Συντακτική Ομάδα
10/10/2026, 21:02
Έναρξη του Τομέα Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκδηλώσεις

Έναρξη του Τομέα Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

    Στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου στο Αιτωλικό χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου...

by Συντακτική Ομάδα
10/10/2026, 20:25
Καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου στη Μακρυνεία – «Δεν υπάρχει το περιπολικό», καταγγέλλουν οι αστυνομικοί
Ειδήσεις

Καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου στη Μακρυνεία – «Δεν υπάρχει το περιπολικό», καταγγέλλουν οι αστυνομικοί

Αστυνομική κινητοποίηση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και της Μακρυνείας,...

by Συντακτική Ομάδα
08/10/2026, 22:49
Μεσολόγγι και Καινούργιο οι επόμενοι σταθμοί της ΕΛ.Α.Σ. στην Αιτωλοακαρνανία
Αγρίνιο

Μεσολόγγι και Καινούργιο οι επόμενοι σταθμοί της ΕΛ.Α.Σ. στην Αιτωλοακαρνανία

    Η ΕΛ.Α.Σ. Αιτωλοακαρνανίας αναλαμβάνει δράση και ενισχύει τις επαφές της με τις τοπικές...

by Συντακτική Ομάδα
08/10/2026, 21:25
Σπ. Σκιαδαρέσης, υπ για την Π.Δ.Ε. με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ποιοι “έφαγαν” τον Δ. Κωνσταντόπουλο…
Δυτική Ελλάδα

Ανακοίνωση του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», Σπύρου Ν. Σκιαδαρέση για πρόωρες προεκλογικές εξαγγελίες

    Με πανηγυρισμούς και το σύνθημα «Έργα. Όχι λόγια», η Περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη  επιχειρεί...

by Συντακτική Ομάδα
08/10/2026, 21:18
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Άννα Παπαδοπούλου μετά την καταγγελία κατά Κωνσταντόπουλου video
Δυτική Ελλάδα

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Άννα Παπαδοπούλου μετά την καταγγελία κατά Κωνσταντόπουλου video

  Στη Δικαιοσύνη αποφασίζει να προσφύγει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ),...

by Συντακτική Ομάδα
08/10/2026, 20:55
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • «Βοηθήστε τον κόσμο»… αλλά μην ξεχνάτε ποιος πρέπει να ξαναβγεί sara-mara
  • «Κάντε όσες μηνύσεις θέλετε…– Εμείς έχουμε λεφτά, εγώ θα ξαναβγώ...» sara-mara
  • Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ… στο δημαρχείο με μια τροπολογία; sara-mara
  • Όνειρα θερινής νυκτός, κοστούμια και… κατραπακιές sara-mara
  • «Ο Δήμος πάει κατά διαόλου»; Ο Παπαναστασίου συγκαλεί τη δημοτική ομάδα και προαναγγέλλει ανασχηματισμό sara-mara
  • Αμάν, αμάν, ψήφους δεν παίρνεις ... παραπάν... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.