• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Αρχείο ήταν και χάθηκε… αρχείο ήταν και πάει

από Συντακτική Ομάδα
12/06/2018
σε Πολιτική
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Αρχείο ήταν και χάθηκε… αρχείο ήταν και πάει
Share on FacebookShare on Twitter

Για δεύτερη φορά συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου  η τύχη του αρχειακού υλικού των καπναποθηκών Παναγόπουλου, η οποία αγνοείται. Η δωρεά στο Δήμο Αγρινίου έγινε μέσω του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο διήρκεσε αρκετές ώρες το λόγο έλαβε η π. καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνα Μπάδα και η πρώην  αντιδήμαρχος Αγρινίου Κων/να Κατσαρή.

Ο Σπύρος Αδάμης εισηγητής του θέματος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο αρχείο του δήμου Αγρινίου δεν υπάρχει κανένα έγγραφο της σχετικής αλληλογραφίας για την δωρεά του υλικού από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίων στο δήμο Αγρινίου.

Σχετικά Άρθρα.

Ο Δήμος Αγρινίου στην 3η Συνεδρίαση του Θεματικού Δικτύου για την Ολοκληρωμένη Εδαφική και Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη

Χρώμα και αισιοδοξία στην έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου

Αγρίνιο: απατεώνες παριστάνουν τους δημοτικούς υπαλλήλους

Δήμος Αγρινίου: εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς

Η κ. Μπάδα ανέφερε ότι το πανεπιστήμιο είχε προχωρήσει σε συμφωνία για την δημιουργία Μουσείου Καπνού και για το λόγο αυτό το 2007 αποφάσισε να παραχωρήσει το υλικό στο δήμο Αγρινίου.

Αυτό όμως που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι δεν υπάρχουν σχετικές αποφάσεις και πρωτόκολλα για την παραλαβή της δωρεάς του υλικού…

Η κ. Μπάδα είπε επίσης ότι όλο το υλικό βρίσκονταν μέσα στο κτήριο του πρώην Οργανισμού Καπνού για να τονίσει πως μεγάλο μέρος του υλικού αφορούσε ογκώδη υλικά τα οποία δεν μεταφέρονται εύκολα και δεν χάνονται, ενώ αναρωτήθηκε γιατί ο δήμος δεν αναζήτησε την σχετική αλληλογραφία από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Πολλοί όμως ήταν αυτοί που ξαφνιάστηκαν με την διήγηση της πρώην αντιδημάρχου Πολιτισμού η οποία για αρκετές τετραετίες υπηρέτησε σε αυτή τη θέση για το θέμα του αρχειακού υλικού των καπναποθηκών Παναγόπουλου.

Η κ. Κατσαρή διάβασε κάποιες επιστολές που η ίδια είχε ανταλλάξει την περίοδο 2003-2004 με την εταιρεία των Αφων Παναγόπουλου και την «Παπαστράτος».

Από τότε όπως η ίδια είπε δεν είχε ενημέρωση.

Κι εδώ γεννάται το ερώτημα πως γίνεται να μην είχε ενημέρωση από τη στιγμή που μέχρι το 2014 κατείχε το αξίωμα της αντιδημάρχου Πολιτισμού;

Η πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Μαίρη Χρυσικοπούλου τόνισε ότι το πρώην κτήριο του ΕΟΚ στο οποίο στεγάστηκε το αρχειακό υλικό δεν φυλάσσονταν.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Λυμπουρίδης μίλησε για ποινικές ευθύνες στην υπόθεση και είπε ότι ο δήμαρχος πρέπει να πάει στον εισαγγελέα.

Αναφέρθηκε επίσης και  στην απόφαση της παραχώρησης του κτιρίου του ΕΟΚ το 2012 στο δήμο Αγρινίου  η οποία έλεγε ότι ο δήμος αναλαμβάνει την φύλαξη του χώρου.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο σκοπό της συζήτησης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας την σοβαρότητα του θέματος λέγοντας ότι δεν πρέπει να περάσει έτσι, παρόλο που κάποιοι θέλουν να υποβαθμίσουν το γεγονός ότι χάθηκε μέρος της πολιτιστικής κληρονομίας του Αγρινίου. Είπε ακόμη ότι δεν συστήθηκε επιτροπή παραλαβής για την παραχώρηση του κτηρίου του ΕΟΚ για να διερωτηθεί πως ο δήμος ανέθεσε σε ιδιώτη τον καθαρισμό του κτηρίου που δεν είχε παραλάβει τυπικά.

Ο πρώην δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός απόρησε γιατί γίνεται τώρα αυτή η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και γιατί δεν πήγε ο δήμαρχος στον Εισαγγελέα όταν στους πρώτους μήνες της θητείας του, το 2014, διαπίστωσε ότι το υλικό της δωρεάς είχε χαθεί. Μάλιστα είπε ότι το 2007 το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επίσημα δεν παρέδωσε ουσιαστικά τίποτε στον δήμο Αγρινίου.

Ο Δ. Τραπεζιώτης επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή Τώρα» ανέφερε πως υπάρχει ένα κενό για το τι πραγματικά συνέβη την περίοδο 2007 -2012 και είπε πως δεν αντιλαμβάνεται την ένταση με την οποία ο δήμαρχος ποινικοποιεί αυτή την υπόθεση. «Αν εκλάπη το υλικό το 2012 το αδίκημα ως πλημμέλημα έχει παραγραφεί» ανέφερε στη συνέχεια και τόνισε πως ο αντιδήμαρχος ή ο δήμαρχος όταν διαπίστωσε την απώλεια της δωρεάς θα έπρεπε να είχε καταθέσει αμελητί στον Εισαγγελέα.

Την ανάγκη απόκτησης περιουσιολογίου, επεσήμανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τίμος Παπανικολάου που μίλησε για έγκλημα που έγινε απέναντι στην ιστορία της πόλης, ενώ τόνισε πως υπάρχουν ευθύνες και στις προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά και στη σημερινή που ενώ γνώριζε από το 2014 για την απώλεια της δωρεάς δεν έπραξε τίποτα.

Ο Στ. Μερμίγκης από το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» που σημειωτέον έφερε το θέμα με ερώτηση που κατέθεσε το Νοέμβριο του 2017 εκτίμησε από τη συζήτηση που έγινε πως όλοι κατάλαβαν τι πλιάτσικο έγινε. Ενώ χαρακτήρισε προσβολή για τη νοημοσύνη πολλά από όσα ειπώθηκαν στη συζήτηση. «Δεν είναι δυνατόν να νιώθω εγώ ντροπή και όχι αυτή που διαχειρίστηκαν τις τύχες της πόλης και η κα Κατσαρή να δηλώνει περίφανη και να διαβάζει επιστολές μέχρι το 2003 λες και μετά ήταν άφαντη» είπε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε όμως και τη σημερινή δημοτική αρχή για ολιγωρία καθώς και για το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει το περιουσιολόγιο που ο ίδιος έχει ζητήσει από το 2014. Τέλος διαπίστωσε ο Στ. Μερμίγκης ότι τώρα παίζεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι για το μπαλάκι των ευθυνών.

Η απόφαση που πάρθηκε ήταν η σύσταση διαπαραταξιακή επιτροπής με σκοπό να συλλεχθούν σχετικά με την υπόθεση έγγραφα και στοιχεία.

Tags: δήμος Αγρινίου
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Να πάρουν θέση όλοι κατά της εκτροπής του ΑΧΕΛΩΟΥ
Αγρίνιο

Μ. Ζαμπάρας: Ξαναζεσταίνουν την εκτροπή του Αχελώου – Δεν θα αφήσουμε την ιστορία να επαναληφθεί ως φάρσα

Είναι εδώ και πολλά χρόνια ξεκάθαρο ότι η εμμονή στην εκτροπή του Αχελώου αποτελεί πρόκληση,...

από Συντακτική Ομάδα
30/06/2025, 21:23
Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Οι δέκα αλλαγές που έρχονται
Οικονομία

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Οι δέκα αλλαγές που έρχονται

Τι ανέφερε η Υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως Μεγαλύτερη ελευθερία στη «σπαστή» άδεια (όχι όμως λιγότερη από 5...

από Συντακτική Ομάδα
30/06/2025, 18:26
Ανασχηματισμός και στο βάθος υποψηφιότητες
Αγρίνιο

Τι θα κάνει ο Γάκιας αν ο κοριός έχει πιάσει κι άλλον από την παράταξη του;

Κι εκεί που πήγε να το πάρει πάνω του ο Γάκιας κι αφού πίστευε ότι...

από Συντακτική Ομάδα
29/06/2025, 21:04
Ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν μπορεί να κάνει ζάφτι την παράταξη του. Ποιον θέλει για δήμαρχο; Μήπως υπάρχει τρίτο πρόσωπο που θα αναγκαστούν να τον βάλουν μπροστά για να μην χαθεί ο δήμος;
Αγρίνιο

Ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν μπορεί να κάνει ζάφτι την παράταξη του. Ποιον θέλει για δήμαρχο; Μήπως υπάρχει τρίτο πρόσωπο που θα αναγκαστούν να τον βάλουν μπροστά για να μην χαθεί ο δήμος;

Η παράταξη Παπαναστασίου έτσι όπως την γνώρισαν οι πολίτες, από την πρώτη φορά που εκλέχτηκε,...

από Συντακτική Ομάδα
29/06/2025, 20:37
Το Κάστρο της Ναυπάκτου πρώτο σε επισκεψιμότητα στην Αιτωλοακαρνανία και δεύτερο στην Δυτική Ελλάδα
Ναύπακτος

Θανάσης Παπαθανάσης: «Στο πλευρό των δίκαιων αιτημάτων της Αυτοδιοίκησης – Χρηματοδότηση 600.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο Δήμο Ναυπακτίας»

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, εντάχθηκε στο Ειδικό Πρόγραμμα...

από Συντακτική Ομάδα
29/06/2025, 13:03
ΟΠΕΠΕΚΕ: πάει άκλαφτο το come back του “μπουρλοτιέρη” Λιβανού
Αγρίνιο

ΟΠΕΠΕΚΕ: πάει άκλαφτο το come back του “μπουρλοτιέρη” Λιβανού

Come back λένε επιθυμούσε να κάνει ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός στα πολιτικά...

από Συντακτική Ομάδα
28/06/2025, 11:09

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Τι θα κάνει ο Γάκιας αν ο κοριός έχει πιάσει κι άλλον από την παράταξη του; sara-mara
  • Ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν μπορεί να κάνει ζάφτι την παράταξη του. Ποιον θέλει για δήμαρχο; Μήπως υπάρχει τρίτο πρόσωπο που θα αναγκαστούν να τον βάλουν μπροστά για να μην χαθεί ο δήμος; sara-mara
  • Εις την Γαλλικήν ... sara-mara
  • Άτολμος λόγω πολιτικής ομηρίας; sara-mara
  • Μην τάξεις στον άγιο κερί... sara-mara
  • Ο Βοεβόδας... μήνυσε ... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.