ΘΕΜΑ: «Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου της «Ιόνιας Οδού της περιοχής ευθύνης μας».
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
΄Ε χ ο ν τ α ς υ π ό ψ η:
α. Τις διατάξεις των άρθρων: 55, 112 και 132 του Ν.5209/2025 «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και άλλες διατάξεις».
β. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
γ. Την υπ’ αριθ. 3017/5/165-ε΄ από 29.12.2025 Απόφασή μας.
δ. Την υπ’ αριθ. 3017/5/165-α΄ από 12.12.2025 Απόφασή μας και
ε. Την υπ’ αριθ. 2501/1/488-ε΄ από 31.12.2025 Απόφαση της Δ.Α. Αιτωλίας.
Και
με απώτερο σκοπό την ομαλή, ασφαλή και εύρυθμη διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, καθώς και την αποφυγή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, λόγω άρσης επιβολής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στα διόδια Αγγελοκάστρου της Ιόνιας Οδού.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Ά ρ θ ρ ο 1ο
1.-Την άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που είχαν επιβληθεί με την ανωτέρω (γ) σχετική απόφασή μας και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου της «Ιόνιας Οδού» της περιοχής ευθύνης μας, από τον Α/Κ Ρίγανης έως και Η/Κ Κομποτίου, αμφίδρομα.
2.-Εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί που είχαν τεθεί με την (δ) σχετική απόφασή μας περί αποκλεισμού της κυκλοφορίας από τον Η/Κ Κομποτίου μέχρι τον Α/Κ Άρτας (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιωάννινα).
Ά ρ θ ρ ο 2ο
⮚Η εταιρεία «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» / Διεύθυνση Λειτουργίας Αυτοκινητοδρόμων, παρακαλείται για τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες σχετικές μελέτες.
⮚Επιπλέον, με μέριμνα της εταιρείας «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» / Διεύθυνσης Λειτουργίας Αυτοκινητοδρόμων, να παρέχεται συνεχής πληροφόρηση για τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας (π.χ. από εισπράκτορες, κινητά και σταθερά VMS κ.λπ.), ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.
Ά ρ θ ρ ο 3ο
⮚Η παρούσα απόφαση ισχύει από την δημοσίευσή της στον ιστότοπο του προγράμματος διαύγεια και την τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης.
⮚Η παρούσα απόφαση δημοσιεύεται στον ιστότοπο του προγράμματος Διαύγεια, σύμφωνα με το άρθρο 111 του του Ν.5209/2025 «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και άλλες διατάξεις» και δεν υποκαθιστά τυχόν άλλες απαιτούμενες άδειες.
⮚Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.5209/2025 «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και άλλες διατάξεις».
⮚Η εφαρμογή της παρούσας ανατίθεται στο Β΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
- Β΄ ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ/ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ)
ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Α.Ε.Α/ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ R/T 100
Δ/ΝΣΗ Δ17 (Διεύθυνση Λειτουργίας Συντήρησης &
Εκμετάλλευσης Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης)
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Κ.Τ.Ε.Λ. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
-Ο-
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Δημήτριος Νικ. ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ
Ταξίαρχος








