• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Εγκαίνια Σπιτιού Γαλήνης της Ενορίας Αγίου Αντωνίου Αγρινίου

από Συντακτική Ομάδα
18/01/2025
σε Αγρίνιο, Εκδηλώσεις
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Εγκαίνια Σπιτιού Γαλήνης της Ενορίας Αγίου Αντωνίου Αγρινίου
Share on FacebookShare on Twitter

Μια νέα φιλανθρωπική δομή της τοπικής μας Εκκλησίας εγκαινίασε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2025, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Πρόκειται για το Σπίτι Γαλήνης Χριστού του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Αγρινίου, το οποίο στεγάζεται στην Πλατεία των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννου Ριγανά, σε κτίριο της ΔΥΠΑ Αγρινίου που παραχωρήθηκε στην Ενορία για το σκοπό αυτό.

Σχετικά Άρθρα.

Η πρώτη δημόσια ενημερωτική συνάντηση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο δήμων Αγρινίου- Θέρμου

Αγρίνιο: Δήλωση Κ. Πιστιόλα για το Ειδικό Πολεοδομικό

Όταν ο Άγιος Παίσιος επισκέφθηκε την Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 50χρονος κρεοπώλης για την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου τον Ιανουάριο του 2024 στο Μεσολόγγι.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάου Κατσακιώρη, των Αντιδημάρχων του Δήμου Αγρινίου, κ. Βασιλείου Φωτάκη, κ. Παναγιώτη Μαρνέζου και κας Μαρίας Παπαγεωργίου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Ο Πρωτοπρ. Λεωνίδας Παναγιωτόπουλος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Αγρινίου και Υπεύθυνος του Σπιτιού Γαλήνης αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας του Σπιτιού Γαλήνης και ευχαρίστησε ονομαστικά όλους όσοι στήριξαν και συνεισέφεραν προς τον σκοπό αυτό, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι «είναι σαφής και ξεκάθαρος ο λόγος του Κυρίου μας, Ιησού Χριστού, ότι όποιος ελεεί τον πτωχό, όποιος στρέφει το βλέμμα του στον αναγκεμένο, αυτός το πράττει στον ίδιο τον Θεό.

Πριν από δύο έτη, Σεβασμιώτατε, σαν σήμερα, επισκεφθήκατε τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας μας, τελέσατε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και μας δώσατε τις κατευθύνσεις, που πηγάζουν από την μεγάλη αγάπη που έχετε για την Εκκλησία και απορρέουν από την πολυετή εμπειρία σας μέσα στο γεώργιο του Χριστού. Μία από αυτές ήταν και η δημιουργία Σπιτιού Γαλήνης. Και σήμερα ήλθε το πλήρωμα του χρόνου και όλοι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πραγματοποιούνται τα εγκαίνια.

Επιτρέψτε μου, εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες μας για την υλοποίηση του έργου αυτού σε όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτό.

Πρωτίστως ευχαριστούμε εσάς Σεβασμιώτατε για την χορήγηση μεγάλου χρηματικού ποσού για την αγορά του εξοπλισμού που χρειαζόταν για την λειτουργία του Σπιτιού Γαλήνης. Σας ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να σας χαρίζει έτη πολλά, αγιασμένα και δύναμη πολλή στο δύσκολο και επίπονο έργο σας.

Ευχαριστούμε επίσης τον οργανισμό ΔΥΠΑ Αγρινίου και την  προϊσταμένη κα Γαλιώνη, το τεχνικό γραφείο SYNΘΕSIS της Xαράς Μπίμπα και του Προκόπη Κολλάτου, την επιχείρηση APCONS του Απόστολου Καταγή, τον Χάρη και τον Γρηγόρη Καφρίτσα, τον Ευθύμιο και τον Κωνσταντίνο Σακκά, τον Παναγιώτη και τον Γεώργιο Φελώνη,  την Πανεμπορική Αγρινίου, το κατάστημα «εν Λευκώ», τον Θωμά Γεντέκη και όλες τις κυρίες που εθελοντικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Ευχόμαστε σε όλους ο Άγιος Θεός, δια πρεσβειών του Μεγάλου Αντωνίου να τους χαρίζει υγεία, προκοπή και κάθε πρόοδο στην ζωή και στις οικογένειές τους».

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός κατά την ομιλία του, ανέφερε: «Δοξάζουμε το όνομα του Θεού, γιατί σήμερα μας προσφέρει μια μεγάλη χαρά∙ να εγκαινιάζουμε το τρίτο κατά σειρά Σπίτι Γαλήνης Χριστού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και το δεύτερο στην πόλη του Αγρινίου.

Ίσως αναρωτηθεί κανείς, γιατί η Εκκλησία πρέπει να προσφέρει δωρεάν φαγητό. Την απάντηση στο ερώτημα αυτό, μας την έδωσε το Ευαγγέλιο που πριν λίγο ακούσαμε και είναι η γνωστή παραβολή της Μελλούσης Κρίσεως. Ο Χριστός ήταν ξεκάθαρος και πολύ σαφής στην ερώτηση, ποιοί θα γευτούν τον παράδεισο και ποιοί θα καταδικαστούν στην αιώνια κόλαση.

Είπε όσοι αγαπούν και την αγάπη τους την κάνουν τροφή σε όσους πεινούν, νερό σε όσους διψούν, ρούχα σε όσους είναι γυμνοί, φιλοξενία σε όσους είναι ξένοι, επίσκεψη σε όσους είναι ασθενείς ή φυλακισμένοι. Και μάλιστα ο Χριστός έκανε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι στο πρόσωπο αυτών των ανθρώπων θα συναντήσουμε Αυτόν τον ίδιο τον Χριστό.

Γι’ αυτό η Εκκλησία επιβάλλεται να προσφέρει το ελάχιστο, που είναι ένα ζεστό πιάτο φαγητό. Δεν μπορεί η Εκκλησία να λύσει όλα τα προβλήματα της κοινωνίας. Αλίμονο όμως εάν δεν μπορεί να προσφέρει αυτό το ελάχιστο∙ την αξιοπρέπεια που έχει ανάγκη ο άνθρωπος να μην πεινάει και να μην στερείται το καθημερινό φαγητό του.

Αυτό θέλουμε να κάνουμε όχι μόνο εδώ στην πόλη του Αγρινίου, αλλά σιγά-σιγά σε όλες τις μεγάλες Ενορίες όλων των κωμοπόλεων και για έναν ακόμη λόγο. Κάθε Κυριακή, σε κάθε Θεία Λειτουργία ιερουργούμε το μυστήριο της αγάπης του Χριστού. Όταν έλθει κάποιος και μας ρωτήσει: αυτή την αγάπη που ιερουργείτε, που κηρύττετε πού μπορούμε να την δούμε εν τοις πράγμασι, θα του απαντήσουμε. Έλα εδώ, σε αυτόν τον μικρό χώρο και δες τί προσφέρει η Εκκλησία καθημερινά “μαγειρεύοντας την αγάπη”.

Και υπάρχει και μία τρίτη αιτία που είναι επιβεβλημένο η Εκκλησία να δημιουργήσει τέτοιες φιλανθρωπικές δομές. Είναι για να δώσει τη δυνατότητα σε όλες τις κυρίες που με ανιδιοτέλεια και αφιλοκερδώς καθημερινά θα μαγειρεύουν, να συναντούν στο πρόσωπο των αναγκεμένων συνανθρώπων μας, τον ίδιο τον Χριστό. Καθημερινά θα συναντούν τον Χριστό και θα του προσφέρουν ένα ζεστό πιάτο φαγητό. Και είμαι σίγουρος, ότι θα ακούσουν από τον ίδιο τον Χριστό το «δεῦτε οἱ εὐ­λογημένοι τοῦ πατρός μου, κληρονομήσατε τὴν ἡτοιμασμένην ὑμῖν βασιλείαν ἀπὸ καταβολῆς κόσμου».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε, συνεχάρη και επήνεσε όσους συνέβαλλαν στην δημιουργία του Σπιτιού Γαλήνης της Ενορίας, λέγοντας: «Τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει πράξη, αν δεν υπήρχε ο π. Λεωνίδας. Ο Επίσκοπος οραματίζεται, δίνει κατευθύνσεις, αλλά αν δεν υπάρχουν άξιοι κληρικοί να εγκολπωθούν το όραμα του Επισκόπου, τότε αυτό το όραμα θα παραμείνει μόνο στον σχεδιασμό. Δόξα τω Θεώ, ο π. Λεωνίδας είχε όλες τις προϋποθέσεις, με την ταπείνωση που τον χαρακτηρίζει, με την εργατικότητα, την εντιμότητα, την φιλοπονία του να έχει δίπλα του εκλεκτούς συνεργάτες, να τους εμπνεύσει, να τους συντονίσει και να φτάσουμε σε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνεργάστηκαν γι’ αυτό το έργο και των οποίων τα ονόματα ακούσαμε προηγουμένως. Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα, γιατί πραγματικά ή τοπική μας Εκκλησία αποκτά άλλη μία φιλανθρωπική διακονία».

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και τον κ. Αντιδήμαρχο έκοψαν την κορδέλα και εισήλθαν στον χώρο, όπου ξεναγήθηκαν από τον π. Λεωνίδα στις εγκαταστάσεις.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://photos.app.goo.gl/vMJ6VGPypzdkvDz46

Tags: ΑγρίνιοΕπικαιρότητα
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Η πρώτη δημόσια ενημερωτική συνάντηση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο δήμων Αγρινίου- Θέρμου
Αγρίνιο

Η πρώτη δημόσια ενημερωτική συνάντηση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο δήμων Αγρινίου- Θέρμου

Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, φορέων και πολιτών πραγματοποιήθηκε η πρώτη  δημόσια ενημερωτική συνάντηση...

από Συντακτική Ομάδα
01/07/2025, 20:51
Αγρίνιο: Δήλωση Κ. Πιστιόλα για το Ειδικό Πολεοδομικό
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Δήλωση Κ. Πιστιόλα για το Ειδικό Πολεοδομικό

Η δημοτική παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» μετείχε σήμερα στην ενημερωτική συνάντηση για το νέο...

από Συντακτική Ομάδα
01/07/2025, 19:43
Όταν ο Άγιος Παίσιος επισκέφθηκε την Μεγάλη Χώρα Αγρινίου
Coloured Stories

Όταν ο Άγιος Παίσιος επισκέφθηκε την Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

Ως γνωστόν ο Άγιος Παΐσιος στο κελί του στο Άγιο όρος, είδε και συνομίλησε με...

από Συντακτική Ομάδα
01/07/2025, 19:27
Αντίστροφη μέτρηση για την δίκη του Μεσολογγίτη κρεοπώλη στην υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου
Αγρίνιο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 50χρονος κρεοπώλης για την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου τον Ιανουάριο του 2024 στο Μεσολόγγι.

Νωρίτερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Αγρινίου δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο. Το δικαστήριο...

από Συντακτική Ομάδα
01/07/2025, 19:17
Χρυσό Βραβείο για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΣΥΓΧΡΟΝΟ Αλεξάνδρα Καρακώστα στα ELT Excellence & Innovation Awards 2025
Coloured Stories

Χρυσό Βραβείο για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΣΥΓΧΡΟΝΟ Αλεξάνδρα Καρακώστα στα ELT Excellence & Innovation Awards 2025

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ανακοινώνουμε ότι το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΣΎΓΧΡΟΝΟ Αλεξάνδρα Καρακώστα τιμήθηκε...

από Συντακτική Ομάδα
01/07/2025, 18:55
Μουσική βραδιά από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στο Λιμάνι Μεσολογγίου
Εκδηλώσεις

Μουσική βραδιά από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στο Λιμάνι Μεσολογγίου

Εντυπωσιακό show με εκατοντάδες drones στον ουρανό της πόλης Μια καταπληκτική μουσική βραδιά με αγαπημένες...

από Συντακτική Ομάδα
30/06/2025, 21:36

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Τι θα κάνει ο Γάκιας αν ο κοριός έχει πιάσει κι άλλον από την παράταξη του; sara-mara
  • Ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν μπορεί να κάνει ζάφτι την παράταξη του. Ποιον θέλει για δήμαρχο; Μήπως υπάρχει τρίτο πρόσωπο που θα αναγκαστούν να τον βάλουν μπροστά για να μην χαθεί ο δήμος; sara-mara
  • Εις την Γαλλικήν ... sara-mara
  • Άτολμος λόγω πολιτικής ομηρίας; sara-mara
  • Μην τάξεις στον άγιο κερί... sara-mara
  • Ο Βοεβόδας... μήνυσε ... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.