• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Ένας χρόνος λειτουργίας των κοινωνικών δομών του δήμου Θέρμου

by Συντακτική Ομάδα
02/01/2019
in Θέρμο, Τοπικά Νέα
Reading Time: 1 min read
A A
0
Ένας χρόνος λειτουργίας των κοινωνικών δομών του δήμου Θέρμου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ: Ο Δήμος Θέρμου , στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Πολιτικής, έχει έρθει πιο κοντά στον πολίτη και στις ανάγκες του με την επιτυχημένη λειτουργία   των κοινωνικών του δομών Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Ένα χρόνο λειτουργούν σε σύγχρονα γραφεία που διαμόρφωσε και παραχώρησε ο Δήμος στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα δομή η οποία σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα.

Σπ. Κωνσταντάρας: «Τα ΕΛΤΑ δεν ξεπουλιούνται» – Απογοήτευση για το νέο κόμμα Τσίπρα

Μια μέρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου

Θέρμο: Ξεκίνησαν οι εργασίες για πλατεία στα Σιταράλωνα – Ένα χωριό αποκτά επιτέλους το κεντρικό του σημείο

Ξεκινούν παρεμβάσεις στη  διασταύρωση Αμπέλια – Άγιοι Θεόδωροι στον Δήμο Θέρμου

Το Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό μία Κοινωνική Λειτουργό και μία Νοσηλεύτρια και η λειτουργία της εστιάζει στην υποδοχή, ενημέρωση και υποστήριξη πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το Κέντρο Κοινότητας παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων και ένταξη σε προγράμματα όπως Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης(Κ.Ε.Α.) και του προγράμματος διανομής τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών (ΤΕΒΑ) , πληροφόρηση για προγράμματα και δράσεις κοινωνικής προστασίας, καταγραφή στο Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα (Ε.Π.Σ.) και Ψυχοκοινωνική και Συμβουλευτική υποστήριξη.

Επιπλέον αναλαμβάνει την υποστήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, την διασύνδεση με φορείς και προγράμματα κοινωνικής προστασίας, την συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε άλλες δομές και σε υπηρεσίες απασχόλησης, την συγκέντρωση και διανομή βασικών αγαθών, την ανάπτυξη δικτύου εθελοντισμού και την διοργάνωση εκδηλώσεων επιμορφωτικού και κοινωνικού περιεχομένου.

Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι κατά προτεραιότητα πολίτες που κατοικούν στα όρια του Δήμου Θέρμου και ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες (άτομα που πλήττονται από τη φτώχεια, άνεργοι, μετανάστες, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.α.)

Το Κοινωνικό  Παντοπωλείο έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020», του Άξονα Προτεραιότητας «4-Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο. Το εργατικό δυναμικό της δομής αποτελείται από  δύο υπαλλήλους ( Διοικητικό και Βοηθητικό προσωπικό).

Για πρώτη φορά στο Δήμο μας παρέχεται μια ολοκληρωμένη κοινωνική υποστήριξη , προς  τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η λειτουργία της δομής στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην εθελοντική προσπάθεια των επιχειρήσεων, των εταιρειών, των Ιερών Μονών   και των απλών πολιτών. Στηρίζεται στη συμμετοχή όλων. Στόχος μας είναι η  αποτελεσματική και πολύ-επίπεδη δικτύωση των υπηρεσιών και φορέων για την αντιμετώπιση φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού καθώς επίσης και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, ώστε να συνδράμει στην προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης προς οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς κατηγορίες του κοινωνικού ιστού της πόλης μας.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο επίσης έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020», του Άξονα Προτεραιότητας «4-Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο. Επίσης στελεχώνεται από δύο υπαλλήλους ( Φαρμακοποιός και Βοηθός φαρμακοποιού)

Στόχος της δομής είναι η παροχή δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και λοιπών παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ωφελούμενα άτομα.

Η εξασφάλιση των  ανωτέρω προϊόντων επιτυγχάνεται  μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών.

Ως Δημοτική Αρχή με το πέρας ενός χρόνου επιτυχημένης λειτουργίας των Δομών δεσμευόμαστε τη συνέχιση του κοινωνικού έργου που επιτελούμε βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και έχοντας ως στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Βασική μας προτεραιότητα παραμένει η  διευκόλυνση της ποιότητας ζωής και της κοινωνικής ενσωμάτωσης ευπαθών ομάδων του τόπου μας.

Κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να απευθύνεται στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΟΜΩΝ: Ισόγειο Δημαρχιακού Μεγάρου (Πλατεία Οικ. Νικολίτσα) Τ.Κ.30008

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:2644360139

FAX: 26thermos.pant@gmail.com

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ 44023179

EMAIL:

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ:

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:2644360141

FAX: 2644023179

EMAIL: thermos.kfarm@gmail.com

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 7:00 – 15:00

Tags: έργαθέρμο
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν μπορεί να κάνει ζάφτι την παράταξη του. Ποιον θέλει για δήμαρχο; Μήπως υπάρχει τρίτο πρόσωπο που θα αναγκαστούν να τον βάλουν μπροστά για να μην χαθεί ο δήμος;
Αγρίνιο

Συνεδριάζει το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου για την προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου

  Η πρόληψη, ο έγκαιρος σχεδιασμός και ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων αποτελούν βασικές προϋποθέσεις...

by Συντακτική Ομάδα
03/09/2026, 21:53
Αλλάζει όψη η δυτική ακτογραμμή της Αμφιλοχίας
Αμφιλοχία

Αλλάζει όψη η δυτική ακτογραμμή της Αμφιλοχίας

    Την πρόοδο των εργασιών στο έργο διαμόρφωσης της Δυτικής Ακτογραμμής Αμφιλοχίας και κατασκευής...

by Συντακτική Ομάδα
03/09/2026, 21:47
Κατοχή: Το 5ο Φεστιβάλ Οίνου Οινιαδών φέρνει κρασί, παράδοση και μουσική
Ειδήσεις

Κατοχή: Το 5ο Φεστιβάλ Οίνου Οινιαδών φέρνει κρασί, παράδοση και μουσική

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στην άνω πλατεία της ιστορικής κωμόπολης Με επίκεντρο το κρασί, την...

by Συντακτική Ομάδα
03/09/2026, 21:42
Αγρίνιο: Σε λίγα λεπτά το καλοκαίρι έγινε… χειμώνας – Χαλάζι και δυνατή βροχή σάρωσαν την πόλη. VIDEO FOTO
On Camera

Αγρίνιο: Σε λίγα λεπτά το καλοκαίρι έγινε… χειμώνας – Χαλάζι και δυνατή βροχή σάρωσαν την πόλη. VIDEO FOTO

Ισχυρό μπουρίνι έπληξε το Αγρίνιο το απόγευμα της Πέμπτης – Δρόμοι καλύφθηκαν από χαλάζι και...

by Συντακτική Ομάδα
03/09/2026, 21:09
Υπόθεση ΕΦΚΑ Λευκάδας: Νέα δικαστική εξέλιξη – Τι δηλώνει στο AgrinioNet.gr ο Χρ. Τσιμπούκης συνήγορος του κατηγορουμένου
On Camera

Υπόθεση ΕΦΚΑ Λευκάδας: Νέα δικαστική εξέλιξη – Τι δηλώνει στο AgrinioNet.gr ο Χρ. Τσιμπούκης συνήγορος του κατηγορουμένου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του για την κατηγορία της δωροληψίας  Νέα εξέλιξη...

by Συντακτική Ομάδα
03/09/2026, 20:14
Αιτωλικό: 21χρονη κατήγγειλε 37χρονο για βιασμό – Πώς η γνωριμία στο Instagram κατέληξε σε εφιάλτη
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Το Σάββατο οι απολογίες των δύο ανδρών για την υπόθεση της 15χρονης

Κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας – Σε εξέλιξη οι έρευνες και οι απαραίτητες εξετάσεις Στο...

by Συντακτική Ομάδα
03/09/2026, 19:39
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Σηκώνει βάρη και δεν κλατάρει... sara-mara
  • Πρέπει να πλημμυρίσει το Αγρίνιο για να θυμηθεί ο Δήμος να καθαρίσει τα φρεάτια; sara-mara
  • «Πισίνα» έκανε το μνημείο των 120 στο Αγρίνιο – Βουτιές μέσα στον ιερό χώρο VIDEO FOTO sara-mara
  • Αγρίνιο: Νέα καταγγελία συμπολίτισσας για επίθεση από αγέλη σκύλων – «Η τρομάρα που πήρα δεν περιγράφεται» sara-mara
  • Μαυρομμάτης… εκτός πόλης, αλλά εντός χωριών sara-mara
  • Το Τάμα του Γάκια sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.