• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

ΕΣΑ: Παραίτηση Μπεσίνη με φόντο το θερινό πενθήμερο VIDEO

από Συντακτική Ομάδα
12/06/2020
σε Αγρίνιο, Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
ΕΣΑ: Παραίτηση Μπεσίνη με φόντο το θερινό πενθήμερο VIDEO
Share on FacebookShare on Twitter

Σε απόφαση για κλειστά καταστήματα το Σάββατο οδηγείται ο Εμπορικός Σύλλογος

Π. Μπεσίνης : Η άποψη μου να μην κλείσουν τα καταστήματα το Σάββατο είναι μειοψηφική

Σχετικά Άρθρα.

ΕΣΑ Αγρινίου: ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ

ΕΣΑ Αγρινίου : χαιρετίζει το παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο των σωματείων συνταξιούχων

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Τετάρτη. Στην απεργιακή κινητοποίηση οι έμποροι

Εμείς οι προσωρινοί και διορισμένοι στο ΔΣ του ΕΣΑ

Παραιτήθηκε τρεις μήνες πριν τη λήξη της θητείας από την προεδρία του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου ο Παναγιώτης Μπεσίνης! Όπως εξηγεί ο ίδιος σε ανοιχτή επιστολή του προς τους εμπόρους – μέλη του Συλλόγου “μια σειρά από συγκυριακά γεγονότα δεν μου επιτρέπουν να εκπροσωπώ τον Σύλλογό μας, ούτε να υπερασπιστώ τις αποφάσεις του, ούτε να προασπίσω και να λογοδοτήσω για τις επιλογές του, ούτε καν για τους επόμενους τρείς μήνες.”

Η εξέλιξη αυτή πάντως συμπίπτει χρονικά με τις διεργασίες του Συλλόγου αναφορικά με την πενθήμερη λειτουργία των καταστημάτων το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, απόφαση που διαφαίνεται πως επαναληφθεί και φέτος παρά το δίμηνο κλείσιμο των καταστημάτων λόγω του κορονοϊού. Η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου αναμένεται να παρθεί τις επόμενες ημέρες, αφού μεσολαβήσουν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του Π. Μπεσίνη στο Δ.Σ του Συλλόγου.

«Ο βασικός λόγος, που με έκανε να παραιτηθώ είναι πως μετά από εννέα χρόνια ήρθε ο καιρός να αναλάβουν νεότεροι συνάδελφοι τα ηνία του Εμπορικού Συλλόγου και να τον πάνε ένα βήμα μακρύτερα από εκεί που τον πήγαμε εμείς. Η θητεία αυτού του συμβουλίου είχε λήξει και παρατάθηκε λόγω των όσων συνέβησαν με την πανδημία» είπε αρχικά ο Π. Μπεσίνης μιλώντας στο «Δυτικά Fm» και τη Δήμητρα Λαοπόδη και πρόσθεσε: «Λόγοι ατομικής αξιοπρέπειας μου επέβαλλαν να παραιτηθώ έστω και για τους τρεις αυτούς μήνες. Τη θέση μου και την άποψη μου σε σχέση με αυτό το θέμα (σ.σ. του θερινού πενθημέρου) δεν την έκανα σαφή όλο αυτό τον καιρό, δεσμευόμενος από το θεσμικό μου ρόλο».

«Ζήτησα να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες, πριν αποχωρήσω, αφού θα υπήρχε η δυνατότητα να πάρει και μια τελική απόφαση το συμβούλιο. Άλλωστε σε σχέση με το θερινό ωράριο τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου υπήρχαν και οι συσχετισμοί μέσα στο συμβούλιο υπήρχαν, ώστε να παρθεί μια απόφαση» είπε ακόμη ο πρώην πλέον πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου και πρόσθεσε η δική του άποψη στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι μειοψηφική.

«Φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά. Δεν είναι ίδια για κανέναν συμπολίτη και φυσικά ούτε για τον κλάδο των εμπόρων. Φέτος δεν υπάρχει η δυνατότητα να σκεφτούμε κάτι άλλο μετά από δυο μήνες lockdown και για ουσιαστικούς λόγους και για λόγους που έχουν να κάνουν με την τάξη των πραγμάτων. Το λέει αυτό ένας άνθρωπος που σε όλη την συνδικαλιστική του πορεία πάλευε για το ελάχιστο του ελεύθερου χρόνου των εμπόρων με όποιο τρόπο αυτό μπορούσε να επιτευχθεί. Η άποψη μου όμως να μην κλείσουν τα καταστήματα το Σάββατο είναι μειοψηφική και στις απαντήσεις του ερωτηματολογίου και στις τάξεις του συμβουλίου και της συμβουλευτικής επιτροπής» ανέφερε ο Π. Μπεσίνης.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ή όχι θέμα διαίρεσης στον εμπορικό κόσμο του Αγρινίου, λόγω του πενθημέρου ο κ. Μπεσίνης είπε «δεν υπάρχει θέμα διαίρεσης. Αυτό δεν είναι το πρωτεύον και το βασικό πρόβλημα. Πάντα γίνονται αυτά και καμιά φορά ξεφεύγουν του μέτρου και όταν οι προσωπικές φιλοδοξίες καταντάνε προσωπικές ματαιοδοξίες. Αυτό όμως είναι το λιγότερο».

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: Συναδέλφους &Συναδέλφισες

Αγαπητοί συνάδελφοι & αγαπητές συναδέλφισες

Έμποροι και εμπόρισες

Στις 9 Μαΐου συμπλήρωσα την Τρίτη συνεχόμενη θητεία μου στη θέσητου Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου. Θέση την οποία εσείς μου εμπιστευθήκατε μέσα από εκλογική διαδικασία για τρείς συνεχόμενες θητείες. Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ειλικρινά και θα σας είμαι ευγνώμων σε όλη μου την υπόλοιπη ζωή γι’ αυτό. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ήθελα σήμερα να σας απευθυνθώ μέσα από αυτή την ανοιχτή επιστολή.

Δεν μπορώ όμως να κλείσω αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου και να μην ευχαριστήσω δημόσια και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισες που μαζί όλα αυτά τα χρόνια στα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου συνεργαστήκαμε, προσπαθήσαμε και παλέψαμε με αποκλειστικό γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων όλων εσάς που συνδικαλιστικά προσπαθήσαμε να εκπροσωπήσουμε.

Τα συμφέροντα δηλαδή των μικρών εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων της πόλης μας.

Νιώθω επίσης την ανάγκη να κάνω και μια προσωπική αναφορά σε δυο ανθρώπους – αν και γνωρίζω ότι κανείς από τους δύο δεν θα το θέλει – που ο καθένας ξεχωριστά και για διαφορετικούς λόγους σημάδεψαν την συνδικαλιστική μου διαδρομή.

Ο πρώτος είναι ο Γιώργος ο Τζωρτζόπουλος, που πριν από 25 περίπου χρόνια με μύησε στο συνδικαλιστικό κίνημα των εμπόρων, με στήριξε και με εμπιστεύθηκε και ήταν ο λόγος να έχω το προνόμιο αυτής της μοναδικής εμπειρίας. Γιώργο σε ευχαριστώ.

Η δεύτερη είναι η Χάιδω η Παπαζήση, Γενική Γραμματέας του Συλλόγου μας όλα αυτά τα χρόνια, άξια, μοναδική και ακούραστη συνοδοιπόρος που χωρίς αυτή σίγουρα πολλά πράγματα δεν θα τα είχαμε πετύχει. Σε ευχαριστώ Χάιδω.

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

Η θητεία του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου έχει παραταθεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου – ελέω κορωνοϊού – μέχρι στις 30/9/2020.

Τότε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει και η ΕκλογοαπολογιστικήΓενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και μέσα από τις εκλογές θα προκύψει και το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Ήταν ειλημμένη απόφασή μου εξαντλώντας και την τρίτη μου θητεία, να μην διεκδικήσω ξανά την συμμετοχή μου στην διοίκηση του Συλλόγου μας.

Πίστευα και πιστεύω ότι νεότεροι συνάδελφοι πρέπει να μπουν μπροστά και να αναλάβουν να πάνε τον ιστορικό μας Σύλλογο ένα βήμα μακρύτερα.

Αυτή είναι και η έκκλησή μου προς αυτούς που την κάνω και δημόσια σήμερα.

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

Υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από Πρόεδρος και από μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου και ζήτησα από την Αντιπρόεδρο και από τα μέλη του Δ.Σ. να την κάνουν αποδεκτή και να δρομολογήσουν τις από το καταστατικό προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δυστυχώς μια σειρά από συγκυριακά γεγονότα δεν μου επιτρέπουν να εκπροσωπώ τον Σύλλογό μας, ούτε να υπερασπιστώ τις αποφάσεις του, ούτε να προασπίσω και να λογοδοτήσω για τις επιλογές του, ούτε καν για τους επόμενους τρείς μήνες.

Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστώ θερμά όλους για την εμπιστοσύνη σας. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Μπεσίνης Παναγιώτης

Έμπορος Αγρινίου

Υ.Γ./Θεωρώ υποχρέωσή μουνα ευχαριστήσω δημόσια (και συνειδητά το κάνω στο Υ.Γ.) όλους τους θεσμικούς φορείς που όλα αυτά τα χρόνια συνεργαστήκαμε με ειλικρίνεια θεωρώ στη βάση των διεκδικήσεων της λύσης των κοινών προβλημάτων και της υπεράσπισης των κοινών συμφερόντων, για το καλό των ανθρώπων που εκπροσωπούσαμε και του τόπου μας.

Τέλος ευχαριστώ όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους ανθρώπους τους γιατί ποτέ δεν αρνήθηκαν το βήμα που διαθέτουν για την δημοσιοποίηση των θέσεων του Συλλόγου μας.

Εφημερίδα Συνείδηση

Tags: εμπορικός σύλλογοςεσα αγρινίουπαραίτηση
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Η πρώτη δημόσια ενημερωτική συνάντηση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο δήμων Αγρινίου- Θέρμου
Αγρίνιο

Η πρώτη δημόσια ενημερωτική συνάντηση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο δήμων Αγρινίου- Θέρμου

Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, φορέων και πολιτών πραγματοποιήθηκε η πρώτη  δημόσια ενημερωτική συνάντηση...

από Συντακτική Ομάδα
01/07/2025, 20:51
Αγρίνιο: Δήλωση Κ. Πιστιόλα για το Ειδικό Πολεοδομικό
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Δήλωση Κ. Πιστιόλα για το Ειδικό Πολεοδομικό

Η δημοτική παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» μετείχε σήμερα στην ενημερωτική συνάντηση για το νέο...

από Συντακτική Ομάδα
01/07/2025, 19:43
Όταν ο Άγιος Παίσιος επισκέφθηκε την Μεγάλη Χώρα Αγρινίου
Coloured Stories

Όταν ο Άγιος Παίσιος επισκέφθηκε την Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

Ως γνωστόν ο Άγιος Παΐσιος στο κελί του στο Άγιο όρος, είδε και συνομίλησε με...

από Συντακτική Ομάδα
01/07/2025, 19:27
Αντίστροφη μέτρηση για την δίκη του Μεσολογγίτη κρεοπώλη στην υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου
Αγρίνιο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 50χρονος κρεοπώλης για την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου τον Ιανουάριο του 2024 στο Μεσολόγγι.

Νωρίτερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Αγρινίου δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο. Το δικαστήριο...

από Συντακτική Ομάδα
01/07/2025, 19:17
Χρυσό Βραβείο για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΣΥΓΧΡΟΝΟ Αλεξάνδρα Καρακώστα στα ELT Excellence & Innovation Awards 2025
Coloured Stories

Χρυσό Βραβείο για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΣΥΓΧΡΟΝΟ Αλεξάνδρα Καρακώστα στα ELT Excellence & Innovation Awards 2025

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ανακοινώνουμε ότι το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΣΎΓΧΡΟΝΟ Αλεξάνδρα Καρακώστα τιμήθηκε...

από Συντακτική Ομάδα
01/07/2025, 18:55
Να πάρουν θέση όλοι κατά της εκτροπής του ΑΧΕΛΩΟΥ
Αγρίνιο

Μ. Ζαμπάρας: Ξαναζεσταίνουν την εκτροπή του Αχελώου – Δεν θα αφήσουμε την ιστορία να επαναληφθεί ως φάρσα

Είναι εδώ και πολλά χρόνια ξεκάθαρο ότι η εμμονή στην εκτροπή του Αχελώου αποτελεί πρόκληση,...

από Συντακτική Ομάδα
30/06/2025, 21:23

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Τι θα κάνει ο Γάκιας αν ο κοριός έχει πιάσει κι άλλον από την παράταξη του; sara-mara
  • Ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν μπορεί να κάνει ζάφτι την παράταξη του. Ποιον θέλει για δήμαρχο; Μήπως υπάρχει τρίτο πρόσωπο που θα αναγκαστούν να τον βάλουν μπροστά για να μην χαθεί ο δήμος; sara-mara
  • Εις την Γαλλικήν ... sara-mara
  • Άτολμος λόγω πολιτικής ομηρίας; sara-mara
  • Μην τάξεις στον άγιο κερί... sara-mara
  • Ο Βοεβόδας... μήνυσε ... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.