• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Γιώργος Κλεφτογιώργος: Ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών, γεννημένος στην Αμφιλοχία, μιλάει στο «Δυτικά FM 92,8» και την Δήμητρα Λαοπόδη

από Συντακτική Ομάδα
05/05/2025
σε Αγρίνιο, Συνεντεύξεις
Χρόνος ανάγνωσης: 2 ′
A A
0
Γιώργος Κλεφτογιώργος: Ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών, γεννημένος στην Αμφιλοχία, μιλάει στο «Δυτικά FM 92,8» και την Δήμητρα Λαοπόδη
Share on FacebookShare on Twitter
Ο Γιώργος Κλεφτογιώργος, που έχει γράψει στίχους για πολυάριθμες επιτυχίες της ελληνικής δισκογραφίας,  ανάμεσά τους το «Να κοιμηθούμε αγκαλιά» σε μουσική Σοφίας Βόσσου που ερμηνεύει μοναδικά ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, μίλησε στο Δυτικά FM 92,8 για την πορεία του στη μουσική σκηνή και τη δισκογραφία, τις δυσκολίες και την αισιόδοξη στάση του απέναντι στις καταστάσεις.  

Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία και τρέφει αγάπη για τον τόπο του παρά τις δυσκολίες που βίωσε σε χαλεπούς ιστορικά καιρούς. Μέχρι τα 18 του, τα χρόνια ήταν «μαύρα» και τα αποτύπωσε στο τραγούδι του Μάλαμα «Φορτηγό». Μιλώντας στη Δήμητρα Λαοπόδη, περιέγραψε με μελανά χρώματα την παιδική του ηλικία, τις κοπιώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν οι βιοπαλαιστές γονείς του για να αναθρέψουν τα παιδιά τους αλλά και φόβο που βίωσε στο Γυμνάσιο Αρρένων. 

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η  έφεση του να «σκαρώνει» στιχάκια, φάνηκε από νωρίς. «Μου αρέσει να γράφω» σημείωσε χαρακτηριστικά, μη αποδεχόμενος, ωστόσο, ούτε τον τίτλο του στιχουργού, ούτε αυτού του συγγραφέα. «Τρέλα, φαντασία και πάθος» αποτελούν για τον Γιώργο Κλεφτογιώργο βασικές προϋποθέσεις για να γράψει κάποιος. «Δεν πιάνεις ποτέ το μολύβι αν δεν είσαι ενθουσιασμένος» ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι όταν είσαι ενθουσιασμένος, ακόμα και όταν γράφεις «μαύρα» αυτά φαίνονται «άσπρα». «Πεθαίνεις και ανασταίνεσαι» όταν γράφεις. είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του. Έμφαση έδωσε στην αξία του χιούμορ στη ζωή μας λέγοντας ότι ο πιο δυστυχισμένος στη ζωή είναι ο αγέλαστος, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. 

Σχετικά Άρθρα.

Μεσολόγγι: Συνελήφθησαν ένας αλλοδαπός και ένας Έλληνας για εμπορία ανθρώπων και διευκόλυνσης παραμονής αλλοδαπών. Αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός. Τι αναφέρει ο Χ. Τέγας

Αγρίνιο: Νεκρή ηλικιωμένη μετά από πτώση από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας

Μεσολόγγι: καταγγελία για trafficking. 45 προσαγωγές αλλοδαπών εργατών γης στην Α.Δ. Αιτωλίας.

Έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) Δήμου Αγρινίου λόγω ενεργοποίησης κινητοποίησης RedCode

Ο άνθρωπος που τον πήρε από το χέρι και τον βοήθησε πάρα πολύ, όπως τόνισε, ήταν ο Λευτέρης Παπαδόπουλος με τον οποίο συναντήθηκε στην πλατεία του Αγρινίου το 1982 και του έδειξε κάποιους από τους στίχους του.  

Πρώτο του τραγούδι με το Γιάννη Σπανό για την Άλκηστη Πρωτοψάλτη το «Τι χρώματα να βάλω στη φωνή μου».  Από εκεί και ύστερα όλα πήραν το δρόμο τους….

O Γιώργος Κλεφτογιώργος γεννήθηκε στην Αμφιλοχία και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Ασχολείται με τη στιχουργική κάνοντας μια σημαντική καριέρα στην ελληνική δισκογραφία, με περισσότερα από 300 τραγούδια. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τις πολλαπλές και επιτυχημένες συνεργασίες του με κορυφαίους συνθέτες, όπως: Γιάννης Σπανός, Χρήστος Νικολόπουλος, Αντώνης Βαρδής, Νίκος Κυπουργός, Φίλιππος Πλιάτσικας, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Χρυσόστομος Καραντωνίου, Διονύσης Τσακνής, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Πέτρος Βαγιόπουλος κ.α.

Τα τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει επίσης κορυφαίοι ερμηνευτές, όπως οι: Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Στράτος Διονυσίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Αντώνης Καλογιάννης, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Λίτσα Διαμάντη, Σοφία Βόσσου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Σταμάτης Κόκοτας, Πασχάλης Τερζής, Δημήτρης Δημόπουλος, Χριστίνα Μαραγκόζη, Ελπίδα, Μελίνα Κανά, Ιουλία Καραπατάκη, Μανώλης Λιδάκη, ο Άγγελος Διονυσίου κ.α

Το 2008, το τραγούδι του «Να κοιμηθούμε αγκαλιά», σε μουσική Σοφίας Βόσσου και ερμηνεία Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ψηφίστηκε ως το τραγούδι της χρονιάς από ακροατές ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών και σταθμών της Ομογένειας. Επίσης συνεργάστηκε με τον Παντελή Βούλγαρη, γράφοντας 3 τραγούδια για τις ανάγκες της ταινίες “Όλα είναι δρόμος”. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε και διεκδίκησε ενεργά την δικαιότερη απονομή δικαιωμάτων για τους Έλληνες δημιουργούς.

Οι στίχοι του μιλούν για τον έρωτα, ξεχειλίζοντας από πρωτοφανή δυναμισμό και καταφέρνοντας να αποδώσουν τα πιο δυνατά συναισθήματα. Γνήσια ερωτικός, αλλά και εντυπωσιακά ανήσυχος, πραγματεύεται τα θέματά του με μια χροιά σχεδόν πολιτική. Έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Καστανιώτη το βιβλίο του με τίτλο: «Τι χρώματα να βάλω στη φωνή μου», στο οποίο έχει συγκεντρώσει τους στίχους από 72 αγαπημένα τραγούδια του.

Προλογίζοντας το βιβλίο ο Μάνος Ελευθερίου γράφει: «Ο Γιώργος Κλεφτογιώργος συνεχίζει επάξια στους στίχους των τραγουδιών του, την παράδοση εκείνων των στιχουργών που ύμνησαν με πάθος τη γυναίκα, τον έρωτα και την αγάπη».

Στην εφημερίδα Athens Voice 18-24 Μαΐου 2017, σε συνέντευξή του, επίσης ο Μάνος Ελευθερίου αναφέρει τον Γιώργο Κλεφτογιώργο, ως έναν από τους σπουδαιότερους στιχουργούς της Ελλάδος. Ο ίδιος, τέλος, στο βιβλίο του «Είναι αρρώστια τα τραγούδια», εκδόσεις Καστανιώτη 2002, αναφέρει μεταξύ άλλων σημαντικών ονομάτων, τα τραγούδια των οποίων, όπως σημειώνει, θα έπρεπε να έχουν γίνει ανάρπαστα και το όνομα του Γιώργου Κλεφτογιώργου.

Παράλληλα με το στιχουργικό του έργο, από το 2019 έχει κυκλοφορήσει 3 μυθιστορήματα από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο μυθιστόρημα του, με τίτλο “Κράτησε κανένας για ταξί;”, το 2022 το “Μη με ψάξεις στο Μπουένος Άιρες” και το 2024 κυκλοφόρησε το τελευταίο του μυθιστόρημα με τίτλο “Περιμένοντας τους Γύπες”. Το πεζό του έργο, είναι επηρεασμένo από το κίνημα του Μαγικού Ρεαλισμού, των κορυφαίων συγγραφέων της λατινικής Αμερικής όπως οι Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες και Κάρλος Φουέντες. 

Tags: ΑγρίνιοΕπικαιρότηταΣυνεντεύξεις
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

“Η Δούκισσα της Πλακεντίας” Η Μαρία Κίτσου πρωταγωνιστεί στην Κεντρική παραγωγή του Δη.Πε.Θε Αγρινίου για την περίοδο των Χριστουγέννων
Αγρίνιο

“Η Δούκισσα της Πλακεντίας” Η Μαρία Κίτσου πρωταγωνιστεί στην Κεντρική παραγωγή του Δη.Πε.Θε Αγρινίου για την περίοδο των Χριστουγέννων

Μια παράσταση του Γιώργου Νανούρη, από 13 Δεκέμβρη 2025 Με βάση πάντα τον θεματικό μας...

από Συντακτική Ομάδα
28/11/2025, 20:33
Μεσολόγγι: Αποκαλυπτήρια αγάλματος Χρήστου Καψάλη την 1η Δεκεμβρίου
Αγρίνιο

Μεσολόγγι: Αποκαλυπτήρια αγάλματος Χρήστου Καψάλη την 1η Δεκεμβρίου

Νέα ημερομηνία: Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου – 12:00 Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διοργανώνει εκ νέου...

από Συντακτική Ομάδα
27/11/2025, 22:04
«Θάλπος & Ασημένια Ευεξία»: Νέο πρόγραμμα ευεξίας και ενεργού γήρανσης του Δήμου Αγρινίου
Αγρίνιο

«Θάλπος & Ασημένια Ευεξία»: Νέο πρόγραμμα ευεξίας και ενεργού γήρανσης του Δήμου Αγρινίου

Η Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής, Προγραμμάτων Παιδιού, ΑμεΑ και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Αγρινίου ανακοινώνει την...

από Συντακτική Ομάδα
27/11/2025, 21:29
Μεσολόγγι: Συνελήφθησαν ένας αλλοδαπός και ένας Έλληνας για εμπορία ανθρώπων και διευκόλυνσης παραμονής αλλοδαπών. Αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός. Τι αναφέρει ο Χ. Τέγας
Δυτική Ελλάδα

Μεσολόγγι: Συνελήφθησαν ένας αλλοδαπός και ένας Έλληνας για εμπορία ανθρώπων και διευκόλυνσης παραμονής αλλοδαπών. Αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός. Τι αναφέρει ο Χ. Τέγας

Μετά την καταγγελία για εμπορία ανθρώπων σε περιοχή του Μεσολογγίου και συγκεκριμένα στο Μεσολόγγι, η...

από Συντακτική Ομάδα
27/11/2025, 21:16
Αγρίνιο: Νεκρή ηλικιωμένη μετά από πτώση από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Νεκρή ηλικιωμένη μετά από πτώση από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας

Νεκρή εντοπίστηκε ηλικιωμένη γυναίκα, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης  (27.11.25) στο Αγρίνιο, μετά από πτώση...

από Συντακτική Ομάδα
27/11/2025, 10:39
«Πέθανε Αγάπη Μου» με Τζένιφερ Λόρενς & Ρόμπερτ Πάτινσον στον Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ – Από 27/11 έως 3/12
Αγρίνιο

«Πέθανε Αγάπη Μου» με Τζένιφερ Λόρενς & Ρόμπερτ Πάτινσον στον Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ – Από 27/11 έως 3/12

ΠΕΘΑΝΕ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ Die My Love ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΑΝΕΣΙΣ»  Από την Πέμπτη 27 έως...

από Συντακτική Ομάδα
26/11/2025, 21:56

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Γιατί ο Παπαναστασίου έψαχνε στη σακούλα; sara-mara
  • Οι "πολέμιοι" και τα μονοκούκια... sara-mara
  • Ποια είναι η "Σιδηρά Κυρία" του πικρού πρωινού καφέ; sara-mara
  • Ανάβω Φωτιές... sara-mara
  • Oπεκεμπέεεεε ωρέ Λιβανέεεε sara-mara
  • Οι Σωτήρες της Ελλάς sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.