• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Κ. Σπηλιόπουλος “ο συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος χωρίς κομματικές εξαρτήσεις”

από Συντακτική Ομάδα
17/04/2019
σε Πολιτική
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Κ. Σπηλιόπουλος “ο συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος χωρίς κομματικές εξαρτήσεις”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Share on FacebookShare on Twitter

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο Αγρίνιο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» Κώστας Σπηλιόπουλος.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης στην αρχή της ομιλίας του κάλεσε τους πολίτες να ενδιαφερθούν για τις περιφερειακές εκλογές, αναφέροντας μεταξύ άλλων «υπάρχει μία εντύπωση στον κόσμο ότι η περιφέρεια γενικότερα δεν παίζει μεγάλο ρόλο για τη ζωή μας. Αυτή η εντύπωση είναι ψευδής, η περιφέρεια παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο για τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας, την ανάπτυξη, τα εισοδήματα, τις θέσεις εργασίας, την ποιότητα της ζωής. Είναι θέματα που αποφασίζονται στην περιφέρεια, αποφασίζει το περιφερειακό συμβούλιο και ο περιφερειάρχης» για να προσθέσει πως στην περίπτωση της Δυτικής Ελλάδας υπάρχει μία διαπίστωση που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και λέει πως η περιφέρεια μας υστερεί, καθώς είναι στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Εurostat, που αποδεικνύουν ότι είμαστε ο φτωχός συγγενής.

Σχετικά Άρθρα.

Επίσκεψη μαθητών στην έκθεση «Πέτρινοι Φάροι» του Πολεμικού Ναυτικού στο Μέγαρο Χρυσόγελου

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης ή μαθήματα κοινωνικού ήθους από την ΤΕΡΝΑ …»

Π.Δ.Ε.: Ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα στην Ιόνια Οδό

ΣΥΡΙΖΑ: Άριστοι στη διαφθορά και το φαγοπότι

Τρίτοι από το τέλος η Περιφέρεια όσον αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα

«Είμαστε τρίτοι από το τέλος στην Ελλάδα όσον αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα και μάλιστα με συνεχή μείωση, ενώ οι άλλες περιφέρειες έχουν ανοδική πορεία και βρισκόμαστε στην τελευταία δεκάδα των περιφερειών της Ευρώπης, ένα αρνητικό ρεκόρ και μάλιστα σε μία περιφέρεια που έχει πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα και πολλές δυνατότητες» είπα και συμπλήρωσε με νόημα «όλες αυτές τις δυνατότητες δεν έγιναν σχέδιο ποτέ και δεν χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα πλεονεκτήματα προκειμένου να προοδεύσει ο τόπος μας».

Ανεξάρτητος συνδυασμός χωρίς κομματικές εξαρτήσεις

Ο κ. Σπηλιόπουλος μιλώντας για τον συνδυασμό του είπε ότι είναι ανεξάρτητος χωρίς κομματικές εξαρτήσεις τονίζοντας «Πιστεύουμε η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει κομματικές εξαρτήσεις, τα κόμματα έχουν πολιτικές επιδιώξεις από την τοπική διοίκηση. Δεν ενδιαφέρονται οι πολίτες ποιο θα είναι το χρώμα το βράδυ των εκλογών στο χάρτη, τους πολίτες τους απασχολεί αν θα πάει καλά ο τόπος και αυτό εξαρτάται από τα πρόσωπα που θέλουν να εκφράσουν αυτό το θεσμό της περιφέρειας, που θέλει να τον υπηρετήσουν και μπορούν πραγματικά να οδηγήσουν σε καλύτερες μέρες την περιφέρειά μας. Διεκδικούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και κατ’ επέκταση την ψήφο τους, αλλά κυρίως την εμπιστοσύνη τους γιατί εμείς θέλουμε να μας εμπιστευτούν οι πολίτες. Να μας θεωρήσουν ότι είμαστε οι άνθρωποι που μπορούμε αξιόπιστα να βοηθήσουμε την περιφέρεια να βγει από το τέλμα και από τις τελευταίες θέσεις».

Επίθεση σε Κατσιφάρα και Φαρμάκη
Αναφορικά με τους δυο συνυποψηφίους του Απόστολο Κατσιφάρα και Νεκτάριο Φαρμάκη είπε ότι ο πρώτος δεν έχει να παρουσιάσει  μετά από εννεά χρόνια στο τιμόνι της περιφέρειας μια θετική αξιολόγηση από τους πολίτες , ενώ για τον δεύτερο σχολιάσε ότι αντλεί από την κομματική υποστήριξη τη δύναμή του, αλλά δεν παύει να είναι ήταν ένας περιφερειακός σύμβουλες εννέα χρόνια.  «Είδε κανένας το στίγμα του; είδε να δημιουργεί θέματα, ώστε να πείσει τον κόσμο ότι θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης;» αναρωτήθηκε ο κ. Σπηλιόπουλος.

Ακολούθως ο Κ. Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε σε θέματα που είναι ζωτικής σημασίας για την Αιτωλοακαρνανία.

Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα επικριτκός στο θέμα των των αρδευτικών δικτύων με αφορμή και την πρόσφατη περιοδεία του στην παραχελωίτιδα. «Εσείς οι δημοσιογράφοι τα έχετε δει, δυστυχώς δεν τα έχει επισκεφτεί ποτέ περιφερειάρχης» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Σπηλιόπουλος για τα αρδευτικά έργα και τα αντιλιοστάσια της περιοχής εξηγώντας πως «βρίσκονται στο έλεος του Θεού κατεστραμμένα, με τεράστιες απώλειες νερού, έτοιμα να καταρρεύσουν έτοιμα και να σταματήσουν να λειτουργούν». Είπς  ακόμη πως «στην περιοχή του Νεοχωρίου υπάρχουν 400.000 στρέμματα που μπορούν να αρδευτούν από τα υπάρχοντα έργα και δυστυχώς αρδεύονται μόνο 100.000 στρέμματα. Αυτό σημαίνει ότι χάνονται εισοδήματα, ενώ υπάρχουν δυνατότητες» για να συμπληρώσει πως η αδιαφορία και η πλήρης ανικανότητα της περιφέρειας επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα μέσα από τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης από το Αγρίνιο.

Ο Κ. Σπηλιόπουλος δεν άφησε ασχολίαστες τις μετά βαΐων και κλάδων, όπως χαρακτηριστικά είπε ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη σχετικά με την αξιοποίηση μέρους των εγκαταστάσεων του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε ότι δεν έκανε τίποτα η απερχομένη περιφερειακή αρχή παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο ήταν για χρόνια εγκαταλελειμμένο και παρα τις προτάσεις και την πίεση από τον τότε Δήμαρχο. «Έρχεται τώρα προεκλογικά και υπόσχεται, είναι εξασφαλισμένες οι πιστώσεις όμως; Και γιατί λέει ότι θα δημοπρατηθεί μετά τις εκλογές;» αναρωτήθηκε με νόημα κάνοντας παράλληλα λόγο για μία προεκλογική υπόσχεση χωρίς περιεχόμενο. Mάλιστα τόνισε πως το παράδειγμα αυτό δείχνει ότι η Περιφέρεια αδυνατεί να κατανοήσει τον ρόλο της, όμως δεν πρέπει να είναι ένας πελατειακός μηχανισμός, αλλά ένας μηχανισμός ανάπτυξης του τόπου!».

Τέλος ο Κ. Σπηλιόπουλος προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση του προγράμματoς του συνδυασμού του και αναφέρθηκε επιγραμματικά σε μερικές από τις προβλέψεις του που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία, όπως η εγκάρσια σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών- Θεσσαλονίκης και το φυσικό αέριο Δυτικό Ενεργειακό Άξονα και όχι όπως είπε χαρακτηριστικά με μερικές εκατοντάδες συνδέσεις στις τρεις μεγάλες πόλεις και τη διαχείριση των απορριμμάτων μέσω εργοστασίων επεξεργασίας τους που θα προωθηθούν και μέσω ΣΔΙΤ. Μάλιστα χαρακτήρισε τριτοκοσμική στον τομέα αυτό την κατάσταση στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λέγοντας ότι η Περιφέρεια δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτό το ζήτημα και έχει πετάξει το μπαλάκι στους δήμους.

 

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Μετά τον Πάνο και το Θάνο… ποιοι θα πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ; Ο Τσίπρας ετοιμάζει… αλλαγές
Μεσολόγγι

ΣΥΡΙΖΑ: Άριστοι στη διαφθορά και το φαγοπότι

Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να μην συμβιβαστούν με τη σήψη. Να απαιτήσουν καθαρές απαντήσεις, λογοδοσία...

από Συντακτική Ομάδα
03/07/2025, 21:01
Θανάσης Παπαθανάσης από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ: «Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και υπερασπιστής του Διεθνούς Δικαίου»
Ελλάδα

Θανάσης Παπαθανάσης από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ: «Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και υπερασπιστής του Διεθνούς Δικαίου»

Στις εργασίες της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ στο Πόρτο συμμετείχε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας...

από Συντακτική Ομάδα
03/07/2025, 20:58
Μίλτος Ζαμπάρας: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε ΑΤΜ για κομπιναδόρους με την κάρτα του αγρότη και το PIN της ΝΔ
Οικονομία

Μίλτος Ζαμπάρας: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε ΑΤΜ για κομπιναδόρους με την κάρτα του αγρότη και το PIN της ΝΔ

Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση προχώρησε ο Bουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας, καταγγέλλοντας...

από Συντακτική Ομάδα
03/07/2025, 20:51
Αγρίνιο: Στην μετά Παπαναστασίου εποχή, ποιος;
Αγρίνιο

Απάντηση Παπαναστασίου στην ανακοίνωση του Συνδυασμού  «Αγρίνιο- Πάμε Ψηλά»

Απάντηση στην ανακοίνωση του Συνδυασμού  «Αγρίνιο- Πάμε Ψηλά» :  «Για ακόμα μία φορά, η αντιπολίτευση...

από Συντακτική Ομάδα
02/07/2025, 18:51
Αγρίνιο: Δήλωση Κ. Πιστιόλα για το Ειδικό Πολεοδομικό
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Δήλωση Κ. Πιστιόλα για το Ειδικό Πολεοδομικό

Η δημοτική παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» μετείχε σήμερα στην ενημερωτική συνάντηση για το νέο...

από Συντακτική Ομάδα
01/07/2025, 19:43
Όταν ο Άγιος Παίσιος επισκέφθηκε την Μεγάλη Χώρα Αγρινίου
Coloured Stories

Όταν ο Άγιος Παίσιος επισκέφθηκε την Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

Ως γνωστόν ο Άγιος Παΐσιος στο κελί του στο Άγιο όρος, είδε και συνομίλησε με...

από Συντακτική Ομάδα
01/07/2025, 19:27

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Τι θα κάνει ο Γάκιας αν ο κοριός έχει πιάσει κι άλλον από την παράταξη του; sara-mara
  • Ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν μπορεί να κάνει ζάφτι την παράταξη του. Ποιον θέλει για δήμαρχο; Μήπως υπάρχει τρίτο πρόσωπο που θα αναγκαστούν να τον βάλουν μπροστά για να μην χαθεί ο δήμος; sara-mara
  • Εις την Γαλλικήν ... sara-mara
  • Άτολμος λόγω πολιτικής ομηρίας; sara-mara
  • Μην τάξεις στον άγιο κερί... sara-mara
  • Ο Βοεβόδας... μήνυσε ... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.