Ποιοι και πόσοι δημοτικοί αλλά και τοπικοί που σύμβουλοι που δεν είχαν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου μετά τις εκλογές του 2023 εκπίπτουν ;
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες 7 δημοτικοί και 20 τοπικοί σύμβουλοι μεταξύ των οποίων υποψήφιοι δήμαρχοι, που σήμερα είναι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων, μετά από σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένη Διοίκησης την Παρασκευή το μεσημέρι κοινοποιήθηκε η έκπτωση τους στο δήμο Ι.Π.Μεσολογγίου.
Πως όμως έφτασαν μέχρι εδώ τη στιγμή που γνώριζαν ότι έπρεπε να έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους άνω των 300 στο δήμο 2/1/2024 ημέρα εγκατάστασης των νέων δημοτικών αρχών.
Οφειλές σε ύδρευση, αποχέτευση πρόστιμα από ΚΟΚ κ.α.είναι αυτά που σύμφωνα με την εγκύκλιο, ρύθμιση του ΥΠΕΣ (Οκτώβριος 2023) εκπίπτει από την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.
Επί του συγκεκριμένου θέματος, που αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία, δεν χωρούν οι οποιεσδήποτε αμφισβητήσεις διότι και ο απερχόμενος δήμαρχος και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος είχαν απόλυτη γνώση τι ακριβώς θα ακολουθήσει σε περίπτωση μη εξόφλησης και ρύθμισης των οφειλών τους.
Την προσεχή Τρίτη θα επιδοθεί η σχετική απόφαση σε αυτούς που εκπίπτουν και θα κληθούν οι αναπληρωτές τους ανά δημοτική ενότητα που έχουν εκλεγεί να ορκιστούν και να αναλάβουν καθήκοντα δημοτιών και τοπικών συμβούλων
Απορίας άξιο όμως είναι το πώς ορισμένοι φαίνεται να ξόδεψαν αρκετά χρήματα κατά την προεκλογική περίοδο να οφείλουν χρήματα στη ΔΕΥΑΜ, που ως επιχείρηση είναι καταχρεωμένη…