• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Ν. Φαρμάκης: «Η Δυτική Ελλάδα αποκτά επιτέλους χωροταξικό σχέδιο επενδυτικής ανάπτυξης»

by Συντακτική Ομάδα
17/06/2020
in Οικονομία, Πολιτική
Reading Time: 1 min read
A A
0
Δήλωση Ν. Φαρμάκη για την απώλεια του Αλεξίου Γ. Τσούτσου

«Σε έξι μήνες από σήμερα, η Δυτική Ελλάδα θα διαθέτει για πρώτη φορά, ένα σοβαρό εργαλείο οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης που θα έπρεπε να έχει εδώ και πολλά χρόνια, ώστε να αποκτήσει συγκεκριμένη ταυτότητα ως προς την αναπτυξιακή χωροταξική της προοπτική. Ο στόχος για μία Περιφέρεια, ελκυστική σε επενδυτές που θα διαθέτει επιτέλους δομημένο σχέδιο για την εγκατάσταση βιομηχανιών, βιοτεχνιών και άλλων επαγγελματικών εγκαταστάσεων, χωρίς αρνητικές συνέπειες για το οικιστικό και φυσικό περιβάλλον, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας».

Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την υπογραφή της σύμβασης έργου «Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», βάσει του οποίου θα εκπονηθεί μελέτη που θα αφορά τη συνολική αποτύπωση, αξιολόγηση και ιεράρχηση προτεινόμενων περιοχών που θα διασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων.

Σχετικά Άρθρα.

Δικαίωση για την οικογένεια του Νίκου Τσίρκα – Καταδίκες για τον θάνατο του Αγρινιώτη ηλεκτρολόγου του ΑΔΜΗΕ

Νέα ερώτηση Παπαναστάση στη Βουλή για τον ευτροφισμό στη λιμνοθάλασσα Αιτωλικού

Κοκκινοπύλια Αγρινίου: Νερό με το σταγονόμετρο, πρόσβαση με το ζόρι για τους ΑμεΑ. Τι καταγγέλλουν στο AgrinioNet.gr κάτοικοι VIDEO FOTO

Νέα κλοπή στο Μηχανολογικό Αγρινίου – Χτυπούν ξανά και ξηλώνουν σωλήνες για λίγα κιλά χαλκού

Η μελέτη έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους έξι μήνες και με στόχο την ένταξη του έργου δημιουργίας Επιχειρηματικών Πάρκων στην αμέσως επόμενη προγραμματική περίοδο.

Ειδικότερα, ο ανάδοχος που ανέκυψε μετά από διαγωνισμό, αναλαμβάνει να  αποτυπώσει την  υφιστάμενη κατάσταση σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, μετά από έρευνα και καταγραφή των βασικών χαρακτηριστικών των περιοχών που έχουν θεσμοθετηθεί για την εγκατάσταση βιομηχανίας – βιοτεχνίας, χονδρεμπορίου, λοιπών επαγγελματικών εγκαταστάσεων, αλλά και όσων  Επιχειρηματικών Πάρκων βρίσκονται σε λειτουργία. Επίσης, θα γίνει αξιολόγηση θεσμοθετημένων και προτεινόμενων περιοχών για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και  θα καταρτιστεί τελικός κατάλογος περιορισμένου αριθμού προτεινομένων περιοχών προς ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Στο πλαίσιο της πράξης θα γίνει ανάλυση σκοπιμότητας – βιωσιμότητας των προτεινόμενων Επιχειρηματικών Πάρκων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και σαφή υπόδειξη περιοχών, μεγεθών και άλλων κρίσιμων δεδομένων που είναι απαραίτητα για τον προγραμματισμό υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης ως προς τις πηγές χρηματοδότησης, αλλά και τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των πάρκων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις σύγχρονες θεσμικές, νομικές και δικαστικές αντιλήψεις και απόψεις για την οργάνωση της βιομηχανικής δόμησης και την προστασία του περιβάλλοντος, τόσο στον ελληνικό όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο, είναι ορατή εφεξής η απειλή αποκλεισμού επιχειρήσεων χαμηλής περιβαλλοντικής θωράκισης από σειρά κινήτρων και πλεονεκτημάτων που προστατεύουν και ενισχύουν την αναπτυξιακή τους δυναμική. Ειδικότερη μνεία γίνεται στα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου και ιδίως σ’ αυτά των κοινοτικών προγραμμάτων στη νέα προγραμματική περίοδο, στα προγράμματα μόχλευσης η/και απλής δανειακής εξυπηρέτησης από ιδιωτικές τράπεζες που καλούνται να συμμορφωθούν στις απαιτήσεις της περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης, δηλαδή στα κίνητρα που συμβάλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης των επιχειρήσεων στη διεθνή αγορά. Κατ’ ανάλογο τρόπο, είναι εξίσου ορατή η δημιουργία εμποδίων που θα δυσχεραίνουν σημαντικά την αδειοδότηση των επιχειρήσεων σε εκτός σχεδίου περιοχές. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η ανάγκη εγκατάστασης της Επιχειρηματικότητας σε Οργανωμένους Υποδοχείς επιβάλλεται και λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλονται για την υποχρεωτική μετεγκατάσταση των μεταποιητικών επιχειρήσεων εκτός αστικού ιστού (Ν.3982/2011).

Με βάση τα παραπάνω, διαφαίνεται ότι τα Επιχειρηματικά Πάρκα πρέπει να αποτελέσουν πλέον μονόδρομο τόσο για την περιβαλλοντική ανάταξη των περιοχών όπου έχει αναπτυχθεί άναρχα η επιχειρηματικότητα όσο και για τη χωροθέτηση νέων επιχειρήσεων με ορθή περιβαλλοντική διάσταση & ταυτότητα. Και τούτο διότι , η ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων προωθεί την ανταγωνιστικότητα των εγκατεστημένων επιχειρήσεων και εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη τους, μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας Δικαίου (εξασφαλισμένες χρήσεις γης, σημαντικές δυνατότητες / ευκαιρίες χρηματοδότησης κλπ). Η δέσμη χωροταξικών, φορολογικών, αναπτυξιακών, περιβαλλοντικών, διοικητικών και άλλων κινήτρων που εξασφαλίζονται βάση της κείμενης νομοθεσίας ενισχύει σημαντικά την ανάγκη ανάπτυξης και υλοποίησης σχεδίων οργανωμένης χωροθέτησης, Επιχειρηματικών Πάρκων κλπ.

Tags: δυτική ελλάδαΝεκτάριος φαρμάκης
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Παιδιά με αναπηρία στις σκάλες! Αίθουσες-κλουβιά και σχολεία χωρίς ασφαλή πρόσβαση στο Αγρίνιο
Αγρίνιο

ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ Αγρινίου: 101 μαθητές ΑμεΑ σε κτήριο που χαρακτηρίζεται ακατάλληλο

  Καμπανάκι κινδύνου για την κατάσταση στην οποία λειτουργούν τα ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ Αγρινίου χτυπά...

by Συντακτική Ομάδα
14/09/2026, 19:46
Νίκος Παπαναστάσης στον “Δυτικά Fm”: “Θερίζει” ο καρκίνος στις Ραΐνες Αγρινίου (ηχητικό) foto
Δυτική Ελλάδα

Νέα ερώτηση Παπαναστάση στη Βουλή για τον ευτροφισμό στη λιμνοθάλασσα Αιτωλικού

  Στη Βουλή φέρνει για ακόμη μία φορά το σοβαρό ζήτημα του ευτροφισμού στη λιμνοθάλασσα...

by Συντακτική Ομάδα
14/09/2026, 19:37
Ενημερωτική συνάντηση για τους εργαζόμενους των Δήμων την Παρασκευή στο Αγρίνιο
Αγρίνιο

Ενημερωτική συνάντηση για τους εργαζόμενους των Δήμων την Παρασκευή στο Αγρίνιο

Ενημερωτική συνάντηση για ζητήματα που αφορούν άμεσα τους εργαζόμενους στους Δήμους πραγματοποιείται την Παρασκευή 18...

by Συντακτική Ομάδα
14/09/2026, 19:26
Μίλτος Ζαμπάρας: Βασική Ενίσχυση–Βατερλό: Μικρότερα ποσά, λιγότεροι δικαιούχοι, περισσότερη κοροϊδία
Αγρίνιο

ΟΣΔΕ 2026: Κυβερνητικό φιάσκο με τον παραγωγό να πληρώνει τον λογαριασμό

      Το ΟΣΔΕ 2026 εξελίσσεται σε ακόμη ένα κυβερνητικό φιάσκο, με τους παραγωγούς...

by Συντακτική Ομάδα
13/09/2026, 22:19
Παναγιώτης Καψάλης : «Πληρώνουμε αυξήσεις και ακόμη ψάχνουμε το νερό» – Σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή video
On Camera

Παναγιώτης Καψάλης : «Πληρώνουμε αυξήσεις και ακόμη ψάχνουμε το νερό» – Σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή video

Νερό με το σταγονόμετρο, αυξήσεις με το… κυβικό, έργα που σέρνονται και ένας Δήμος που...

by Συντακτική Ομάδα
08/09/2026, 22:56
Συγκροτήθηκαν οι Επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας
Δυτική Ελλάδα

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

  Στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα συνεδριάζει την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026, στις...

by Συντακτική Ομάδα
07/09/2026, 22:46
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Η έδρα πάνω απ’ όλα! sara-mara
  • Ποιος είναι ο «καθαρός Αγρινιώτης» που ετοιμάζεται για τη Νέα Δημοκρατία; sara-mara
  • Σηκώνει βάρη και δεν κλατάρει... sara-mara
  • Πρέπει να πλημμυρίσει το Αγρίνιο για να θυμηθεί ο Δήμος να καθαρίσει τα φρεάτια; sara-mara
  • «Πισίνα» έκανε το μνημείο των 120 στο Αγρίνιο – Βουτιές μέσα στον ιερό χώρο VIDEO FOTO sara-mara
  • Αγρίνιο: Νέα καταγγελία συμπολίτισσας για επίθεση από αγέλη σκύλων – «Η τρομάρα που πήρα δεν περιγράφεται» sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.