• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Ν. Φαρμάκης: «Η Δυτική Ελλάδα αποκτά επιτέλους χωροταξικό σχέδιο επενδυτικής ανάπτυξης»

από Συντακτική Ομάδα
17/06/2020
σε Οικονομία, Πολιτική
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Δήλωση Ν. Φαρμάκη για την απώλεια του Αλεξίου Γ. Τσούτσου
Share on FacebookShare on Twitter

«Σε έξι μήνες από σήμερα, η Δυτική Ελλάδα θα διαθέτει για πρώτη φορά, ένα σοβαρό εργαλείο οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης που θα έπρεπε να έχει εδώ και πολλά χρόνια, ώστε να αποκτήσει συγκεκριμένη ταυτότητα ως προς την αναπτυξιακή χωροταξική της προοπτική. Ο στόχος για μία Περιφέρεια, ελκυστική σε επενδυτές που θα διαθέτει επιτέλους δομημένο σχέδιο για την εγκατάσταση βιομηχανιών, βιοτεχνιών και άλλων επαγγελματικών εγκαταστάσεων, χωρίς αρνητικές συνέπειες για το οικιστικό και φυσικό περιβάλλον, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας».

Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την υπογραφή της σύμβασης έργου «Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», βάσει του οποίου θα εκπονηθεί μελέτη που θα αφορά τη συνολική αποτύπωση, αξιολόγηση και ιεράρχηση προτεινόμενων περιοχών που θα διασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων.

Σχετικά Άρθρα.

Ν. Φαρμάκης: «Διαρκής συνεργασία για να αποτελέσει η νέα Πατρών – Πύργου ένα μεγάλο έργο ζωής και προκοπής»

«Καταδρομική» στην Πάτρα από κλιμάκιο της ιατροδικαστικής της Αθήνας – Πήρε φακέλους με υποθέσεις από το 2020 – Στο προσκήνιο ο θάνατος της Ειρήνης Λαγούδη

«Θέλει δεν θέλει, θα ομολογήσει και για τον Παναγιώτη μου» λέει για την Μουρτζούκου η Πόπη, μητέρα του παιδιού – «Το δικό μου φταίξιμο είναι που έλειψα οκτώ λεπτά»

Συναυλία με τους  «Passepartout» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Λιμανάκι Ναυπάκτου

Η μελέτη έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους έξι μήνες και με στόχο την ένταξη του έργου δημιουργίας Επιχειρηματικών Πάρκων στην αμέσως επόμενη προγραμματική περίοδο.

Ειδικότερα, ο ανάδοχος που ανέκυψε μετά από διαγωνισμό, αναλαμβάνει να  αποτυπώσει την  υφιστάμενη κατάσταση σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, μετά από έρευνα και καταγραφή των βασικών χαρακτηριστικών των περιοχών που έχουν θεσμοθετηθεί για την εγκατάσταση βιομηχανίας – βιοτεχνίας, χονδρεμπορίου, λοιπών επαγγελματικών εγκαταστάσεων, αλλά και όσων  Επιχειρηματικών Πάρκων βρίσκονται σε λειτουργία. Επίσης, θα γίνει αξιολόγηση θεσμοθετημένων και προτεινόμενων περιοχών για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και  θα καταρτιστεί τελικός κατάλογος περιορισμένου αριθμού προτεινομένων περιοχών προς ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Στο πλαίσιο της πράξης θα γίνει ανάλυση σκοπιμότητας – βιωσιμότητας των προτεινόμενων Επιχειρηματικών Πάρκων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και σαφή υπόδειξη περιοχών, μεγεθών και άλλων κρίσιμων δεδομένων που είναι απαραίτητα για τον προγραμματισμό υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης ως προς τις πηγές χρηματοδότησης, αλλά και τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των πάρκων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις σύγχρονες θεσμικές, νομικές και δικαστικές αντιλήψεις και απόψεις για την οργάνωση της βιομηχανικής δόμησης και την προστασία του περιβάλλοντος, τόσο στον ελληνικό όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο, είναι ορατή εφεξής η απειλή αποκλεισμού επιχειρήσεων χαμηλής περιβαλλοντικής θωράκισης από σειρά κινήτρων και πλεονεκτημάτων που προστατεύουν και ενισχύουν την αναπτυξιακή τους δυναμική. Ειδικότερη μνεία γίνεται στα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου και ιδίως σ’ αυτά των κοινοτικών προγραμμάτων στη νέα προγραμματική περίοδο, στα προγράμματα μόχλευσης η/και απλής δανειακής εξυπηρέτησης από ιδιωτικές τράπεζες που καλούνται να συμμορφωθούν στις απαιτήσεις της περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης, δηλαδή στα κίνητρα που συμβάλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης των επιχειρήσεων στη διεθνή αγορά. Κατ’ ανάλογο τρόπο, είναι εξίσου ορατή η δημιουργία εμποδίων που θα δυσχεραίνουν σημαντικά την αδειοδότηση των επιχειρήσεων σε εκτός σχεδίου περιοχές. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η ανάγκη εγκατάστασης της Επιχειρηματικότητας σε Οργανωμένους Υποδοχείς επιβάλλεται και λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλονται για την υποχρεωτική μετεγκατάσταση των μεταποιητικών επιχειρήσεων εκτός αστικού ιστού (Ν.3982/2011).

Με βάση τα παραπάνω, διαφαίνεται ότι τα Επιχειρηματικά Πάρκα πρέπει να αποτελέσουν πλέον μονόδρομο τόσο για την περιβαλλοντική ανάταξη των περιοχών όπου έχει αναπτυχθεί άναρχα η επιχειρηματικότητα όσο και για τη χωροθέτηση νέων επιχειρήσεων με ορθή περιβαλλοντική διάσταση & ταυτότητα. Και τούτο διότι , η ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων προωθεί την ανταγωνιστικότητα των εγκατεστημένων επιχειρήσεων και εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη τους, μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας Δικαίου (εξασφαλισμένες χρήσεις γης, σημαντικές δυνατότητες / ευκαιρίες χρηματοδότησης κλπ). Η δέσμη χωροταξικών, φορολογικών, αναπτυξιακών, περιβαλλοντικών, διοικητικών και άλλων κινήτρων που εξασφαλίζονται βάση της κείμενης νομοθεσίας ενισχύει σημαντικά την ανάγκη ανάπτυξης και υλοποίησης σχεδίων οργανωμένης χωροθέτησης, Επιχειρηματικών Πάρκων κλπ.

Tags: δυτική ελλάδαΝεκτάριος φαρμάκης
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Κέντρο Υγείας Βόνιτσας: Η Αριστεία βλάπτει σοβαρά την Υγεία !
Άκτιο Βόνιτσας

Ανακοίνωση της ΚΟ Ακτίου-Βόνιτσας του ΚΚΕ, για την απαράδεκτη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα Κ.Υ. Βόνιτσας και Κατούνας

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΛΑΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ...

από Συντακτική Ομάδα
11/07/2025, 21:17
Επίσκεψη Κ. Πιστιόλα στο Καινούριο
Αγρίνιο

Επίσκεψη Κ. Πιστιόλα στο Καινούριο

Κ. Πιστιόλας: έχουμε άλλη αντίληψη για τις «συνοικίες», όπου το Αγρίνιο μπορεί να συναντήσει το...

από Συντακτική Ομάδα
10/07/2025, 20:33
Θανάσης Παπαθανάσης: Ο Προϋπολογισμός του 2025 στοχεύει στην κοινωνική συνοχή και την αύξηση των εισοδημάτων.  
Ειδήσεις

Θανάσης Παπαθανάσης: «Επενδύουμε στη σταθερότητα, προχωράμε με όραμα – Για μια Ελλάδα δίκαιη, αξιόπιστη με αναπτυξιακή πορεία»

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Παπαθανάσης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου...

από Συντακτική Ομάδα
10/07/2025, 20:06
Ερώτηση για την Υπολειτουργία των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών στο Αγρίνιο
Αγρίνιο

Ανοιχτή επιστολή σε υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Σήμερα 9 Ιουλίου 2025, στάλθηκε επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ, με θέμα...

από Συντακτική Ομάδα
09/07/2025, 20:19
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού
Ελλάδα

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού

Η έφοδος οργανώθηκε ύστερα από παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα του εισαγγελέα της Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου...

από Συντακτική Ομάδα
09/07/2025, 12:39
Δ. Τραπεζιώτης: να παυτούν από τα καθήκοντά τους όσοι αιρετοί εμπλέκονται με τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Αγρίνιο

Δ. Τραπεζιώτης: να παυτούν από τα καθήκοντά τους όσοι αιρετοί εμπλέκονται με τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης, επικεφαλής της παράταξης Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο αλλά και έγκριτος νομικός μίλησε...

από Συντακτική Ομάδα
07/07/2025, 12:33

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Δήμος Αγρινίου: Έστειλαν δελτίο Τύπου που έγραφε "ΜΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ".... sara-mara
  • Τι θα κάνει ο Γάκιας αν ο κοριός έχει πιάσει κι άλλον από την παράταξη του; sara-mara
  • Ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν μπορεί να κάνει ζάφτι την παράταξη του. Ποιον θέλει για δήμαρχο; Μήπως υπάρχει τρίτο πρόσωπο που θα αναγκαστούν να τον βάλουν μπροστά για να μην χαθεί ο δήμος; sara-mara
  • Εις την Γαλλικήν ... sara-mara
  • Άτολμος λόγω πολιτικής ομηρίας; sara-mara
  • Μην τάξεις στον άγιο κερί... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.