• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Ώρα αποφάσεων για την επιστροφή στην κανονικότητα

by Συντακτική Ομάδα
25/04/2020
in Πολιτική
Reading Time: 1 min read
A A
0
Ώρα αποφάσεων για την επιστροφή στην κανονικότητα

Στο τελικό σχέδιο και τον… καιρό στραμμένο το Μαξίμου – Συναγερμός για την συμπεριφορά των πολιτών το Σαββατοκύριακο – Μπαράζ συσκέψεων για τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο επανεκκίνησης της χώρας-  Η παράταση στην άδεια ειδικού σκοπού δείχνει το δρόμο προς τα σχολεία

Ώρα αποφάσεων για το κυβερνητικό επιτελείο έχει σημάνει από νωρίς σήμερα, καθώς ξεκινούν αλλεπάλληλες συσκέψεις από τις 10 το πρωί -μόλις δηλαδή η τελική πρόταση των λοιμωξιολόγων διαβεί το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου- παρουσία και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την οριστικοποίηση του οδικού χάρτη εξόδου από τον αυτοπεριορισμό. Μολονότι η χώρα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στη διεθνή κατάταξη αναφορικά με την εξέλιξη της διασποράς του κορονοϊού επί ελληνικού εδάφους, εντούτοις η επιτυχής επαναφορά στην ομαλότητα προϋποθέτει αφενός «χειρουργικές» κινήσεις μπροστά σε τυχόν «πισωγυρίσματα» και αφετέρου υπομονή και στοχοπροσήλωση στην τήρηση των μέτρων προστασίας από πλευράς των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τα αγροτικά μπλόκα – Τσιάρας: Ειλικρινής και παραγωγική συζήτηση

Υλοποιείται η Δέσμευση Σταϊκούρα σε Παπαθανάση για Ένταξη των Αντιπλημμυρικών Έργων και Έργων Ύδρευσης των περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου. 

Εμπιστεύεται τον Φαρμάκη ο Μητσοτάκης και το δείχνει…

Στο Αγρίνιο ο Κ. Μητσοτάκης ανήμερα του Αγίου Χριστοφόρου

Τόσο οι «πύρινες ζώνες» (σχολεία, μαζικοί χώροι), όσο και οι κοινωνικές και οικονομικές προτεραιότητες θα εξεταστούν διεξοδικά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού το παρόν στη διευρυμένη σύσκεψη σήμερα αναμένεται να δώσουν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και οι Υφυπουργοί, Βασίλης Κοντοζαμάνης και Νίκος Χαρδαλιάς, με σταθερό συνομιλητή τους τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα. Η σημερινή, πρώτη αποτίμηση -σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο- της τελικής πρότασης των ειδικών επιστημόνων για το επιχειρησιακό σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα θα αναλυθεί σε μεγαλύτερο βάθος και αύριο, σε νέα διευρυμένη σύσκεψη με τις τοποθετήσεις περισσότερων κυβερνητικών στελεχών, ώστε να μορφοποιηθεί μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια ο οδικός χάρτης, τον οποίο θα γνωστοποιήσει συνακόλουθα ο Πρωθυπουργός με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό τη Δευτέρα.

Ταυτόχρονα, στο μεστό συσκέψεων Σαββατοκύριακο, τα βλέμματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι στραμμένα σε όλη την επικράτεια, λόγω της πιθανότητας η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας και η ολοκλήρωση των εορτασμών του Πάσχα να προκαλέσουν νέα κύματα «ανυπακοής», σε μια στιγμή που η κοινωνική κόπωση από τον παρατεταμένο αυτοπεριορισμό είναι κάτι περισσότερο από δεδομένη. Οι τελευταίοι οιωνοί, άλλωστε, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια εφησυχασμού στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν το τελευταίο διήμερο η κίνηση στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες της Αθήνας μόνο ημέρες πανδημίας και καραντίνας δεν θύμιζε.

Υπό αυτές τις συνθήκες, «πρέπει να σε εγρήγορση, σε απόλυτη επαγρύπνηση. Και αναφέρομαι σε αυτό, γιατί και Σαββατοκύριακο έρχεται και ο καλός καιρός μάς προσκαλεί να βγούμε από το σπίτι. Θα πρέπει λοιπόν να το κάνουμε με μεγάλη προσοχή» συνέστησε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς συναισθανόμενος… τους κινδύνους. Ο ίδιος, έσπευσε να υπενθυμίσει ότι τα μέτρα προστασίας ισχύουν «στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μαΐου» και προειδοποίησε ότι και για το επόμενο Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς «η έξοδος από το σπίτι γίνεται για τους συγκεκριμένους λόγους που ισχύουν μέχρι σήμερα και τηρώντας πάντα τα μέτρα υγιεινής».

Με την κυβέρνηση να διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι «δεν υπάρχει χώρος για χαλάρωση» ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ακόμη πως «σε κάθε γωνιά της χώρας καραδοκούν λόγοι και αιτίες για μικρές ή μεγάλες εξάρσεις της νόσου», αιτίες οι οποίες δεν αποκλείεται ακόμη και να επιβραδύνουν την εκτέλεση του επιχειρησιακού σχεδίου της ολικής επαναφοράς, σε περίπτωση μαζικής εκτροπής. Ήδη, ο οδικός χάρτης για την εθνική επανεκκίνηση προβλέπει αποστάσεις ασφαλείας 7-14 ημερών ανάμεσα στα στάδιά του, κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να εφησυχάζει στο κυβερνητικό στρατόπεδο αν πολλαπλασιαστούν οι συμπεριφορές «ανυπακοής» και μοιραία και τα κρούσματα της νόσου στη χώρα, με φόντο και τα περιστατικά στις δομές υγείας στο Περιστέρι και το Ελληνικό, από τα οποία προβληματίστηκαν οι κορυφές της κυβέρνησης.

Στον αντίποδα, να «στεγανοποιήσει» κάθε δυνατή εστία διαρροής μέχρι την ώρα που θα εκκινήσει η επαναλειτουργία καταστημάτων και υπηρεσιών επιχειρεί το κυβερνητικό επιτελείο, με την 4η Μαΐου να φαντάζει η επικρατέστερη και χωρίς να ανατρέπεται ο κεντρικός σχεδιασμός, λαμβάνοντας με βάση το χρονικό αυτό ορίζοντα και νέες προφυλάξεις. Στο πλαίσιο αυτό, παράταση για την άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης μέχρι τη Γ΄ Γυμνασίου ανακοίνωσε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, φέρνοντας πιο κοντά την έναρξη των μαθημάτων σταδιακά -και κατά πάσα πιθανότητα αρχής γενομένης από την Γ΄ Λυκείου- τη Δευτέρα, 11 Μαΐου. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλη την υποχρεωτική εκπαίδευση (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), αλλά με δρακόντεια μέτρα προφύλαξης, για τα οποία συνεδρίαζε μέχρι χθες το βράδυ η ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ώστε να καταλήξει στο πιο ασφαλές για τη μαθητική κοινότητα προφυλάξεις.

Στις νέες προφυλάξεις ενόψει της ημερομηνίας επανεκκίνησης εντάσσεται και η κυβερνητική υπόμνηση χθες για τελετές «κεκλεισμένων των θυρών» με αφορμή το ραμαζάνι, στη διάρκεια του οποίου τα τζαμιά θα μείνουν κλειστά. Τέλος, νέα παράταση στον περιορισμό των μετακινήσεων μέχρι τις 3 Μάϊου δόθηκε χθες και στην περιπατητική ζώνη που εφάπτεται με την οδό Ανδρέα Τρίτση στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που εικόνες με κοσμοσυρροή στην Πλατεία του Ευόσμου έκαναν χθες το γύρο της Ελλάδας. Ανάλογη προσέλευση παρατηρήθηκε και στην Πειρραϊκή, σημαίνοντας συναγερμό στην ΕΛΑΣ, η οποία θα βρίσκεται επί ποδός τόσο σήμερα και αύριο, όσο και το επόμενο Σαββατοκύριακο, ενόψει της Πρωτομαγιά

protothema

Tags: μέτραΜητσοτάκης
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Θανάσης Παπαθανάσης: ‘’Προχωρά το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Νοσοκομείο του Αγρινίου”
Αγρίνιο

Κραυγή Απελπισίας στο Γ.Ν. Αγρινίου: Σε Κίνδυνο η Ζωή των Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία λόγω Σοβαρών Ελλείψεων Αίματος

  Δραματική έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές απευθύνουν οι φορείς...

by Συντακτική Ομάδα
02/11/2026, 22:24
Δημήτρης Τραπεζιώτης: «Υπερβολικές οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη – Επιβαρύνονται ξανά οι πολίτες του Αγρινίου»
Αγρίνιο

Δημήτρης Τραπεζιώτης: «Υπερβολικές οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη – Επιβαρύνονται ξανά οι πολίτες του Αγρινίου»

  Σαφείς αιχμές κατά της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, με...

by Συντακτική Ομάδα
02/11/2026, 22:09
Στα «χαρακώματα» οι κάτοικοι της Σκουτεσιάδας με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – Καταγγέλλουν διαπλάτυνση δρόμων χωρίς σχετική άδεια ΩΙΔΕΟ ΦΟΤΟ
On Camera

Στα «χαρακώματα» οι κάτοικοι της Σκουτεσιάδας με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – Καταγγέλλουν διαπλάτυνση δρόμων χωρίς σχετική άδεια ΩΙΔΕΟ ΦΟΤΟ

  Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση που έχει ανοίξει εδώ και καιρό ανάμεσα στους κατοίκους της...

by Συντακτική Ομάδα
01/11/2026, 23:39
Από τα «παγωμένα» τέλη στις αυξήσεις 35% – Ο λογαριασμός στους δημότες του Αγρινίου VIDEO
Αγρίνιο

Από τα «παγωμένα» τέλη στις αυξήσεις 35% – Ο λογαριασμός στους δημότες του Αγρινίου VIDEO

Έπειτα από χρόνια διαβεβαιώσεων ότι ο Δήμος Αγρινίου μπορεί να διατηρεί σταθερά τα δημοτικά τέλη,...

by Συντακτική Ομάδα
01/11/2026, 22:42
Αγρίνιο: Κλήσεις για τους πολλούς, επιείκεια για τους εκλεκτούς;
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Κλήσεις για τους πολλούς, επιείκεια για τους εκλεκτούς;

Μια ομολογία που δύσκολα περνά απαρατήρητη έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Δημοτική Αστυνομία,...

by Συντακτική Ομάδα
31/10/2026, 22:25
Μίλτος Χατζηγιαννάκης από το Αγρίνιο: «Το πρόγραμμα της ΕΛΑΣ θα διαμορφωθεί μαζί με την κοινωνία – Καλοδεχούμενος ο Μίλτος Ζαμπάρας» VIDEO
On Camera

Μίλτος Ζαμπάρας: «Κλείνει ένας κύκλος, αλλά η μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη και πολιτική αλλαγή συνεχίζεται»

  Με σαφές πολιτικό στίγμα και μηνύματα για την επόμενη ημέρα στον χώρο της Αριστεράς,...

by Συντακτική Ομάδα
30/10/2026, 23:46
Τεχνική Εταιρεία A4B

Ροή RSS: Sara & Mara | Blog Sara & Mara | Blog

  • Ο Πέτρος και ο λύκος της υποψηφιότητας… sara-mara
  • Ο δήμαρχος Γάκιας, η ΚΕΔΕ και τα κουκιά που δεν βγαίνουν... sara-mara
  • Ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και ποιος θα πληρώσει τη θράκα; sara-mara
  • «Βοηθήστε τον κόσμο»… αλλά μην ξεχνάτε ποιος πρέπει να ξαναβγεί sara-mara
  • «Κάντε όσες μηνύσεις θέλετε…– Εμείς έχουμε λεφτά, εγώ θα ξαναβγώ...» sara-mara
  • Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ… στο δημαρχείο με μια τροπολογία; sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.