Ένταση σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Φλωρίδη – «Είσαι γενίτσαρος», «Μαθήματα ηθικής αλλού»
«Φωτιά» στην Ολομέλεια, κατά τη δεύτερη μέρα της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, έχει βάλει από το πρωί το σημερινό δημοσίευμα της «ΕΣΤΙΑΣ» που αναφέρεται σε email του Χρήστου Τριαντόπουλου σχετικά με παρέμβαση στο χώρο της τραγωδίας των Τεμπών.
Η πόλωση δε, έφτασε στα άκρα όταν στο βήμα της Ολομέλειας ανέβηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είπε μάλιστα πως το email οδηγεί στον πρωθυπουργό, καταγγέλλοντας πως ο Χρήστος Τριαντόπουλος «εκτέλεσε αποστολή Μητσοτάκη πάνω από τα συντρίμμια των τρένων». Έδωσε μάλιστα διορία στον πρωθυπουργό να προσκομίσει το στοιχείο μέχρι και αύριο στη Βουλή, λέγοντας πως σε διαφορετική περίπτωση είναι μονόδρομος η παραίτηση της κυβέρνησης.
«Τα ψέματά σας έχουν περιοδικό χαρακτήρα, ανάλογα με τις συνθήκες. Ξαφνικά ένα email απέδειξε ότι το μήνυμα των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στα συλλαλητήρια δεν το πήρατε. Ψέματα λέγατε, ψέματα λέτε. Ζητώ από τον πρωθυπουργό, εάν του έχει μείνει στοιχειώδης ευπρέπεια και αξιοπιστία, να παρουσιάσει στη Βουλή το συγκεκριμένο στοιχείο», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Θα δώσουμε αγώνα ώστε να κλείσει ο κύκλος της κυβέρνησής σας το συντομότερο δυνατό για να έρθει μια κανονική κυβέρνηση. Αποτύχατε σε όλα. Όμως εδώ μιλάμε για ηθικό ζήτημα που είναι ρομφαία πάνω από τη ΝΔ», πρόσθεσε προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης.
Η αντίδραση Φλωρίδη
Ο Γιώργος Φλωρίδης σήκωσε το γάντι και απάντησε λέγοντας πως η προανακριτική θα εξετάσει όλα τα στοιχεία και πως αν γίνει αυτό που ζητάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ευτελιστεί η διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας που έχει υποβάλλει και το κόμμα του. «Λέγατε ότι δεν ζητάτε εκλογές επειδή δεν είστε γραφικοί. Τώρα λέτε πως δεν θα πέσει η κυβέρνηση επειδή η ΚΟ του Μητσοτάκη είναι αρραγής. Πως θα φύγει δηλαδή ο Μητσοτάκης; Δεν πρέπει κάποιος να σηκώσει το χέρι του και να πει ότι είναι ο επόμενος πρωθυπουργός;. Κανένας δεν σηκώνει το χεράκι του», συνέχισε ο Γιώργος Φλωρίδης.
Στρέφοντας τα πυρά του και στα 4 κόμματα που συνυπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης είδε επί της ουσίας διαφορετικές εκφάνσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 1, τον κανονικό. Υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ 2, δηλαδή η Νέα Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ 3 δηλαδή οι βουλευτές του Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ 4 που είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές πρώην ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ 5 που είναι η Πλεύση Ελευθερίας και ο ΣΥΡΙΖΑ 6 που είναι κάποιοι βουλευτές του πήγαν στο ΠΑΣΟΚ. Οι 6 ΣΥΡΙΖΑ είναι!», είπε χαρακτηριστικά,
«Οι πάλαι ποτέ σύντροφοι της Κουμουνδούρου πλέον δεν αντέχουν ο ένας τον άλλον και τώρα θέλουν και να κυβερνήσουν. Θα κυβερνήσουν την Ελλάδα τα κομμάτια και θρύψαλα του ΣΥΡΙΖΑ μαζί τα υπολείμματα ενός ιστορικού κόμματος που έγινε παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως έχει γίνει παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην παλαιότερη πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ για τα παραποιημένα ηχητικά, ανέφερε πως αποδείχθηκε ότι οι δίσκοι παραδόθηκαν ανέγγιχτοι στον ανακριτή, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να επανέρχεται καλώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης να παραιτηθεί εάν αποδειχθεί πως έχει άδικο, δεσμευόμενος πως και ο ίδιος θα πράξει το ίδιο εάν αποδειχθεί το αντίθετο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Γιώργο Φλωρίδη λέγοντας πως η παρουσία του στα κυβερνητικά έδρανα αποδεικνύει πως «και σήμερα υπάρχουν γενιτσαρικά τάγματα». «Υπηρετείτε όσους σας έλεγαν μνημονιακό προδότη. Αυτοί σας χειροκροτούν σήμερα κύριε Φλωρίδη!», επισήμανε εξηγώντας πως το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας «για να γίνουν εκλογές και να φύγει η κυβέρνηση το συντομότερο».
Ανταπαντώντας, ο Γιώργος Φλωρίδης υποστήριξε πως ο ίδιος παρέδωσε την έδρα του στο ΠΑΣΟΚ όταν διαφώνησε με το κόμμα του, εν αντιθέσει με τους «συνεταίρους» του Νίκου Ανδρουλάκη, οι οποίοι, κατά τον υπουργό, περιφρονούν τη ψήφο του λαού. «Εσείς αποδεχτήκατε βουλευτές που εξελέγησαν με άλλο κόμμα. Εγώ παρέδωσα την έδρα μου. Τα μαθήματα ηθικής υποστηρίζονται στην πράξη», υπογράμμισε.
dikaiologitika.gr