• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Πρώτη Συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

από Συντακτική Ομάδα
18/11/2025
σε Αγρίνιο, Ειδήσεις, Πολιτισμός, Τοπικά Νέα
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Πρώτη Συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Share on FacebookShare on Twitter

Σχετικά Άρθρα.

Συνάντηση εργασίας για την πρόληψη και τη διαχείριση της παιδικής παχυσαρκίας

Τρεις διαφορετικές περιπτώσεις ξυλοδαρμών ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας. Αναζητούνται 4 άτομα

Ποιος έσπευσε να δώσει το παρόν στην παρουσίαση της ΙΘΑΚΗΣ του Αλέξη Τσίπρα;

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου

Με επιτυχία και πληθωρική συμμετοχή νέων γονέων και συζύγων ξεκίνησαν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας στην πόλη του Αγρινίου, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025.

Ομιλητής ήταν ο Ψυχολόγος κ. Ελευθέριος Ελευθεριαδής, ο οποίος ανέπτυξε το πολύ ενδιαφέρον θέμα: «Η σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι».

Μερικά από τα θέματα που έθιξε και τους προβληματισμούς που έθεσε ο εισηγητής ήταν τα ακόλουθα:

Αν είστε γονείς μικρών παιδιών και θέλετε να ευτυχίσουν τα παιδιά σας στη ζωή, φροντίστε να χτίσετε παιδιά ελεύθερα και ανεξάρτητα. Ούτε να αγκιστρωθείτε πάνω τους, ούτε να δημιουργείτε προσδοκίες, ούτε να τα νταντεύετε.

Αν είστε γονείς μεγάλων παιδιών και θέλετε να πάει καλά ο γάμος τους, και η σχέση σας μαζί τους, φροντίστε να μην τους κάνετε συναισθηματικούς εκβιασμούς, ούτε επιθέσεις. Αφήστε τα παιδιά σας ελεύθερα. Με χαρά όμως. Όχι με ψεύτικους τρόπους, «κάντε ό,τι θέλετε και από την άλλη παρεξηγήσεις και θυμούς».

Αν είστε εσείς το ζευγάρι που έχετε γονείς και πεθερικά να προσπαθούν να παρέμβουν, προσέξτε. Αφήστε τους απ’ έξω. Όχι έξω από τη ζωή σας. Όχι έξω από τον κύκλο σας. Όχι να σταματήσετε να τους αγαπάτε. Αφήστε τους έξω από την οικογενειακή σας ζωή, από τα οικονομικά σας, από τα διαδικαστικά σας, από τις μεταξύ σας διενέξεις. Για να μπορέσετε να προστατεύσετε και την μεταξύ σας σχέση, αλλά και την σχέση σας μαζί τους.

Να θυμόμαστε το παράδειγμα με την πατερίτσα και το σπασμένο πόδι. Να θυμόμαστε, ότι δεν μπορείς να χτίσεις πάνω σε μισογκρεμισμένα σπίτια. Να θυμόμαστε το παράδειγμα με τη μαϊμού και το παράδειγμα με το λύκο. Και να προσέχουμε όλα εκείνα τα πολλά, τα μικρά, τα ακίνδυνα πραγματάκια, τα «δεν έγινε και τίποτα», γιατί εκείνα είναι που στο τέλος σε εγκλωβίζουν.

Όπως και να έχει, το ζευγάρι χρειάζεται χώρο και χρόνο απαραίτητα. Δεν μπορεί, δεν πρέπει ο ερχομός ενός παιδιού, να αφήνει το μεταξύ τους να μένει πίσω. Τύψεις, κοινωνικά πρέπει, τί θα πει ο κόσμος, έχουν ως αποτέλεσμα να μπαίνουν σε πρώτο αποκλειστικό πλάνο τα παιδιά, με αποτέλεσμα εν συνεχεία να χάνεται το ζευγάρι μεταξύ τους.

Έχουμε την ευθύνη της ζωής μας. Όταν πάμε στον ειδικό, ξέρουμε τί ζητάμε. Δεν του δίνουμε αβρόχοις ποσί τα κλειδιά για τη ζωή μας.

Την εισήγηση ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων, κατά τον οποίο τέθηκαν διάφορες ερωτήσεις και ο εισηγητής έδωσε τις κατάλληλες απαντήσεις.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή και την ανταπόκριση των νέων ανθρώπων, στην πρώτη αυτή συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως και κατέθεσε σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από το θέμα της σχέσης των συζύγων.

«Υποκλινόμαστε, και το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια, μπροστά στο έργο σας, μπροστά στην ιδιότητα του σύγχρονου συζύγου και γονέα. Είναι πολύ δύσκολος ο ρόλος σας, είναι πολύ δύσκολη η αποστολή σας και πολύ σπουδαίο το έργο σας, Οι κίνδυνοι, οι “σειρήνες”, οι φωνές, τα προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με αυτά που είχαν οι παλαιότεροι γονείς, πριν από 40 και 50 χρόνια. Δεν είναι ίδιος ο κόσμος σήμερα με το παρελθόν. Πραγματικά σέβομαι και αναγνωρίζω το έργο σας και επιθυμούμε ως Εκκλησία να σταθούμε δίπλα σας, να σας στηρίξουμε και να σας βοηθήσουμε».

Αναφερόμενος στον έγγαμο βίο και στην συζυγία τόνισε στους νέους γονείς, ότι «παντρευτήκατε όχι για να έχετε έναν ανθόσπαρτο βίο, αλλά για να έχετε έναν άνθρωπο δίπλα σας, να σας κρατάει από το χέρι και να τον κρατάτε από το χέρι. Να συνοδοιπορήσετε μαζί, ενωμένοι, στο δρόμο της πνευματικής και της σωματικής τελειώσεως και να ολοκληρωθείτε μέσα από τον γάμο και την συζυγία».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τους προέτρεψε: «μην ζητάτε το τέλειο και το ιδανικό. Κανείς δεν είναι τέλειος. Μάθετε να ανέχεστε, να υποχωρείτε και να βλέπετε τα καλά στοιχεία του άλλου. Ακόμα και ένας πιο δύστροπος χαρακτήρας έχει όμορφα στοιχεία. Για να τα ανακαλύψετε, οφείλετε να βάλετε τον εγωισμό σας σε δεύτερη μοίρα. Να επιβραβεύετε τα όμορφα στοιχεία του άλλου, να λέτε μια καλή κουβέντα ο ένας στον άλλο».

Επίσης, αναφερόμενος στους σύγχρονους πειρασμούς και τις προκλήσεις τόνισε με έμφαση: «μη βάζετε τους εαυτούς σας σε πειρασμούς. Ποτέ δεν είμαστε σίγουροι πόσο μπορούμε να αντέξουμε. Ο διάβολος αυτό επιδιώκει, κάτι να γίνει σκέψη και μετά η σκέψη να γίνει πράξη».

Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ελευθέριο Ελευθεριάδη για την παρουσία του και την ομιλία του στην πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, λέγοντας, ότι «είναι ένα πιστό μέλος της Εκκλησίας και ένας κατηρτισμένος επιστήμονας» και τόνισε στους συμμετέχοντες ότι «είμαστε όλοι εδώ για να πάρουμε κουράγιο ο  ένας από τον άλλο. Να γνωρίζετε, ότι σας αγαπούμε πολύ και προσευχόμαστε για εσάς, για τις σύγχρονες οικογένειες. Στα πρόσωπα σας βλέπουμε αυτό που θα μας χαρίσετε και θα είναι η διάδοχή μας, η συνέχεια της εκκλησίας, της κοινωνίας και της πατρίδος μας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας λειτούργησε Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών από ειδικούς εκπαιδευτικούς, προκειμένου οι γονείς τους να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα την διάλεξη.

Η επόμενη συνάντηση της Σχολής Γονέων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 και ώρα 11:30’ το πρωί στο Αγρίνιο, στον πολυχώρο Corali Luxury Resort, με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Κίσσα, Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπευτή, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Γονείς και Παιδιά σε εφηβεία».

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο     https://photos.app.goo.gl/5xUJkP7jZzyNQgndA

Tags: ΑγρίνιοΕιδήσειςΠολιτισμόςΤοπικά Νέα
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Συνάντηση εργασίας για την πρόληψη και τη διαχείριση της παιδικής παχυσαρκίας
Δυτική Ελλάδα

Συνάντηση εργασίας για την πρόληψη και τη διαχείριση της παιδικής παχυσαρκίας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025, μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας,  Άννας Μαστοράκου...

από Συντακτική Ομάδα
04/12/2025, 21:31
ομαλοποίηση πληρωμών πρωτογενής τομέας
Διάφορα

Κώστας Τσιάρας: Η ομαλοποίηση των πληρωμών ανοίγει νέα εποχή για τον πρωτογενή τομέα

Η διάθεση συνεννόησης υπάρχει, αναμένουμε ανταπόκριση «Με την ομαλοποίηση των πληρωμών θα δοθεί μια μεγάλη...

από Συντακτική Ομάδα
04/12/2025, 17:17
Χαρτογράφηση κρουσμάτων ευλογιάς αιγοπροβάτων στην Ελλάδα 2025
Διάφορα

ΕΕΕΔΕΕ – Νέα στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς αιγοπροβάτων στην Ελλάδα (24–30 Νοεμβρίου 2025)

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Εθνική Επιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης και Ελέγχου της...

από Συντακτική Ομάδα
04/12/2025, 17:10
Νέος αυτοκινητόδρομος Πατρών–Πύργου σε λειτουργία
Διάφορα

Η Πατρών–Πύργου σε κυκλοφορία: Νέος αυτοκινητόδρομος με 50% μείωση διαδρομής

Τα τελευταία 10 χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, μεταξύ Μιντιλογλίου και Καμινίων, εγκαινιάστηκαν σήμερα από την Πολιτική...

από Συντακτική Ομάδα
04/12/2025, 17:02
Αφίσα Forum Εθελοντισμού 2025 στο Νέο Λιμάνι Πατρών
Διάφορα

Save the date: Forum Εθελοντισμού 2025 – Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στο Νέο Λιμάνι Πατρών

Το Forum Εθελοντισμού 2025 επιστρέφει την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2025, στο Νέο Λιμάνι Πατρών, δημιουργώντας...

από Συντακτική Ομάδα
04/12/2025, 16:53
Λειτουργία τμήματος Μιντιλόγλι – Καμίνια αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου
Διάφορα

Σε λειτουργία τα τελευταία 10 χλμ. Μιντιλόγλι – Καμίνια του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου

Σε λειτουργία από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025 Ο πρώτος πλήρως αυτοματοποιημένος αυτοκινητόδρομος Απόκτηση ΟΛΥΜΠΙΑ...

από Συντακτική Ομάδα
04/12/2025, 16:40

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Γιατί ο Παπαναστασίου έψαχνε στη σακούλα; sara-mara
  • Οι "πολέμιοι" και τα μονοκούκια... sara-mara
  • Ποια είναι η "Σιδηρά Κυρία" του πικρού πρωινού καφέ; sara-mara
  • Ανάβω Φωτιές... sara-mara
  • Oπεκεμπέεεεε ωρέ Λιβανέεεε sara-mara
  • Οι Σωτήρες της Ελλάς sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.