• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Υποχρεωτική δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

by Συντακτική Ομάδα
01/10/2018
in Αγρίνιο, Οικονομία
Reading Time: 1 min read
A A
0
Υποχρεωτική δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι θα πρέπει οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούν λιανικές συναλλαγές μέσω μηχανισμών POS ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα (e-banking κλπ), να δηλώσουν επαγγελματικούς  λογαριασμούς στο TAXISNET έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόχρεοι που δεν θα συμμορφωθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ, ενώ οι νέοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες οφείλουν να εκπληρώσουν την υποχρέωση αυτή εντός μηνός από την έναρξη άσκησης των δραστηριοτήτων τους.

Σχετικά Άρθρα.

Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Τι ισχύει για τις μειωμένες τιμές – Ενημέρωση Εμπόρων Αγρινίου

Παρεμβάσεις διαμαρτυρίας του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ στην Εστίαση στο 24%

Επιμελητήριο : συμμετέχει στις κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης του πρωτοδικείου Αγρινίου

Κλιμάκιο της Ν.Δ. στο Επιμελητήριο. Τι είπε στον ΔΥΤΙΚΑ FM ο Κ. Κιτσοπάνος

Αυτά προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στην κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομίας Ι. Δραγασάκη και της Υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως και βάση αυτής ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσίλης με απόφασή του (ΔΕΑΦ/1128500ΕΞ/13.9.2018) προχώρησε στην τροποποίηση της 45231/20-4-2017 κοινής υπουργικής απόφασης «Ρύθμιση Υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα, σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν.4446/2016».

Ειδικότερα, με βάση τις διατάξεις της εν λόγω νέας απόφασης οι υπόχρεοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Οι δικαιούχοι πληρωμής με ηλεκτρονικά μέσα υποχρεούνται να δηλώνουν ηλεκτρονικά τον ή τους Επαγγελματικό/ούς Λογαριασμό/ούς στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) με τη χρήση των διαπιστευτηρίων που διαθέτουν οι χρήστες για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, εντός μηνός από την έναρξη άσκησης δραστηριότητας που υπάγεται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας με υποχρέωση αποδοχής πληρωμών μέσω POS. Για την πρώτη εφαρμογή οι ως άνω υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τριών  μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας.

Στον Επαγγελματικό Λογαριασμό οι υπόχρεοι αποδέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.

Συναλλαγές που αφορούν την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου, μέσω των Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 3862/2010 ανεξαρτήτως του μέσου συναλλαγής, διενεργούνται μέσω Επαγγελματικού Λογαριασμού.

Οι Επαγγελματικοί Λογαριασμοί δηλώνονται με χρήση του Αριθμού Λογαριασμού Πληρωμών. Εφόσον υπάρχει ΙΒΑΝ, δηλώνονται υποχρεωτικά με τη μορφή αυτή και επιβεβαιώνονται από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 3862/2010. Σε περίπτωση μη επιβεβαίωσης του Λογαριασμού, η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίηση του.

Δήλωση ίδιου Επαγγελματικού Λογαριασμού από διαφορετικούς δικαιούχους πληρωμής δεν επιτρέπεται και η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίηση των Λογαριασμών.

Οι δικαιούχοι πληρωμής υποχρεούνται να δηλώσουν το σύνολο των Επαγγελματικών Λογαριασμών τους, σε περίπτωση που οι συναλλαγές της παρ. 2 διενεργούνται σε πλέον του ενός Επαγγελματικούς Λογαριασμούς.

Οι δικαιούχοι πληρωμής δύνανται να διαγράφουν Επαγγελματικό Λογαριασμό ή/και να προβαίνουν σε προσθήκη Επαγγελματικού λογαριασμού, σε περίπτωση τροποποίησης. Οι μεταβολές που επέρχονται στους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς δηλώνονται εντός μηνός από την ημερομηνία κατά την οποία επήλθε η μεταβολή. Για την πρώτη εφαρμογή οι ως άνω υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τριών  μηνών από τη δημοσίευση της νέας απόφασης.

Η ΑΑΔΕ δύναται να αξιοποιήσει τις πληροφορίες σχετικά με τους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς για την υλοποίηση του άρθρου 16 του ν. 4172/2013, όπως ισχύει.

Για τη μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε., επιβάλλεται στους Υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ. Η μη υποβολή δήλωσης διόρθωσης, προς συμμόρφωση, από τους Υπόχρεους, στις περιπτώσεις απενεργοποίησης Επαγγελματικού Λογαριασμού, νοείται ως μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού και επιφέρει το ίδιο  πρόστιμο. Για την υποβολή δήλωσης Επαγγελματικού Λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. πέραν των προθεσμιών που ορίζονται επιβάλλεται στους Υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ. Τα πρόστιμα της επιβάλλονται από τον Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. που είναι αρμόδιος για την παραλαβή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του Υπόχρεου, κοινοποιούνται στον Υπόχρεο κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 4174/2013 (Α΄ 170) και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.

Σημειώνεται ότι πρόστιμο 1.500 ευρώ προβλέπεται και για τους επαγγελματίες εκείνους οι οποίοι, ενώ έχουν σχετική υποχρέωση, δεν έχουν εγκαταστήσει POS.

 

Tags: έμποροιεπιμελητήριο
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Σοκ στο Αγρίνιο: Άνδρας φέρεται να ξυλοκόπησε γυναίκα στο κέντρο της πόλης. Κηλίδες αίματος στην είσοδο πολυκατοικίας
Αγρίνιο

Σοκ στο Αγρίνιο: Άνδρας φέρεται να ξυλοκόπησε γυναίκα στο κέντρο της πόλης. Κηλίδες αίματος στην είσοδο πολυκατοικίας

Σοβαρό επεισόδιο βίας σημειώθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο του Αγρινίου, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους...

by Συντακτική Ομάδα
21/06/2026, 12:44
Αποκλειστικό: Εικόνες εγκατάλειψης στο πρώην Δημαρχείο Στράτου – Ερωτήματα προς τον Δήμο Αγρινίου για την κατάσταση στον χώρο των Τεχνικών Υπηρεσιών VIDEO FOTO
Αγρίνιο

Αποκλειστικό: Εικόνες εγκατάλειψης στο πρώην Δημαρχείο Στράτου – Ερωτήματα προς τον Δήμο Αγρινίου για την κατάσταση στον χώρο των Τεχνικών Υπηρεσιών VIDEO FOTO

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η κατάσταση που επικρατεί στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην Δημαρχείου Στράτου, όπου...

by Συντακτική Ομάδα
19/06/2026, 09:39
Όρια στην εφηβεία, γονεική ευθύνη και η ανθρώπινη πλευρά μιας δύσκολης εποχής, με αφορμή ένα τραγικό περιστατικό με πατίνι…..
Αγρίνιο

«Και τώρα… τι κάνουμε οι δυο μας;»

Η μέρα που το τελευταίο παιδί φεύγει από το σπίτι έχει μια περίεργη σιωπή. Κλείνεις...

by Συντακτική Ομάδα
18/06/2026, 22:37
Νέο όχημα μεταφοράς ΑμεΑ αποκτά ο Δήμος Αγρινίου
Αγρίνιο

Νέο όχημα μεταφοράς ΑμεΑ αποκτά ο Δήμος Αγρινίου

Στην προμήθεια νέου ειδικά διαμορφωμένου οχήματος για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία και χρηστών αναπηρικού...

by Συντακτική Ομάδα
17/06/2026, 21:22
Πλατεία Μακρυγιάννη στο τέρμα της Χαριλάου Τρικούπη: Για τον Δήμο Αγρινίου υπάρχουν μόνο οι βιτρίνες;
Αγρίνιο

Πλατεία Μακρυγιάννη στο τέρμα της Χαριλάου Τρικούπη: Για τον Δήμο Αγρινίου υπάρχουν μόνο οι βιτρίνες;

Μια ακόμη γειτονιά του Αγρινίου εκπέμπει σήμα εγκατάλειψης και οι εικόνες από την πλατεία Μακρυγιάννη,...

by Συντακτική Ομάδα
17/06/2026, 20:54
Τι κι αν δεν έρθει ο Ανδρουλάκης στο Μεσολόγγι…
Αγρίνιο

Επιτέλους η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανακαλύπτει την Αιτωλοακαρνανία!!!

Ύστερα από επτά συναπτά χρόνια αδιαφορίας και παραγκωνισμού της Αιτωλοακαρνανίας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας...

by Συντακτική Ομάδα
17/06/2026, 20:28
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Ξινιστκουμένους ο Σπανάκης στ' Αγρίνιου... sara-mara
  • Η καρέκλα της διαδοχής και τα υπόγεια ρεύματα στον Δήμο Αγρινίου sara-mara
  • Φισεκλίκια και ΕΛΑΣ… άκουσε και μη γελάς sara-mara
  • Η ανοχή τελείωσε... αλλά πότε άρχισε; sara-mara
  • Ποιος κάνει τις συστάσεις και γιατί; sara-mara
  • Το πολιτικό casting άρχισε στην Αιτωλοακαρνανία. Ποιοι κοιτούν προς την ΕΛΠΙΔΑ της Καρυστιανού sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.