• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Υποχρεωτική δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

από Συντακτική Ομάδα
01/10/2018
σε Αγρίνιο, Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Υποχρεωτική δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού
Share on FacebookShare on Twitter

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι θα πρέπει οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούν λιανικές συναλλαγές μέσω μηχανισμών POS ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα (e-banking κλπ), να δηλώσουν επαγγελματικούς  λογαριασμούς στο TAXISNET έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόχρεοι που δεν θα συμμορφωθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ, ενώ οι νέοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες οφείλουν να εκπληρώσουν την υποχρέωση αυτή εντός μηνός από την έναρξη άσκησης των δραστηριοτήτων τους.

Σχετικά Άρθρα.

Παρεμβάσεις διαμαρτυρίας του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ στην Εστίαση στο 24%

Επιμελητήριο : συμμετέχει στις κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης του πρωτοδικείου Αγρινίου

Κλιμάκιο της Ν.Δ. στο Επιμελητήριο. Τι είπε στον ΔΥΤΙΚΑ FM ο Κ. Κιτσοπάνος

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Τετάρτη. Στην απεργιακή κινητοποίηση οι έμποροι

Αυτά προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στην κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομίας Ι. Δραγασάκη και της Υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως και βάση αυτής ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσίλης με απόφασή του (ΔΕΑΦ/1128500ΕΞ/13.9.2018) προχώρησε στην τροποποίηση της 45231/20-4-2017 κοινής υπουργικής απόφασης «Ρύθμιση Υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα, σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν.4446/2016».

Ειδικότερα, με βάση τις διατάξεις της εν λόγω νέας απόφασης οι υπόχρεοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Οι δικαιούχοι πληρωμής με ηλεκτρονικά μέσα υποχρεούνται να δηλώνουν ηλεκτρονικά τον ή τους Επαγγελματικό/ούς Λογαριασμό/ούς στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) με τη χρήση των διαπιστευτηρίων που διαθέτουν οι χρήστες για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, εντός μηνός από την έναρξη άσκησης δραστηριότητας που υπάγεται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας με υποχρέωση αποδοχής πληρωμών μέσω POS. Για την πρώτη εφαρμογή οι ως άνω υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τριών  μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας.

Στον Επαγγελματικό Λογαριασμό οι υπόχρεοι αποδέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.

Συναλλαγές που αφορούν την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου, μέσω των Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 3862/2010 ανεξαρτήτως του μέσου συναλλαγής, διενεργούνται μέσω Επαγγελματικού Λογαριασμού.

Οι Επαγγελματικοί Λογαριασμοί δηλώνονται με χρήση του Αριθμού Λογαριασμού Πληρωμών. Εφόσον υπάρχει ΙΒΑΝ, δηλώνονται υποχρεωτικά με τη μορφή αυτή και επιβεβαιώνονται από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 3862/2010. Σε περίπτωση μη επιβεβαίωσης του Λογαριασμού, η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίηση του.

Δήλωση ίδιου Επαγγελματικού Λογαριασμού από διαφορετικούς δικαιούχους πληρωμής δεν επιτρέπεται και η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίηση των Λογαριασμών.

Οι δικαιούχοι πληρωμής υποχρεούνται να δηλώσουν το σύνολο των Επαγγελματικών Λογαριασμών τους, σε περίπτωση που οι συναλλαγές της παρ. 2 διενεργούνται σε πλέον του ενός Επαγγελματικούς Λογαριασμούς.

Οι δικαιούχοι πληρωμής δύνανται να διαγράφουν Επαγγελματικό Λογαριασμό ή/και να προβαίνουν σε προσθήκη Επαγγελματικού λογαριασμού, σε περίπτωση τροποποίησης. Οι μεταβολές που επέρχονται στους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς δηλώνονται εντός μηνός από την ημερομηνία κατά την οποία επήλθε η μεταβολή. Για την πρώτη εφαρμογή οι ως άνω υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τριών  μηνών από τη δημοσίευση της νέας απόφασης.

Η ΑΑΔΕ δύναται να αξιοποιήσει τις πληροφορίες σχετικά με τους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς για την υλοποίηση του άρθρου 16 του ν. 4172/2013, όπως ισχύει.

Για τη μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε., επιβάλλεται στους Υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ. Η μη υποβολή δήλωσης διόρθωσης, προς συμμόρφωση, από τους Υπόχρεους, στις περιπτώσεις απενεργοποίησης Επαγγελματικού Λογαριασμού, νοείται ως μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού και επιφέρει το ίδιο  πρόστιμο. Για την υποβολή δήλωσης Επαγγελματικού Λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. πέραν των προθεσμιών που ορίζονται επιβάλλεται στους Υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ. Τα πρόστιμα της επιβάλλονται από τον Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. που είναι αρμόδιος για την παραλαβή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του Υπόχρεου, κοινοποιούνται στον Υπόχρεο κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 4174/2013 (Α΄ 170) και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.

Σημειώνεται ότι πρόστιμο 1.500 ευρώ προβλέπεται και για τους επαγγελματίες εκείνους οι οποίοι, ενώ έχουν σχετική υποχρέωση, δεν έχουν εγκαταστήσει POS.

 

Tags: έμποροιεπιμελητήριο
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Προχωρούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού μελετών για την χωροταξική ανάπτυξη της περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας
Αγρίνιο

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης ή μαθήματα κοινωνικού ήθους από την ΤΕΡΝΑ …»

Με αφορμή μία άκρως προσβλητική  επιστολή την οποία απηύθυνε προ ημερών προς το Δημοτικό Συμβούλιο...

από Συντακτική Ομάδα
03/07/2025, 21:12
Μίλτος Ζαμπάρας: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε ΑΤΜ για κομπιναδόρους με την κάρτα του αγρότη και το PIN της ΝΔ
Οικονομία

Μίλτος Ζαμπάρας: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε ΑΤΜ για κομπιναδόρους με την κάρτα του αγρότη και το PIN της ΝΔ

Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση προχώρησε ο Bουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας, καταγγέλλοντας...

από Συντακτική Ομάδα
03/07/2025, 20:51
«Λουκέτο» 48 ωρών στις υπηρεσίες καθαριότητας όλων των δήμων της χώρας
Αγρίνιο

«Λουκέτο» 48 ωρών στις υπηρεσίες καθαριότητας όλων των δήμων της χώρας

Σε αποχή από την εργασίας τους στις υπηρεσίες καθαριότητας όλων των δήμων της χώρας θα...

από Συντακτική Ομάδα
03/07/2025, 20:25
Ο Δήμος Αγρινίου στο 6ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων στο Ηράκλειο
Αγρίνιο

Ο Δήμος Αγρινίου στο 6ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων στο Ηράκλειο

Ο  Δήμος Αγρινίου, ως διοργανωτής του 5ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Μικρασιατικών Συλλόγων, συμμετείχε στην τελετή έναρξης...

από Συντακτική Ομάδα
02/07/2025, 19:06
Αγρίνιο: Στην μετά Παπαναστασίου εποχή, ποιος;
Αγρίνιο

Απάντηση Παπαναστασίου στην ανακοίνωση του Συνδυασμού  «Αγρίνιο- Πάμε Ψηλά»

Απάντηση στην ανακοίνωση του Συνδυασμού  «Αγρίνιο- Πάμε Ψηλά» :  «Για ακόμα μία φορά, η αντιπολίτευση...

από Συντακτική Ομάδα
02/07/2025, 18:51
Ξηρόμερο: Δόθηκε η εντολή για την πληρωμή των υπολοίπων των άμεσων ενισχύσεων για το έτος 2024.
Ξηρόμερο

Ξηρόμερο: Δόθηκε η εντολή για την πληρωμή των υπολοίπων των άμεσων ενισχύσεων για το έτος 2024.

Ο δήμος Ξηρομέρου ενημερώνει τους αγρότες του Δήμου, ότι δόθηκε η εντολή από τη διοίκηση...

από Συντακτική Ομάδα
02/07/2025, 13:56

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Τι θα κάνει ο Γάκιας αν ο κοριός έχει πιάσει κι άλλον από την παράταξη του; sara-mara
  • Ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν μπορεί να κάνει ζάφτι την παράταξη του. Ποιον θέλει για δήμαρχο; Μήπως υπάρχει τρίτο πρόσωπο που θα αναγκαστούν να τον βάλουν μπροστά για να μην χαθεί ο δήμος; sara-mara
  • Εις την Γαλλικήν ... sara-mara
  • Άτολμος λόγω πολιτικής ομηρίας; sara-mara
  • Μην τάξεις στον άγιο κερί... sara-mara
  • Ο Βοεβόδας... μήνυσε ... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.