• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Ενημερωτικό Σημείωμα του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας – «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα – Μια ανοιχτή συζήτηση για το αλκοόλ και την ασφαλή οδήγηση»

by Συντακτική Ομάδα
01/11/2025
in Ελλάδα, Πολιτική
Reading Time: 1 min read
A A
0
Ενημερωτικό Σημείωμα του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας – «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα – Μια ανοιχτή συζήτηση για το αλκοόλ και την ασφαλή οδήγηση»

Σχετικά Άρθρα.

Απόδραση στην Απόλυτη Πολυτέλεια: Ανακαλύψτε τη Ria Villa Preveza! 

Αγρίνιο: ΑμεΑ περιμένει 18 μήνες μια ράμπα στην οδό Γοργοποτάμου – «Δεν μπορώ να περάσω μόνη μου» VIDEO

Δήμος Ξηρομέρου: Υποχρεωτική η σύνδεση στο νέο δίκτυο ύδρευσης στον Αστακό – Όσοι δεν συμμορφωθούν θα μείνουν χωρίς νερό

Αλέξανδρος Φωτόπουλος για το ΚΥΤ στη Ραίνα: «Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η περιοχή μας σε ενεργειακό διάδρομο»

 Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ημερίδα με θέμα: «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα – Μια ανοιχτή συζήτηση για το αλκοόλ και την ασφαλή οδήγηση», που συνδιοργάνωσαν η Γραμματεία Εθελοντισμού και η Γραμματεία Παραγωγικών Φορέων & Επιχειρηματικότητας του κόμματος, στο πλαίσιο της κοινής δράσης «Σύμπραξη».
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Κοινωνίας των Πολιτών, του επιχειρηματικού κόσμου και του εθελοντισμού, με στόχο να αναδειχθεί η σημασία της πρόληψης και της υπεύθυνης στάσης απέναντι στην οδήγηση και την κατανάλωση αλκοόλ.
 
Στους σύντομους χαιρετισμούς τους ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας, ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Σμυρλής και η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρα Σδούκου, επικέντρωσαν στη σημασία της συνεργασίας, της πρόληψης και της παιδείας για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας.
 
Ειδικότερα, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι πρόληψη και υπευθυνότητα αποτελούν κεντρικούς άξονες κάθε πολιτικής που προστατεύει την ανθρώπινη ζωή και τόνισε ότι η πρόοδος σε κρίσιμους τομείς, όπως η υγεία και η οδική ασφάλεια, δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένη καθώς αποτελεί προϊόν διαρκούς προσπάθειας.
 
Στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Σμυρλής υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επενδύει με πράξεις στην οδική ασφάλεια μέσα από τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τη συνεργασία με την Τροχαία και την ενίσχυση των υποδομών, ενώ η κα Σδούκου αναφέρθηκε στη δύναμη των βιωματικών δράσεων που φέρνουν τους πολίτες πιο κοντά στο μήνυμα της ασφαλούς οδήγησης, η οποία είναι ζήτημα παιδείας και συνείδησης που καλλιεργείται μέσα από την εκπαίδευση και την καθημερινή συμπεριφορά όλων.
 
Από την πλευρά της, η Γραμματέας Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας Πίστη Κρυσταλλίδου υπογράμμισε πως  η ασφάλεια στο δρόμο ξεκινά από την ευθύνη που έχει ο καθένας μας απέναντι στη ζωή,  τη δική του και των άλλων και έκανε ειδική αναφορά στην δράση «Σύμπραξη» των δύο Γραμματειών της ΝΔ, μέσα από την οποία προωθείται στην πράξη η διαρκής σύνδεση των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών με την επιχειρηματική κοινότητα.
 
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος παρουσίασε τις θεσμικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, δίνοντας έμφαση στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, στη συνεργασία με την Τροχαία, στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κάθε Σάββατο και στην αντικατάσταση επικίνδυνων οδικών αξόνων, όπως ο δρόμος Πάτρα – Πύργος, με σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους.
 
Αναφέρθηκε ακόμη στο σχέδιο νόμου για την ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, που προβλέπει δίκτυο καμερών με τεχνητή νοημοσύνη, ψηφιακή διαχείριση παραβάσεων και άμεση ενημέρωση των οδηγών για τις κλήσεις τους, τονίζοντας ότι από το 2021 έχει τεθεί κυβερνητικός στόχος για διαρκή, σταδιακή, μείωση των θανατηφόρων τροχαίων και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχία του νέου ΚΟΚ, χάρη στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη διαρκή συνεργασία κράτους και πολιτών.
 
Στη συνέχεια, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά παρουσίασε τις πανελλαδικές και διεθνείς δράσεις του Ινστιτούτου, αλλά και τα συμπεράσματα από τη 19η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» την οποία διοργανώνει στην Ελλάδα, μεταφέροντας εμπειρίες και καλές πρακτικές από τη δράση του για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ευαισθητοποίηση των οδηγών.
 
Ακολούθησαν παρεμβάσεις από εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων και  της επιχειρηματικής κοινότητας, σε μια ειδική θεματική συζήτηση με τίτλο «Οδήγηση χωρίς αλκοόλ: υπάρχει τρόπος!», όπου εμπειρίες και προτάσεις κατέθεσαν οι Γιώργος Δερτιλής (Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών – Διασωστών «Εκάλη 2000»), Γιάννης Σαμολαδάς (Truck & Cargo Insurance), Γιάννης Μηλιώνης (The Tasters Club), Κώστας Μουζάκης (Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις»), Γιώργος Κουράσης (Επιχειρηματίας Εστίασης, τ. Γενικός Γραμματέας ΓΣΕΒΕΕ) και Ανδρέας Χατζηανδρέου (Επιχειρηματίας Εστίασης, Οργανωτικός Γραμματέας ΠΦΕ ΝΔ).
 
Τον συντονισμό των παρεμβάσεων είχε ο συντονιστής της δράσης «Σύμπραξη» της Γραμματείας ΠΦΕ ΝΔ Συμεών Τσαρουχάς, ενώ την ημερίδα συντόνισε ο Διευθυντής της Γραμματείας ΠΦΕ Γιάννης Τριανταφύλλου.
 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοινή διαπίστωση ότι η οδική ασφάλεια δεν είναι υπόθεση μόνο νόμων και μέτρων, αλλά κυρίως παιδείας, κουλτούρας και κοινωνικής ευθύνης και πως ο εθελοντισμός μπορεί να αποτελέσει γέφυρα ενημέρωσης και αλλαγής συμπεριφοράς, ειδικά στις νεότερες γενιές.

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Απόδραση στην Απόλυτη Πολυτέλεια: Ανακαλύψτε τη Ria Villa Preveza! 
Coloured Stories

Απόδραση στην Απόλυτη Πολυτέλεια: Ανακαλύψτε τη Ria Villa Preveza! 

  Αναζητάτε τον ιδανικό προορισμό για τις επόμενες οικογενειακές σας διακοπές ή μια αξέχαστη απόδραση...

by Συντακτική Ομάδα
07/07/2026, 22:30
Συγκροτήθηκε η νέα  Περιφερειακή Επιτροπή, με τον Αν. Περιφερειάρχη Χ. Μπονάνο να παραμένει στη θέση του Προέδρου
Δυτική Ελλάδα

Συγκροτήθηκε η νέα  Περιφερειακή Επιτροπή, με τον Αν. Περιφερειάρχη Χ. Μπονάνο να παραμένει στη θέση του Προέδρου

    Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη  συγκροτήθηκε  η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής...

by Συντακτική Ομάδα
06/07/2026, 21:32
Στο Μεσολόγγι ο Κώστας Καραγκούνης με φόντο τα εργασιακά… και το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις
Ειδήσεις

Στο Μεσολόγγι ο Κώστας Καραγκούνης με φόντο τα εργασιακά… και το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις

Πολιτική συγκέντρωση στο Μεσολόγγι διοργανώνει την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 21:00, ο Υφυπουργός Εργασίας και...

by Συντακτική Ομάδα
06/07/2026, 20:19
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή
Δυτική Ελλάδα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή

  Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και Πρόεδρο της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Παναγιώτη Τσιχριτζή, υποδέχθηκε...

by Συντακτική Ομάδα
06/07/2026, 20:01
Αποκλειστικό: Αυτοψία Δένδια στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου – Έρχονται σημαντικές ανακοινώσεις VIDEO
On Camera

Αποκλειστικό: Αυτοψία Δένδια στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου – Έρχονται σημαντικές ανακοινώσεις VIDEO

Σημαντικές εξελίξεις φαίνεται πως δρομολογούνται για το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου, καθώς το πρωί της Δευτέρας...

by Συντακτική Ομάδα
06/07/2026, 13:29
Στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου ο Νίκος Δένδιας – Επίσκεψη με ελικόπτερο
Αγρίνιο

Στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου ο Νίκος Δένδιας – Επίσκεψη με ελικόπτερο

  Στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr έφτασε λίγη ώρα πριν  ο...

by Συντακτική Ομάδα
06/07/2026, 09:34
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Από Γάκιας ... Πτέραρχος Γάιος sara-mara
  • Καπάκια της ΔΕΥΑ Αγρινίου και πεζοδρόμια-παγίδες: Πόσο κινδυνεύουν οι πολίτες; sara-mara
  • Ο Τσίπρας «έκοψε» τους κουμανταδόρους και άναψε φωτιές στην Αιτωλοακαρνανία sara-mara
  • Δεν είναι μόνο τα εργασιακά… Στο Μεσολόγγι ο Καραγκούνης εκπέμπει και πολιτικά μηνύματα sara-mara
  • Ξινιστκουμένους ο Σπανάκης στ' Αγρίνιου... sara-mara
  • Η καρέκλα της διαδοχής και τα υπόγεια ρεύματα στον Δήμο Αγρινίου sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.