• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Κυριακή, 12 Απριλίου, 2026
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Εξετάσεις στο Μεσολόγγι για τα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια

από Συντακτική Ομάδα
05/11/2025
σε Αρθρογραφία, Διάφορα, Δυτική Ελλάδα, Ελλάδα
Χρόνος ανάγνωσης: 3 ′
A A
0
Εξετάσεις στο Μεσολόγγι για τα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 22 Νοεμβρίου 2025 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις στο Μεσολόγγι     

για τη συμμετοχή στα προγράμματα 

Σχετικά Άρθρα.

Δήμος Αγρινίου: Drone πάνω, σκουπίδια κάτω

Μεταφορά Αγίου Φωτός στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας 

Αγρίνιο: Τιμή στη μνήμη των 120 εκτελεσμένων – Κατάθεση στεφάνων και εκδηλώσεις μνήμης

Αύξηση προϋπολογισμού και παράταση στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια

Για μαθητές από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια θα έχουν μαθητές/τριες Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου στις εξετάσεις που διοργανώνονται στο Μεσολόγγι στις 22 Νοεμβρίου 2025. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 16 Νοεμβρίου 2025. 

Το CTY Greece σχεδιάζει και υλοποιεί από το 2013 καινοτόμα και διαδραστικά προγράμματα ειδικά διαμορφωμένα, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές ικανότητες, βάθος και εύρος σκέψης, περιέργεια, καθώς και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση.

 Το Κέντρο ξεκίνησε με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Επιστημονικού Οργανισμού European Council of High Ability (ECHA) και του European Talent Support Network. Σύμβουλος προγράμματος είναι το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. 

Τα προγράμματα του CTY Greece προσφέρουν ουσιαστικές ακαδημαϊκές προκλήσεις και διεξόδους σε μαθητές/τριες με ιδιαίτερη δίψα για μάθηση και γνώση, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στο σχολείο ή την οικονομική τους κατάσταση. Αποτελούν μία πολύτιμη και καινοτόμα εκπαιδευτική εμπειρία για παιδιά που αναζητούν περισσότερα από όσα μπορεί να προσφέρει η τυπική σχολική τάξη, ώστε να εμβαθύνουν σε θέματα που αγαπούν, να καλλιεργήσουν δεξιότητες διά βίου μάθησης, και να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία στη σκέψη τους.

Εξετάσεις και υποτροφίες

Τα προγράμματα είναι Online Σύγχρονης Διδασκαλίας, Online Ασύγχρονης Διδασκαλίας, Σαββατοκύριακου και Θερινά διάρκειας τριών εβδομάδων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, και προϋποθέτουν την αξιολόγηση των μαθητών/τριών μέσω εξετάσεων που έχουν σχεδιαστεί από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins (JHU CTY). Οι εξετάσεις είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά δεν χρειάζονται προετοιμασία. 

Στις εξετάσεις χρησιμοποιούνται δύο τεστ που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins: το School and College Ability Test (SCAT), για παιδιά από Β΄ Δημοτικού – Γ΄ Γυμνασίου, το οποίο εξετάζει  την ικανότητα στη γλωσσική και τη μαθηματική λογική, και το Spatial Test Battery (STB) για παιδιά από ΣΤ΄ Δημοτικού – Γ΄ Γυμνασίου, το οποίο εξετάζει τη χωρική αντίληψη. Κάθε παιδί έχει τη δυνατότητα να δώσει ένα από τα δύο τεστ (SCAT ή STB) ή και τα δύο αν το επιθυμεί: το τεστ SCAT μία φορά ανά ακαδημαϊκό έτος και το τεστ STB αποκλειστικά και μόνο μία φορά.

Με την επιτυχία τους στις εξετάσεις τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν νέο συναρπαστικό κόσμο μάθησης, να γίνουν μέλη μίας δραστήριας κοινότητας και να διεκδικήσουν μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη των δωρητών του. 

Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα:

  • Περισσότεροι από 8.500 μαθητές και μαθήτριες από Γ΄ Δημοτικού έως Β΄ Λυκείου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα του CTY Greece. 
  • Περισσότερα από 2.000 παιδιά έχουν λάβει υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα για τα θερινά προγράμματα, που ισοδυναμεί περίπου στο 53% σε όλα τα χρόνια του προγράμματος

Τρόπος εγγραφής και ημερομηνίες εξετάσεων

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις απαιτείται εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας https://cty-greece.gr/el/engrafeite-stis-exetaseis/ όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα, τις ημερομηνίες εγγραφών και δείγματα των τεστ. Αναλυτικές οδηγίες για τον τόπο και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων θα αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους εγγεγραμμένους. 

  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο του CTY Greece: Τηλ.: 2310 332625,  2310 398253. Email: cty@anatolia.edu.gr

Τα μαθήματα

Οι  μαθητές/τριες μπορούν να παρακολουθήσουν ένα από τα προσφερόμενα μαθήματα, που χαρακτηρίζονται από φαντασία, πρωτοτυπία και διαφοροποιούνται ως προς το περιεχόμενο και τον τρόπο διδασκαλίας τους. 

Από τις Θετικές Επιστήμες: Κρυπτολογία, Θεωρία Παιγνίων, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Εγκληματολογία, Food Power: Science you can Taste, Αρχές Σχεδίασης Μηχανικής, Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης, Εισαγωγή στη Ρομποτική και τα Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, Νανοτεχνολογία: Μικρόκοσμοι Εν Δράσει!, Video Game Design, Βιοϊατρική Τεχνολογία.

Από τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες: Διεθνείς Σχέσεις, Ηνωμένα Έθνη και Γεωγραφία: Άλλαξε τον Κόσμο, Η Δύναμη των Λέξεων: Μια Συγγραφική Ματιά, Human Rights and Business Law: Responsibility in Action, Η Ψυχολογία των Ανθρωπίνων Σχέσεων.   

Μαθήματα όπως το Ο Κόσμος των Οικονομικών και της Βιωσιμότητας, και η Ακαδημία Υπερηρώων, συνδυάζουν περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία.  

  • Ιδρυτικός δωρητής του CTY Greece είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μεγάλοι δωρητές είναι η Τράπεζα Eurobank και η εταιρία Lidl Ελλάς. Δωρητές είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η εταιρία Netcompany, η εταιρία Star Bulk Carriers Corp., και η Deloitte. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία AEGEAN. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με το CTY Greece: Τηλ.: 2310 332625, 2310 398253, email: cty@anatolia.edu.gr 

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Μεταφορά Αγίου Φωτός στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας 
Δυτική Ελλάδα

Μεταφορά Αγίου Φωτός στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας 

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ενημερώνει τους πιστούς χριστιανούς, ότι και εφέτος, με μέριμνα...

από Συντακτική Ομάδα
11/04/2026, 01:28
Αύξηση προϋπολογισμού και παράταση στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά»
Ειδήσεις

Αύξηση προϋπολογισμού και παράταση στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Με την έκδοση σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμό 55792/08.04.2026 (Β’ 2038), αυξάνεται...

από Συντακτική Ομάδα
10/04/2026, 00:48
Οδηγίες για μετακινήσεις αιγοπροβάτων λόγω ευλογιάς – Τι ισχύει ενόψει εορτών
Ειδήσεις

ΥΠΑΑΤ: Καμία χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων για την ευλογιά και τον αφθώδη πυρετό ενόψει Πάσχα

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει για την επιδημιολογική πορεία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων...

από Συντακτική Ομάδα
09/04/2026, 00:44
ΥΠAΑΤ: Συνεχίζονται έως το Σάββατο 14 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις έκτακτες προσλήψεις ενίσχυσης του κτηνιατρικού μηχανισμού
Ειδήσεις

ΥΠΑΑΤ: Πάνω από 1.800 έλεγχοι ενόψει Πάσχα για την προστασία του καταναλωτή και την αποτροπή ελληνοποιήσεων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υλοποιεί ένα εντατικό και ολοκληρωμένο πλαίσιο έκτακτων και στοχευμένων...

από Συντακτική Ομάδα
09/04/2026, 00:40
Χρήστος Τσιμπούκης για τη δολοφονία στο Λιθοβούνι: «Βρισκόταν σε καθεστώς άμυνας» – Τι αποκάλυψε στον ΔΥΤΙΚΑ FM ο συνήγορος του 44χρονου για τη δολοφονία του προέδρου
Αγρίνιο

Τέμπη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τα δύο αδέλφια από το Αγρίνιο. Τσιμπούκης: «Δίκη-ορόσημο με τεράστιο όγκο στοιχείων – Δεν θα ολοκληρωθεί σύντομα»

Σημαντικές διαστάσεις λαμβάνει η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τον δικηγόρο...

από Συντακτική Ομάδα
08/04/2026, 14:51
Φωτιά σε αυτοκίνητο εν κινήσει στην Ιόνια Οδό – Έκλεισε προσωρινά ο δρόμος στο ύψος της Ρίγανης
Αγρίνιο

Φωτιά σε αυτοκίνητο εν κινήσει στην Ιόνια Οδό – Έκλεισε προσωρινά ο δρόμος στο ύψος της Ρίγανης

Στιγμές αγωνίας εκτυλίχθηκαν στην Ιόνια Οδός, στο ύψος της Ρίγανης, όταν αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες...

από Συντακτική Ομάδα
08/04/2026, 14:49

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • «Θανάσης Μαυρομάτης: Όταν η παράδοση κερδίζει την προσοχή του πρωθυπουργού». Ποιος είδε την πλάτη του πρωθυπουργού; VIDEO sara-mara
  • Δρόμος-κρανίου τόπος σε Αβόρανη – Παναιτώλιο: υποσχέσεις στην άσφαλτο που… δεν υπάρχει VIDEO sara-mara
  • Ο Γάκιας πιάνει τ' άρματα... sara-mara
  • «Άξιος» από κάτω… «παγωμάρα» στην πρώτη σειρά sara-mara
  • Καθαριότητα στα χαρτιά, βρωμιά στους δρόμους: η άλλη όψη του Αγρινίου sara-mara
  • Καθάρισαν άλλοι, φωτογραφήθηκαν οι «αρμόδιοι» sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.