• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τετάρτη, 6 Μαΐου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Εγκρίθηκε το ψήφισμα My Voice My Choice – Εισηγήτρια για το ΕΛΚ η Ελεονώρα Μελέτη

by Συντακτική Ομάδα
18/12/2025
in Διάφορα, Ειδήσεις, Ελλάδα, Πολιτική
Reading Time: 1 min read
A A
0
Εγκρίθηκε το ψήφισμα My Voice My Choice – Εισηγήτρια για το ΕΛΚ η Ελεονώρα Μελέτη

Σήμερα, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εγκρίθηκε το ψήφισμα που συνδέεται με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών My Voice My Choice για την πρόσβαση σε ασφαλείς αμβλώσεις, με 358 ψήφους υπέρ. Η επίτευξη της απαιτούμενης πλειοψηφίας δεν ήταν δεδομένη και προϋπέθεσε ουσιαστική πολιτική εργασία και διαβούλευση.

Η Ελεονώρα Μελέτη είχε τον ρόλο της εισηγήτριας εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και, υπό την ιδιότητά της ως συντονίστρια του ΕΛΚ στην Επιτροπή FEMM, συνέβαλε καθοριστικά στη διαδικασία που οδήγησε το ψήφισμα στην ολομέλεια. Η συμμετοχή και η στήριξη της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτέλεσαν κρίσιμο παράγοντα για τη διαμόρφωση πλειοψηφίας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η συμβολή της αμφισβητήθηκε από διαφορετικές πολιτικές πλευρές. Η τελική απόφαση της ολομέλειας, ωστόσο, αποτυπώνει το αποτέλεσμα της θεσμικής διαδικασίας και της πολιτικής σύνθεσης που επιτεύχθηκε.

Σχετικά Άρθρα.

Γ. Αυτιάς: Εισηγητής του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2027

Αξιόπιστες συμβουλές στα social media: Η Μελέτη ζητά κανόνες για τους influencers

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην κοπή πίτας της ΝΔ για τα 10 χρόνια προεδρίας

Ελεονώρα Μελέτη: Στο Ευρωκοινοβούλιο η ασφάλεια των νέων σε χώρους διασκέδασης

Στην παρέμβασή της, η ευρωβουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με στενά κομματικούς όρους, αλλά ως ζήτημα που αφορά πρωτίστως τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των γυναικών. Τόνισε ότι τα γυναικεία δικαιώματα δεν αποτελούν ιδιοκτησία πολιτικών χώρων και ότι η πρόσβαση σε ασφαλή και ποιοτική υγειονομική φροντίδα δεν μπορεί να εξαρτάται από κοινωνικοοικονομικές ανισότητες ή ιδεολογικές αντιπαραθέσεις. Όπως επισήμανε, το βασικό ερώτημα αφορά το κατά πόσο η Ευρώπη εμπιστεύεται τις γυναίκες, ιδίως σε κρίσιμες και δύσκολες στιγμές της ζωής τους, επιλέγοντας να τις στηρίζει αντί να τις κρίνει.

Η έγκριση του ψηφίσματος συνιστά αποτέλεσμα θεσμικής συνεργασίας και διαλόγου μεταξύ πολιτικών ομάδων και αντανακλά τη βούληση όσων εργάστηκαν για μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση στο ζήτημα. Στο πλαίσιο αυτό, η συμβολή της Ελεονώρας Μελέτη υπήρξε ουσιαστική.

Ακολουθεί σύνδεσμος με τη σχετική παρέμβαση στην ολομέλεια: https://www.instagram.com/reel/DSVrOnODPiR/?igsh=MTA4cHd6dzRvbGh1MA==

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης:

«Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών My Voice Μy choice δεν έφτασε ενώπιον μας από τύχη, και δεν έφτασε, βέβαια, ούτε από ιδεολογική συναίνεση. Έφτασε γιατί οι Ευρωπαίοι πολίτες είχαν ανάγκη να ακουστούν, και εμείς οφείλαμε να τους δώσουμε αυτήν τη φωνή. Ήρθε γιατί υπήρξε πολιτική ευθύνη και θεσμικό θάρρος να δοθεί το πράσινο φως σε αυτήν την πρωτοβουλία με όποιο κόστος. Και ως σκιώδης εισηγήτρια της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο ανέλαβα συνειδητά αυτό το μεγάλο κόστος. Το ξέρετε, το αναγνωρίζετε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό αλλά και για τη στήριξή σας.  

Σήμερα όμως δεν θέλω να μιλήσω ως σκιώδης εισηγήτρια του ψηφίσματος. Θέλω να μιλήσω ως γυναίκα. Γιατί πίσω από κάθε στατιστική, πίσω από κάθε ψήφισμα, υπάρχει μια στιγμή. Μια στιγμή όπου μια γυναίκα είναι μόνη, φοβισμένη, και καλείται να πάρει μια απόφαση που θα τη συνοδεύσει για όλη της τη ζωή. Καμία γυναίκα δεν επιλέγει εύκολα την άμβλωση. Δεν είναι εύκολο, είναι δυσβάσταχτο, και αυτό που το κάνει δυσβάσταχτο δεν είναι μόνο η ίδια η απόφαση. Είναι ο φόβος, το στίγμα, ο κίνδυνος και η απειλή. Όταν στερείς από μια γυναίκα την επιλογή, δεν γίνεται στο όνομα της ηθικής. Γίνεται στο όνομα του ελέγχου. Και ο έλεγχος πάνω στα σώματα των γυναικών προκαλεί πάντα και μόνο πόνο. 

Η  πρωτοβουλία αυτή δεν θα έπρεπε να θεωρείται ναρκοπέδιο για τη δεξιά αλλά ούτε και  παντιέρα της αριστεράς. Κάποιοι όμως το έχουν χρωματίσει τόσο πολύ κομματικά που κινδυνεύει να  χάσει την ουσία της, και τη δύναμή που θέλουμε να της δώσουμε. Τα γυναικεία δικαιώματα όμως δεν ανήκουν στα κόμματα, ανήκουν στις γυναίκες. Η  σημερινή, λοιπόν, συζήτηση είναι ζήτημα γυναικείας αξιοπρέπειας. Και η αξιοπρέπεια δεν μπορεί να εξαρτάται από το που γεννήθηκες. Η ασφάλεια δεν μπορεί να εξαρτάται από το πόσα χρήματα έχεις. H υγειονομική φροντίδα δεν πρέπει να εξαρτάται από ιδεολογίες. Σήμερα το πραγματικό ερώτημα είναι απλό και είναι ένα: Εμπιστευόμαστε τις γυναίκες; Όχι όταν είναι εύκολο και όταν είναι της μόδας. Αλλά όταν είναι δύσκολο και όταν χρειάζεται. Εμπιστευόμαστε τις γυναίκες; Γιατί στη δυσκολότερη στιγμή της ζωής μιας γυναίκας, η Ευρώπη δεν πρέπει να είναι εκεί και να την κρίνει πρέπει να είναι εκεί να την εμπιστεύεται και να την στηρίζει.»

Tags: My Voice My ChoiceΑμβλώσειςΓυναικεία ΔικαιώματαΕλεονώρα ΜελέτηΕΛΚΕπιτροπή FEMMΕυρωβουλήΕυρωπαϊκή Πρωτοβουλία ΠολιτώνΕυρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΝέα Δημοκρατία
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού
Αγρίνιο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Αγρίνιο για τη λιτάνευση του Αγίου Χριστοφόρου το Σάββατο 9 Μαΐου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στο Αγρίνιο το Σάββατο 9 Μαΐου 2026, στο πλαίσιο...

by Συντακτική Ομάδα
05/05/2026, 13:38
Άδεια για τη διεξαγωγή του 1ου ετάπ του Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2026 στην Αιτωλοακαρνανία την Τετάρτη 6 Μαΐου
Αγρίνιο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Αγρίνιο για τον αγώνα δρόμου «CITY TRAIL» την Κυριακή 10 Μαΐου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στο Αγρίνιο την Κυριακή 10 Μαΐου 2026, λόγω...

by Συντακτική Ομάδα
05/05/2026, 13:35
Πώς θα λειτουργεί η Λαϊκή Αγορά Ναυπάκτου έως και τις 25.4.2020
Αγρίνιο

Έκτακτη μεταφορά ημέρας λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς Σαββάτου λόγω τοπικής αργίας

Ο Δήμος Αγρινίου ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τους επαγγελματίες πωλητές ότι, λόγω της τοπικής...

by Συντακτική Ομάδα
05/05/2026, 13:29
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνυπογράφει τη Διακήρυξη για Πράσινα Κατασκευαστικά Υλικά και Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις
Δυτική Ελλάδα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνυπογράφει τη Διακήρυξη για Πράσινα Κατασκευαστικά Υλικά και Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις

Με πρωτοβουλία του περιβαλλοντικού οργανισμού Ecocity, συνυπογράφηκε η Διακήρυξη με τίτλο «Πράσινα Κατασκευαστικά Υλικά –...

by Συντακτική Ομάδα
04/05/2026, 14:27
Τρίτη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου
Εκδηλώσεις

Τρίτη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής του Παραλύτου, 3 Μαΐου 2026, στον...

by Συντακτική Ομάδα
04/05/2026, 14:22
Άδεια για τη διεξαγωγή του 1ου ετάπ του Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2026 στην Αιτωλοακαρνανία την Τετάρτη 6 Μαΐου
Αγρίνιο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 στο Αγρίνιο

Το ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 κορυφώνεται την Τετάρτη 6 Μαΐου στο Αγρίνιο, με τον...

by Συντακτική Ομάδα
04/05/2026, 14:13
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Μύτικας: Το άτυπο ΚΑΠΗ δημάρχων με θέα στο Ιόνιο sara-mara
  • Ψάχνουν αντίπαλο για τον Φαρμάκη, βρήκαν... τον Μωραΐτη sara-mara
  • Δήμος Αγρινίου: Αιχμές για σχέδιο διάλυσης της παράταξης και παιχνίδια υστεροφημίας του δημάρχου Γάκια sara-mara
  • Ήξεις - αφίξεις από το Δήμαρχο Γάκια sara-mara
  • Ακάκιεεεε... sara-mara
  • Του Γάκια το μαράζι... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.