• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Καραγκούνης στο AgrinioNet.gr: «Θέλουμε περισσότερο κόσμο» – Στο επίκεντρο οι ελλείψεις και οι υποδομές του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου VIDEO

Ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Καραγκούνης συναντήθηκε με τον πρόεδρο των δικαστικών υπαλλήλων Γεράσιμο Μαλούση – Τι είπε στο AgrinioNet.gr για τις παρεμβάσεις, την ΚΤΥΠ, τις θέσεις προσωπικού και την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης

by Συντακτική Ομάδα
02/10/2026
in Αγρίνιο, Δυτική Ελλάδα, Ειδήσεις, Πολιτική
Reading Time: 1 min read
A A
0
Καραγκούνης στο AgrinioNet.gr: «Θέλουμε περισσότερο κόσμο» – Στο επίκεντρο οι ελλείψεις και οι υποδομές του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου VIDEO

 

Στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου βρέθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Καραγκούνης, όπου είχε σειρά συναντήσεων για τα προβλήματα και τις ανάγκες των δικαστικών υπηρεσιών. Ο κ. Καραγκούνης μίλησε στο AgrinioNet.gr, αναφερόμενος τόσο στα ζητήματα των υποδομών όσο και στις ελλείψεις προσωπικού που καταγράφονται στο Πρωτοδικείο Αγρινίου.

Σχετικά Άρθρα.

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Οι κτηνοτρόφοι δεν θα δεχθούν τους ελέγχους» – Καμπανάκι από τον Ανδρέα Φίλια

Αντίγραφο της Παναγίας Πορταΐτισσας στον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου

Προεκλογική καταγγελία με δικαστική ανατροπή: Δικαίωση Πιστιόλα και μήνυμα προς όσους τον στοχοποίησαν

Νέα καταγγελία για επίθεση αδέσποτων στην περιμετρική Αγρινίου – «Δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας» VIDEO

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον πρόεδρο των δικαστικών υπαλλήλων Γεράσιμο Μαλούση, ενώ είχε επαφές και με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Πρωτοδικείου, καθώς και με τον πρόεδρο και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ο Κώστας Καραγκούνης ξεκίνησε τις δηλώσεις του συγχαίροντας τον Γεράσιμο Μαλούση για την επανεκλογή του, σημειώνοντας ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που βρίσκεται κοντά στα προβλήματα τόσο του Δικαστικού Μεγάρου όσο και των εργαζομένων.

Όπως ανέφερε, η επανεκλογή του κ. Μαλούση «δείχνει ακριβώς πόσο θετικά έχει παίξει» ο ρόλος του στις διαδικασίες και στις διεκδικήσεις που αφορούν το Δικαστικό Μέγαρο και το ανθρώπινο δυναμικό.

Στο τραπέζι οι υποδομές

Ο υφυπουργός στάθηκε στις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των δικαστικών υπηρεσιών και του Δικηγορικού Συλλόγου, επισημαίνοντας ότι συζητήθηκαν τα «πρωτεύοντα ζητήματα» που αφορούν το Δικαστικό Μέγαρο σε επίπεδο υποδομών.

Για το συγκεκριμένο θέμα απέφυγε να ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά του, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες.

Ωστόσο, αποκάλυψε ότι είχε ήδη επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚΤΥΠ, προκειμένου να προχωρήσουν μελέτες για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω και με τον πρόεδρο της ΚΤΥΠ, ώστε να τρέξουν κάποιες μελέτες», ανέφερε ο κ. Καραγκούνης, προσθέτοντας ότι όταν υπάρξουν νεότερα θα μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το μεγάλο αγκάθι οι ελλείψεις προσωπικού

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις ελλείψεις προσωπικού, κυρίως στο Πρωτοδικείο Αγρινίου.

Ο Κώστας Καραγκούνης ανέφερε ότι ο Γεράσιμος Μαλούσης του παρουσίασε αναλυτικά την κατάσταση και τα κενά που υπάρχουν, με τον ίδιο να σημειώνει ότι θα εξεταστούν παρεμβάσεις για τη δημιουργία πρόσθετων θέσεων.

Στόχος, όπως είπε, είναι να στηριχθεί η λειτουργία τόσο του Πρωτοδικείου όσο και των υπόλοιπων δικαστικών υπηρεσιών, ώστε να ενισχυθεί συνολικά η απονομή της Δικαιοσύνης.

Το θέμα των ελλείψεων δεν είναι καινούργιο για τις δικαστικές υπηρεσίες του Αγρινίου. Ο ίδιος ο Γεράσιμος Μαλούσης είχε αναδείξει και στο παρελθόν την ανάγκη ενίσχυσης του Πρωτοδικείου με προσωπικό, συνδέοντάς την και με την εφαρμογή των νέων ψηφιακών διαδικασιών. (agrinionet.gr)

«Θέλουμε περισσότερο κόσμο»

Από την πλευρά του, ο Γεράσιμος Μαλούσης ήταν ξεκάθαρος ως προς το βασικό αίτημα των δικαστικών υπαλλήλων.

Όπως ανέφερε, έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές τόσο με το υπουργείο όσο και με τους βουλευτές, ενώ πλέον αναμένονται αποτελέσματα.

«Θέλουμε περισσότερο κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων, εξηγώντας ότι η στελέχωση αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μπορούν οι δικαστικές υπηρεσίες να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.

Και το μήνυμά του ήταν ακόμη πιο σαφές: «Η Δικαιοσύνη χωρίς στελέχη δικαστικών υπηρεσιών δεν νοείται».

Η θέση αυτή συνδέεται άμεσα με τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί στο Πρωτοδικείο Αγρινίου, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατά την οποία παράλληλα προχωρά η ψηφιοποίηση των δικαστικών διαδικασιών.

Από την ψηφιοποίηση στην ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης

Ο Κώστας Καραγκούνης αναφέρθηκε και στη μεγάλη αλλαγή που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, με την ψηφιοποίηση να αποτελεί πλέον βασικό μέρος της καθημερινότητας των δικαστικών υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε, είχε και ο ίδιος εμπλοκή στην προηγούμενη φάση αυτής της διαδικασίας, καθώς την περίοδο 2012-2013 είχε την ευθύνη έργων του ΕΣΠΑ, όταν, όπως είπε, «έτρεξε η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης».

Σήμερα, πρόσθεσε, τα συγκεκριμένα έργα ολοκληρώνονται, με τις διαδικασίες να περνούν σε ένα διαφορετικό επίπεδο λειτουργίας.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να στηριχθεί συνολικά το έργο της Δικαιοσύνης, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο καθημερινής λειτουργίας.

Το επόμενο βήμα

Η επίσκεψη Καραγκούνη στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου έφερε στο ίδιο τραπέζι δύο ζητήματα που συνδέονται άμεσα: τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό.

Από τη μία πλευρά, η επικοινωνία με την ΚΤΥΠ ανοίγει τον δρόμο για την προώθηση μελετών και την εξέταση παρεμβάσεων στο Δικαστικό Μέγαρο. Από την άλλη, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα των κενών σε προσωπικό, με τον Γεράσιμο Μαλούση να ζητά συγκεκριμένες λύσεις και τον Κώστα Καραγκούνη να αναφέρεται στη δυνατότητα ανοίγματος πρόσθετων θέσεων.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δείξει αν οι επαφές και οι δεσμεύσεις θα μεταφραστούν σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου και τις δικαστικές υπηρεσίες της περιοχής.

Tags: ediror pickon cameraΑγρίνιοδυτική ελλάδαΕιδήσειςΕπικαιρότηταπολιτικη
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Οι κτηνοτρόφοι δεν θα δεχθούν τους ελέγχους» – Καμπανάκι από τον Ανδρέα Φίλια
Δυτική Ελλάδα

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Οι κτηνοτρόφοι δεν θα δεχθούν τους ελέγχους» – Καμπανάκι από τον Ανδρέα Φίλια

  Έντονη ανησυχία προκαλεί στον κτηνοτροφικό κόσμο η προοπτική διενέργειας ορολογικών ελέγχων για την ευλογιά...

by Συντακτική Ομάδα
15/10/2026, 20:35
Αντίγραφο της Παναγίας Πορταΐτισσας  στον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου
Αγρίνιο

Αντίγραφο της Παναγίας Πορταΐτισσας στον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου

    Αντίγραφο της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Πορταΐτισσας, η οποία αποτελεί ένα...

by Συντακτική Ομάδα
15/10/2026, 20:11
Προεκλογική καταγγελία με δικαστική ανατροπή: Δικαίωση Πιστιόλα και μήνυμα προς όσους τον στοχοποίησαν
Αγρίνιο

Προεκλογική καταγγελία με δικαστική ανατροπή: Δικαίωση Πιστιόλα και μήνυμα προς όσους τον στοχοποίησαν

  Δικαστική δικαίωση για τον Κώστα Πιστιόλα και τη σύζυγό του αποτελεί η απόφαση που...

by Συντακτική Ομάδα
15/10/2026, 19:55
Αγρίνιο: Αγέλη σκύλων καταδίωξε γυναίκα στην περιμετρική – Φόβος στον Άγιο Θωμά, τι κάνει ο Δήμος; ΔΕΙΤΕ VIDEO
Αγρίνιο

Νέα καταγγελία για επίθεση αδέσποτων στην περιμετρική Αγρινίου – «Δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας» VIDEO

Νέα καταγγελία για την κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά στην περιμετρική του Αγρινίου έρχεται στο...

by Συντακτική Ομάδα
15/10/2026, 15:16
Ενημερωτική ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στο Μεσολόγγι
Μεσολόγγι

Ενημερωτική ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στο Μεσολόγγι

    Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας και...

by Συντακτική Ομάδα
15/10/2026, 13:36
Αναβάλλεται η δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου
Αγρίνιο

Δράση Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού την 1η Τ.ΟΜ.Υ. Αγρινίου

  Με αφορμή τον Οκτώβριο, Παγκόσμιο Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, η 1η...

by Συντακτική Ομάδα
15/10/2026, 13:32
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • «Βοηθήστε τον κόσμο»… αλλά μην ξεχνάτε ποιος πρέπει να ξαναβγεί sara-mara
  • «Κάντε όσες μηνύσεις θέλετε…– Εμείς έχουμε λεφτά, εγώ θα ξαναβγώ...» sara-mara
  • Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ… στο δημαρχείο με μια τροπολογία; sara-mara
  • Όνειρα θερινής νυκτός, κοστούμια και… κατραπακιές sara-mara
  • «Ο Δήμος πάει κατά διαόλου»; Ο Παπαναστασίου συγκαλεί τη δημοτική ομάδα και προαναγγέλλει ανασχηματισμό sara-mara
  • Αμάν, αμάν, ψήφους δεν παίρνεις ... παραπάν... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.