• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου, 2026
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Γιώργος Κώτσηρας: «Οικοδομούμε μια ανθεκτική και δίκαιη οικονομία» – Ομιλία στην εκδήλωση UN Global Compact Greece 2025

από Συντακτική Ομάδα
12/12/2025
σε Διάφορα, Ειδήσεις, Ελλάδα, Οικονομία, Πολιτική
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Γιώργος Κώτσηρας: «Λύνουμε προβλήματα – Βάζουμε τάξη στις κοινωφελείς περιουσίες και τις δωρεές»
Share on FacebookShare on Twitter

Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι στο πυρήνα του νέου παραγωγικού μοντέλου που οικοδομούμε, με έμφαση στην εξωστρέφεια, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην αύξηση της παραγωγικότητας και στην ενίσχυση της καινοτομίας. Αυτό υπογράμμισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Κώτσηρας, μιλώντας χθες Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στην ετήσια εκδήλωση του ελληνικού δικτύου του UN Global Compact.

Ο κ. Κώτσηρας τόνισε τη σημασία της ισόρροπης ανάπτυξης, που συνδυάζει την προστασία του περιβάλλοντος με την οικονομική ανθεκτικότητα και την κοινωνική ευημερία, που προστατεύει και αξιοποιεί τον φυσικό πλούτο της χώρας, που προσαρμόζεται στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας, διευκολύνει την καθημερινότητα και προσφέρει ευκαιρίες για όλους. 

Σχετικά Άρθρα.

Στη Φρανκφούρτη ο Πρόεδρος του Eurogroup και Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης για συναντήσεις με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Deutsche Bundesbank

Συμμετοχή Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Κώτσηρα στην Ολομέλεια της Φορολογικής Επιτροπής του ΟΟΣΑ

Γιώργος Κώτσηρας: Θετικές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας το 2026 – Φοροελαφρύνσεις και στήριξη πολιτών

Στο Φανάρι για τα Θεοφάνια ο Κυριάκος Πιερρακάκης – Εκπροσώπηση της κυβέρνησης

Για την υλοποίηση αυτού του στόχου, όπως είπε, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών διαδραματίζει κομβικό ρόλο διασφαλίζοντας τη δημοσιονομική σταθερότητα, αξιοποιώντας αποτελεσματικά τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους και προωθώντας μια δίκαιη και αποδοτική φορολογική πολιτική.

Πιο αναλυτικά, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η δημοσιονομική υπευθυνότητα είναι η βάση της βιώσιμης ανάπτυξης, έχοντας  οδηγήσει, σε συνδυασμό με τη συστηματική προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, «στη σημαντική αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους, στην αύξηση των επενδύσεων, στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών και στην επίτευξη υψηλού ρυθμού ανάπτυξης για έκτη συνεχή χρονιά» – «μια επίδοση που μας επιτρέπει να επιστρέφουμε με πιο αποδοτικό και άμεσο τρόπο μέρισμα στην ελληνική κοινωνία». 

Ταυτόχρονα, «συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, με στόχο να μην απωλέσουμε ούτε ένα ευρώ, όπως έχει αναφέρει και ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης». Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούνται κρίσιμα προγράμματα για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, όπως έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης και ψηφιακής ενδυνάμωσης πολιτών και επιχειρήσεων.

Σε σχέση με τον ρόλο της φορολογικής πολιτικής στη βιώσιμη ανάπτυξη, ο κ. Κώτσηρας αναφέρθηκε ιδίως στην πρόσφατη φορολογική μεταρρύθμιση, στις φορολογικές εκπτώσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, στην απλοποίηση και κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και την ψηφιοποίηση της φορολογικής διοίκησης, στην παροχή φορολογικών κινήτρων για την ενθάρρυνση της έρευνας και της καινοτομίας και τον επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο έργο «Πράσινη Φορολογική Πολιτική», που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω του οποίου θα μπορούν να αναλύονται με μεγαλύτερη ακρίβεια οι περιβαλλοντικές και κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις ενδεχόμενων φορολογικών παρεμβάσεων στο μέλλον.

Παράλληλα, ο κ. Κώτσηρας τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της διεθνούς συνεργασίας και ενδυνάμωσης των ενωσιακών θεσμών, της ενιαίας αγοράς και της Ένωσης Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων, για τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας της οικονομίας μακροπρόθεσμα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται, άλλωστε, και οι προτεραιότητες που έχει θέσει ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, ως υποψήφιος του Eurogroup – μια υποψηφιότητα «πολύ σημαντική από άποψη συμβολισμού και ουσίας για την ελληνική οικονομία και την πατρίδα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κώτσηρας. 

 «Σε μια περίοδο αυξημένων προκλήσεων, η Ελλάδα αποδεικνύει ότι μπορεί να συνδυάζει την ανάπτυξη με τη βιωσιμότητα, τη δημοσιονομική σταθερότητα με την κοινωνική συνοχή και τη φιλοδοξία με τον ρεαλισμό», σημείωσε ο Υφυπουργός  Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τονίζοντας ότι η βιωσιμότητα θα πρέπει να είναι σημείο αναφοράς τόσο για την Πολιτεία όσο και για τις επιχειρήσεις.  

Καταλήγοντας, ο κ. Κώτσηρας επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για διασφάλιση πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και συνθηκών υγιούς ανάπτυξης και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα διαθέτει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, το ανθρώπινο δυναμικό και τη βούληση να οικοδομήσει μια οικονομία πιο ανθεκτική, εξωστρεφή και δίκαιη, που δημιουργεί ευκαιρίες, χωρίς να υπονομεύει το περιβάλλον και το μέλλον των επόμενων γενεών».

Tags: UN Global CompactΒιώσιμη ανάπτυξηΓιώργος ΚώτσηραςΕπενδύσειςΚυριάκος ΠιερρακάκηςΠράσινη οικονομίαΤαμείο ΑνάκαμψηςΥπουργείο Εθνικής ΟικονομίαςΦορολογική πολιτική
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Τι κι αν δεν έρθει ο Ανδρουλάκης στο Μεσολόγγι…
Αγρίνιο

ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας: οργανωτική ανασύνταξη ή εσωτερική μετατόπιση ισχύος;

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία για το Συνέδριο, στην Αιτωλοακαρνανία το...

από Συντακτική Ομάδα
01/02/2026, 15:26
Πυρκαγιά σε κατάστημα στο Αγρίνιο – προβλήματα στη λειτουργία πυροσβεστικών κρουνών κατά την επιχείρηση κατάσβεσης
Αγρίνιο

Πυρκαγιά σε κατάστημα στο Αγρίνιο – προβλήματα στη λειτουργία πυροσβεστικών κρουνών κατά την επιχείρηση κατάσβεσης

Σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς σημειώθηκε στο Αγρίνιο, όταν κατάστημα υποδημάτων που βρίσκεται επί της οδού Κύπρου...

από Συντακτική Ομάδα
01/02/2026, 14:56
Δυτική Ελλάδα: Πρόβλεψη για κακοκαιρία αύριο Κυριακή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Δυτική Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Πρόβλεψη για κακοκαιρία αύριο Κυριακή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Με έγγραφό της, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει το σύνολο...

από Συντακτική Ομάδα
31/01/2026, 18:30
Δυτική Ελλάδα: Γιορτή μητέρας στη ΧΕΑ
Αγρίνιο

Δυτική Ελλάδα: Γιορτή μητέρας στη ΧΕΑ

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής τιμάται το ιερό πρόσωπο της μητέρας....

από Συντακτική Ομάδα
31/01/2026, 18:27
Πώς κάνουν οι αγρότες διορθώσεις και ενστάσεις για τις επιδοτήσεις – Οδηγός ΟΠΕΚΕΠΕ
Ελλάδα

Οι ενισχύσεις από το Mέτρο 23 των αγροτών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές δεν προσμετρώνται στο όριο μετάταξης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΑΔΕ Οι ενισχύσεις από το Mέτρο...

από Συντακτική Ομάδα
31/01/2026, 18:22
Δήμος Ξηρομέρου: Σειρά προληπτικών εξετάσεων στη Σκουρτού Ξηρομέρου, στη Κοινοτική Βιβλιοθήκη, την Πέμπτη 5/2, από 09:30 έως 14:00.
Δυτική Ελλάδα

Δήμος Ξηρομέρου: Σειρά προληπτικών εξετάσεων στη Σκουρτού Ξηρομέρου, στη Κοινοτική Βιβλιοθήκη, την Πέμπτη 5/2, από 09:30 έως 14:00.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Υπουργείο Υγείας και οι Κινητές Ομάδες Υγείας (Κ.Ομ.Υ.) του Ε.Ο.Δ.Υ., σε συνεργασία με...

από Συντακτική Ομάδα
31/01/2026, 01:21

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Very very χολοσκασμένος ο Δήμαρχος Γάκιας.... sara-mara
  • Ποιο πρόσωπο και πως έμαθε ότι δεν θα πάρει την αντιδημαρχία τουρισμού στο δήμο Αγρινίου; sara-mara
  • Μικρές κινήσεις, μεγάλα παιχνίδια: Οι δελφίνοι χτίζουν το δικό τους δίκτυο... sara-mara
  • ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας: Ποιοι παίρνουν τα ηνία; Ποιοι παρακολουθούν πίσω από τις κλειστές πόρτες; sara-mara
  • Ραμσής και Τουταγχαμούνα sara-mara
  • Ου Γάκιας ου Λιβάντς sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.