• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, 2026
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Η Ελλάδα τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

από Συντακτική Ομάδα
25/03/2021
σε Χωρίς κατηγορία
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Η Ελλάδα τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά τα ρίγη συγκίνησης στην Ακρόπολη όπου η έπαρση της σημαίας έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, ακολούθησε η δοξολογία στη Μητρόπολη για την 25η Μαρτίου. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και οι ηγέτες που έχουν κληθεί για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Φυσικά, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου κορυφώνονται με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, που ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί και η οποία φέτος – σύμφωνα και με το ΓΕΕΘΑ – έχει στόχο να εκπέμψει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ως άξιοι συνεχιστές των ηρώων του 1821.

Σχετικά Άρθρα.

Χρ. Κέλλας από Βερολίνο:  Η FRUIT LOGISTICA 2026 επιβεβαιώνει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδος στο διεθνή αγροδιατροφικό χάρτη

Σοκ στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας από τον θάνατο βρέφους

Αγωνία στο Καινούργιο Αγρινίου: Εθελοντές και Αρχές «χτενίζουν» την περιοχή για την αγνοούμενη 80χρονη foto

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Αγρινίου στον Λευτέρη Γιοβανίδη για τον ορισμό του ως Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπίων και Ζαππείου Κληροδοτήματος

Λόγω της έξαρσης της πανδημίας, οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν από κοντά την παρέλαση, ωστόσο η ΕΡΤ, που έχει αναλάβει όπως κάθε χρόνο την κάλυψή της υπόσχεται μια υπερπαραγωγή.

Η παρέλαση ξεκίνησε υπό τους ήχους των εμβατηρίων της μπάντας στρατιωτικής διοίκησης και το γενικό πρόσταγμα του υποστράτηγου και διοικητή της σχολής Ευελπίδων Γεώργιου Κωστίδη. Στον χώρο προσήλθαν με βηματισμό οι τρεις αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, ενώ το πρώτο τμήμα που παρέλασε ήταν το έφιππο τμήμα με ιππείς που φορούσαν στολές διάφορων ιστορικών περιόδων. «Είναι ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα στην καρδιά της Αθήνας» όπως ανέφερε ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας που μαζί με την επισμηνία Σοφία Κορμά είχαν επιφορτιστεί με την παρουσίαση της παρέλασης.

Μετά τους έφιππους πολεμιστές παρήλασαν Ελληνόπουλα, κορίτσια και αγόρια διάφορων ηλικιών, με παραδοσιακές στολές που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο σύνολό τους για να ακολουθήσει τμήμα με τα λάβαρα και τις σημαίες της Επανάστασης και στη συνέχεια ο Ιερός Λόχος, σώμα που ιδρύθηκε από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη και στα χρόνια της Επανάστασης επάνδρωσαν εθελοντές σπουδαστές των ελληνικών παροικιών της Μολδοβλαχίας.

Τη σκυτάλη πήραν κατόπιν ουλαμοί με ενδυμασίες από διάφορες περιοχές, ηπειρωτικές και νησιωτικές, της Ελλάδας. Το πρώτο μηχανοκίνητο τμήμα που παρήλασε στην λεωφόρο Αμαλίας ήταν αυτό της Στρατονομίας.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε στις 11 ακριβώς και στην συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η μεγαλύτερη δύναμη του έθνους μας βρίσκεται στην ενότητα.

Δείτε live όσα γίνονται στην Αθήνα

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν

– Φάλαγγα ιστορικών τμημάτων.

– Παιδιά με παραδοσιακές στολές.

– Ιστορικές σημαίες (Φιλικής Εταιρείας, Ιερού Λόχου, Λάβαρο Αγίας Λαύρας κ.ά.)

– Έφιππο τμήμα.

– Τμήμα ανδρών με παραδοσιακές στολές ναύτη.

– Αεροπορικά μέσα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις πάνω από την παρέλαση. Μεταξύ άλλων, θα διέλθουν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με σχηματισμούς αμερικανικών F-16, γαλλικών Rafale, καθώς και βρετανικών Voyager. Επίσης, θα διέλθουν ελικόπτερα NH-90 και Kiowa Warrior -τα οποία θα πετάξουν για πρώτη φορά στον ουρανό της Αττικής- καθώς και αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων P-3B.

– Μηχανοκίνητo τμήμα του Στρατού Ξηράς, στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν επετειακό άρμα μάχης και συστήματα μη επανδρωμένων αεροχημάτων (Sperwer).

– Μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και «Βέλος».

– Μηχανοκίνητο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

– Μηχανοκίνητο τμήμα του Λιμενικού Σώματος.

– Μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.

– Φάλαγγα πεζοπόρων τμημάτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η ημέρα θα κλείσει στις 18:41 με την επίσημη υποστολή της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ την ίδια ώρα θα ξεκινήσουν από το πυροβολείου του Λυκαβηττού οι τελευταίες 21 χαιρετιστήριες βολές.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ισχυρότατα θα είναι και τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν σήμερα στην Αθήνα λόγω των εκδηλώσεων και της παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί έχουν ενταχθεί και θα συμμετάσχουν στον σχεδιασμό για την ασφάλεια που περιλαμβάνει αυστηρούς ελέγχους στον χώρο της παρέλασης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ drones και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Όλα τα σημεία διέλευσης των επισήμων θα ελέγχονται εξονυχιστικά, θα χρησιμοποιηθούν απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων, ενώ, εκτός των άλλων, θα υπάρχουν και ειδικοί σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ για την ανίχνευση εκρηκτικών. Στα μέτρα συμμετέχουν και η Αντιτρομοκρατική με την ΕΥΠ.

Στην Αθήνα βρίσκονται από χθες για να είναι παρόντες στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση των 200 ετών από την Επανάσταση ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί (εκπροσωπεί τον Εμανουέλ Μακρόν), ο πρωθυπουργλός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ό,τι αφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν σήμερα λόγω της παρέλασης, σύμφωνα με την Αστυνομία απαγορεύεται σταδιακά η στάση και στάθμευση, καθώς και η κυκλοφορία των οχημάτων, από τις 6 το πρωί μέχρι και το τέλος το τέλος των εκδηλώσεων στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς και στις κάθετες αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:

– Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

– Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της.

– Βασ. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της.

– Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.

– Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

– Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της.

– Πλ. Ομονοίας.

– Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

– Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

– Αγ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της.

– Πλ. Καραϊσκάκη.

– 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και της Λ. Αλεξάνδρας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

– Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

– Πλ. Συντάγματος.

– Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.

– Σταδίου, σε όλο το μήκος της.

– Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

– Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.

– Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

– Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της.

– Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ερμού και Αδριανού.

– Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ασωμάτων και της οδού Αιόλου.

– Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

– Πετμεζά, σε όλο το μήκος της.

– Βούρβαχη, σε όλο το μήκος της.

– Καλλιρόης, σε όλο το μήκος της.

Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από 06.00΄ ώρα μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων στις παρακάτω οδούς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:

– Αχιλλέως, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

– Λένορμαν, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

– Καρόλου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

– Μάρνης, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

– Κολοκυνθούς, σε όλο το μήκος της.

newsit

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Λογότυπο ή κτίριο της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Δυτική Ελλάδα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΒΥΡΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, τιμώντας τον Ιταλικό Φιλελληνισμό, διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή...

από Συντακτική Ομάδα
11/11/2025, 17:09
ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου : Ξεκινούν οι «διαλέξεις με θέα»
Αγρίνιο

ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου : Ξεκινούν οι «διαλέξεις με θέα»

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025 Έναρξη ανοιχτών συναντήσεων με τίτλο: “ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΘΕΑ 1 -  ΚΑΤΕΡΙΝΑ...

από Συντακτική Ομάδα
04/11/2025, 20:28
Λουξεμβούργο- Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας:Την ενεργοποίηση όλων των ευρωπαϊκών μηχανισμών για στήριξη της κτηνοτροφίας ζήτησε ο Κώστας Τσιάρας «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική πρέπει να παραμείνει ισχυρή και ανεξάρτητη για να δώσει πραγματική ώθηση και βιωσιμότητα στον πρωτογενή τομέα»
Ελλάδα

Λουξεμβούργο- Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας:Την ενεργοποίηση όλων των ευρωπαϊκών μηχανισμών για στήριξη της κτηνοτροφίας ζήτησε ο Κώστας Τσιάρας «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική πρέπει να παραμείνει ισχυρή και ανεξάρτητη για να δώσει πραγματική ώθηση και βιωσιμότητα στον πρωτογενή τομέα»

Την ενεργοποίηση όλων των ευρωπαϊκών μηχανισμών για την αντιμετώπιση των ζωονόσων και τη στήριξη του...

από Συντακτική Ομάδα
29/10/2025, 14:23
Δημοπρατούνται 19 παιδικές χαρές προσβάσιμες και σε παιδιά με αναπηρίες
Δυτική Ελλάδα

Δημοπρατούνται 19 παιδικές χαρές προσβάσιμες και σε παιδιά με αναπηρίες

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζει την προσπάθεια  για την ενίσχυση των υποδομών που προάγουν την...

από Συντακτική Ομάδα
25/10/2025, 10:50
Νίκος Ταχιάος: Η ασφάλεια των πολιτών είναι πάνω από όλα
Ελλάδα

Νίκος Ταχιάος: Η ασφάλεια των πολιτών είναι πάνω από όλα

Η ασφάλεια των πολιτών ήταν το βασικό μήνυμα που ανέδειξε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών...

από Συντακτική Ομάδα
25/10/2025, 10:45
Χρ. Κέλλας στη Βουλή: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο κατά της ευλογιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη» Απάντηση ΥφΑΑΤ σε επίκαιρη ερώτηση του του Ανεξάρτητου Βουλευτή,  κ. Νικόλαου Δ. Παπαδόπουλου
Ελλάδα

Χρ. Κέλλας στη Βουλή: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο κατά της ευλογιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη» Απάντηση ΥφΑΑΤ σε επίκαιρη ερώτηση του του Ανεξάρτητου Βουλευτή,  κ. Νικόλαου Δ. Παπαδόπουλου

Κατέθεσε στη Βουλή επιστολή του ΕΟΦ που το επιβεβαιώνει Απάντηση στην Επίκαιρη Ερώτηση του Ανεξάρτητου...

από Συντακτική Ομάδα
25/10/2025, 10:30

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Ο Γάκιας και το Δαχτυλίδι sara-mara
  • Ίμια ή Ημια; Η γλωσσική τραγωδία του Δήμου Αγρινίου sara-mara
  • Δήμος Αγρινίου: ο δελφίνος βγήκε στο παζάρι – ρόλοι, ψήφοι και "όχι Γάκιας” στο τραπέζι sara-mara
  • Very very χολοσκασμένος ο Δήμαρχος Γάκιας.... sara-mara
  • Ποιο πρόσωπο και πως έμαθε ότι δεν θα πάρει την αντιδημαρχία τουρισμού στο δήμο Αγρινίου; sara-mara
  • Μικρές κινήσεις, μεγάλα παιχνίδια: Οι δελφίνοι χτίζουν το δικό τους δίκτυο... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.