• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Στερνό αντίο στον Μίμη Πλέσσα

από Συντακτική Ομάδα
09/10/2024
σε Ελλάδα
Χρόνος ανάγνωσης: 2 ′
A A
0
Στερνό αντίο στον Μίμη Πλέσσα
Share on FacebookShare on Twitter

Το τελευταίο αντίο είπε στον Μίμη Πλέσσα, φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες και πλήθος κόσμου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης έφυγε το περασμένο Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 100 ετών, αφού μας χάρισε ένα πλούσιο και πολυδιάστατο έργο, με πάνω από 3.000 τραγούδια, ενώ έντυσε με τη μουσική του πάνω από 100 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και άφησε το δικό του ιδιαίτερο στίγμα.

O Γιάννης Χατζηνάσιος στην κηδεία του Μίμη Πλέσσα | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η σορός του εκτέθηκε από τις 10 το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ ολοκληρώθηκε η πολιτική κηδεία του, καθώς δεν τελέστηκε εξόδιος ακολουθία.

Σχετικά Άρθρα.

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα

Στην αίθουσα πολιτικών τελετών, όπου τον αποχαιρέτησαν όσοι ήρθαν, ακούστηκαν πολλοί επικήδειοι. Μόλις τελείωσαν, με τελευταίο αποχαιρετισμό της γυναίκας του, Λουκίλας Καρρέρ, η σορός βγήκε υπό τους ήχους των αξέχαστων επιτυχιών «Άγαλμα», «Θα πιω απόψε το φεγγάρι» και με παρατεταμένα χειροκροτήματα, σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα. «Ο Μίμης δε θα ξεχαστεί ποτέ», «είχε μόνο καλοσύνη προς όλους όσοι τον γνωρίσαμε», «ένα μεγάλο ευχαριστώ για το έργο που μας χάρισες», «θα σε θυμόμαστε με αγάπη», «Μαέστρο σε ευχαριστούμε», «ο Μίμης δεν θα φύγει ποτέ από κοντά μας», ήταν μερικές από τις κουβέντες που είπαν άνθρωποι, οι οποίοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν ή να συνεργαστούν μαζί του.

Η χήρα, τα παιδιά και τα εγγόνια του Μίμη Πλέσσα στην κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

«Σας ευχαριστώ όλους εσάς που ήσασταν εδώ» είπε η Λουκίλα Καρρέρ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «το πολυτιμότερο βραβείο όπως έλεγε και ο Μίμης είναι η αγάπη του κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του αγαπημένου μουσικοσυνθέτη θα μεταφερθεί στη συνέχεια στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνα.

O Κώστας Μακεδόνας στην κηδεία του Μίμη Πλέσσα | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στη διάρκεια του προσκυνήματος, πάρα πολύς κόσμος, μεταξύ αυτών γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος, απέτισαν φόρο τιμής, αφήνοντας ένα λουλούδι. Γιάννης Χατζηνάσιος, Γιώργος Κατσαρός, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Περρής, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Πασχάλης, Μπέσυ Αργυράκη, Γιώργος Μαργαρίτης, Μαρία Ιωαννίδου, Σοφία Βόσσου, Πέγκυ Ζήνα, Αντώνης Ρέμος, Χρήστος Δάντης, Τάκης Ζαχαράτος, Μάκης Δελαπόρτας, Πέτρος Γαϊτάνος, Γιώργος Θεοφάνους, Στέλιος Διονυσίου, Σπύρος Μπιμπίλας, Στέφανος Κορκολής, Τζώρτζια Κεφαλά και πολλοί άλλοι αποχαιρέτησαν τον πολυσχιδή και εμπνευσμένο μαέστρο, αλλά και τον δοτικό άνθρωπο που βοηθούσε και ενθάρρυνε απλόχερα τους γύρω του.

Ο Αντώνης Ρέμος στην κηδεία του Μίμη Πλέσσα | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Άνθρωποι όλων των ηλικιών μίλησαν με τα καλύτερα λόγια όχι μόνο για το έργο του εμβληματικού καλλιτέχνη με τις αξέχαστες συνθέσεις, αλλά και για τον ευγενικό και καλλιεργημένο άνθρωπο που όσοι γνώρισαν, μόνο όμορφες ιστορίες είχαν να διηγηθούν. 

Ο Βασίλης Λέκκας στην κηδεία του Μίμη Πλέσσα | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η Λουκίλα Καρρέρ σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, δήλωσε πως «ο πόνος είναι πόνος και γι’ αυτό πρέπει να τον πενθήσουμε έτσι όπως θέλουμε, με κλειστές κάμερες, μακριά από τα φώτα».

Η Πέγκυ Ζήνα στην κηδεία του Μίμη Πλέσσα | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατσαρός δήλωσε πως, «έχασα έναν φίλο, έναν αδελφό. Εκτός από συνάδελφος, υπήρξε αδελφός, που έχουμε υποχρέωση εμείς όλοι που μένουμε, να υπερασπιστούμε το ρεπερτόριό του και να εξακολουθήσουμε να ακούμε τα τραγούδια του Μίμη, τα τραγούδια του Μίμη, που δεν υπάρχει τραγούδι που να μην έχει γίνει επιτυχία. Είναι ό,τι καλύτερο έχει αφήσει στο ελληνικό τραγούδι. Αιωνία του η μνήμη». 

«Ήταν μια μεγάλη αγκαλιά για εμάς τους ηθοποιούς. Μας αγάπησε πολύ, γιατί μας εμπιστεύτηκε τα τραγούδια του», είπε για τον Μίμη Πλέσσα ο Σπύρος Μπιμπίλας, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, υπενθυμίζοντας επίσης πως ο μουσικοσυνθέτης ήταν κι ένας υπέροχος ζωγράφος.

«Είναι μεγάλη λύπη, αλλά και χαρά τέτοιες στιγμές του αποχωρισμού να αποχαιρετάς τον άνθρωπό σου μέσα στην αγκαλιά των αγαπημένων σου… Από τη μεριά μου, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να τραγουδάω τα τραγούδια σου… Θα σε αγαπώ για πάντα», δήλωσε ο Αντώνης Ρέμος. «Εκ μέρους όλων των ερμηνευτών και των ερμηνευτριών, ένα τεράστιο ευχαριστώ για όσα μας δίδαξες. Άφησες τραγούδια για 1.000 ζωές», ανέφερε η τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη. «Όταν τον συνάντησα και είδα τη σπάνια δοτικότητά του, πέρα από το τεράστιο ταλέντο του, αυτό που σφράγισε την οθόνη του μυαλού μου ήταν η πρώτη του φράση που είπε “πώς μπορώ να σε βοηθήσω;'”», θυμήθηκε ο Τάκης Ζαχαράτος.

«Ήταν για μένα μέντορας και δάσκαλος, είχα την τύχη να συναναστραφώ έναν υπέροχο άνθρωπο. Μαέστρο, δάσκαλε, ευχαριστούμε, τα τραγούδια σου θα μείνουν μέσα μας», είπε η τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου, εκ μέρους του Οργανισμού ΕΡΑΤΩ. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλο το έργο που μας χάρισες. Θα σε θυμόμαστε με αγάπη», είπε ο Τάσος Κατωπόδης, εκ μέρους του ΠΟΘΑ.

Στον επιστήμονα χημικό, «που έχουν ως πρότυπο χιλιάδες προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές», αναφέρθηκε ο Γιάννης Ματσούκας, δρ. χημικός, ενώ για τον άνθρωπο και καλλιτέχνη μίλησαν κι άλλοι εκπρόσωποι των καλλιτεχνών και της Πολιτείας.

Στην κηδεία παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, η Άντζελα Γκερέκου, ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ, ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο Χάρης Θεοχάρης, υφυπουργός Οικονομικών και ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Μηταράκης, καθώς και του αθλητισμού, όπως ο Μίμης Δομάζος. Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, η Χάρις Αλεξίου, οι Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, η οικογένεια Κορκολή, η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας, το Ίδρυμα Ευγενίδου, η οικογένεια Βίρβου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η οικογένεια Γ. Καραγιάννη, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Γιώργος Κατσαρός, η Ζωή Ράπτη, υφυπουργός Ανάπτυξης, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Κώστας Μαρτάκης, ο Δημήτρης και η Σοφία Εφραίμογλου, η Σοφία Βόσσου, η δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, η οικογένεια Γιάννη Πουλόπουλου και άλλοι.

Tags: Μίμης Πλέσσας
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Θανάσης Παπαθανάσης από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ: «Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και υπερασπιστής του Διεθνούς Δικαίου»
Ελλάδα

Θανάσης Παπαθανάσης από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ: «Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και υπερασπιστής του Διεθνούς Δικαίου»

Στις εργασίες της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ στο Πόρτο συμμετείχε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας...

από Συντακτική Ομάδα
03/07/2025, 20:58
Κυριακή Γρίβα – Σπαρακτική στη δίκη η μητέρα: «Τη Δευτέρα γιορτάζει και θέλω να της κάνω ένα δώρο»
Ειδήσεις

Κυριακή Γρίβα – Σπαρακτική στη δίκη η μητέρα: «Τη Δευτέρα γιορτάζει και θέλω να της κάνω ένα δώρο»

Αγκαλιά με φωτογραφίες από ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές ανέβηκε στο βήμα του Κακουργιοδικείου η Δέσποινα Καλλέα,...

από Συντακτική Ομάδα
03/07/2025, 19:39
Ξεκινά η πληρωμή 81 εκατ. ευρώ για συνδεδεμένες σε αιγοπρόβειο και βόειο κρέας 
Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενοχή για “7” ζητά η εισαγγελέας στην πρώτη δίκη

Εμπλοκή στελεχών του Οργανισμού βλέπει η εισαγγελέας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Απέρριψε τους ισχυρισμούς των...

από Συντακτική Ομάδα
30/06/2025, 18:43
Πρώτη «καμπάνα» €392 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Πώς θα πληρωθεί
Ελλάδα

Πρώτη «καμπάνα» €392 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Πώς θα πληρωθεί

Παρατυπίες, ελλιπείς ελέγχους και κακή διαχείριση των κοινοτικών αγροτικών επιδοτήσεων περιγράφει σε απόφασή της η...

από Συντακτική Ομάδα
17/06/2025, 09:48
Τέλος οι ουρές στα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ – Πώς πήγε η πρώτη μέρα αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκον
Ελλάδα

Τέλος οι ουρές στα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ – Πώς πήγε η πρώτη μέρα αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκον

Οι αιτήσεις για κατ’ οίκον παραλαβή έως και χθες το βράδυ, ανέρχονταν σε 1.000 -...

από Συντακτική Ομάδα
17/06/2025, 09:43
Άρτα: Διασωληνωμένα τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τον Άραχθο
Δυτική Ελλάδα

Άρτα: Διασωληνωμένα τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τον Άραχθο

Διασωληνωμένοι στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας νοσηλεύονται οι δύο ανήλικοι που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τον ποταμό Άραχθο....

από Συντακτική Ομάδα
11/06/2025, 19:08

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Τι θα κάνει ο Γάκιας αν ο κοριός έχει πιάσει κι άλλον από την παράταξη του; sara-mara
  • Ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν μπορεί να κάνει ζάφτι την παράταξη του. Ποιον θέλει για δήμαρχο; Μήπως υπάρχει τρίτο πρόσωπο που θα αναγκαστούν να τον βάλουν μπροστά για να μην χαθεί ο δήμος; sara-mara
  • Εις την Γαλλικήν ... sara-mara
  • Άτολμος λόγω πολιτικής ομηρίας; sara-mara
  • Μην τάξεις στον άγιο κερί... sara-mara
  • Ο Βοεβόδας... μήνυσε ... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.