• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Τέσσερις ΟΕΒ από το Μεσολόγγι χρωστούν 10.279.546 εκατομμύρια ευρώ

από Συντακτική Ομάδα
10/06/2018
σε Χωρίς κατηγορία
Χρόνος ανάγνωσης: 2 ′
A A
0
Τέσσερις ΟΕΒ από το Μεσολόγγι χρωστούν 10.279.546 εκατομμύρια ευρώ
Share on FacebookShare on Twitter

Τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση των χρεών προς τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, προκειμένου και αυτοί να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους κυρίως προς την ΔΕΗ, που ξεπερνούν τα 45 εκατομμύρια ευρώ, δίνει τροπολογία που περιελήφθη στο νόμο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό. Διαφορετικά τα χρέη θα μεταφερθούν στις ΔΟΥ για είσπραξη.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία της ΔΕΗ για το ύψος των χρεών ανά Οργανισμό, που παρουσιάζει το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, υπάρχουν ΟΕΒ που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ για κατανάλωση ρεύματος. Ενδεικτική είναι και η αναφορά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη στη γενική συνέλευση των μετόχων την περασμένη εβδομάδα, όπου έκανε λόγο για στρατηγικούς κακοπληρωτές, δηλαδή οφειλέτες που δεν καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ έχουν την δυνατότητα να το κάνουν.

Σχετικά Άρθρα.

Μεσολόγγι: κινητοποίηση κτηνοτρόφων στην Περιφέρεια για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Μεσολόγγι: Δυναμικό, πολυεπίπεδο και εξωστρεφές το πρόγραμμα δράσεων που εξήγγειλε η “Διέξοδος” για το 2026

Μεσολόγγι: φωτιά κατέκαψε δυο σπίτια στο Νεοχώρι. Ζημιές και σε δυο καταστήματα.

Κινητοποιήσεις της ΟΑΣ για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στο Μεσολόγγι

Η ρύθμιση που ψηφίστηκε προβλέπει ότι οι οφειλέτες των ΟΕΒ έχουν 12 μήνες προθεσμία προκειμένου να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, ή να τις ρυθμίσουν μέχρι και σε 36 δόσεις. Για όσους δεν προσέλθουν ή δεν τηρήσουν το διακανονισμό προβλέπεται η μεταφορά του χρέους στη ΔΟΥ για είσπραξη με αναγκαστικά μέτρα. Πρόκειται για μέτρο που, όπου εφαρμόστηκε στο παρελθόν αποδείχθηκε αποτελεσματικό και για το λόγο αυτό η μεταφορά των χρεών στις ΔΟΥ γίνεται τώρα υποχρεωτική δια νόμου.

«Με την έναρξη της φετεινής αρδευτικής περιόδου παρουσιάστηκε μια σειρά σοβαρών προβλημάτων, ανά την επικράτεια, από μαζικές διακοπές ηλεκτροδότησης σε αρδευτικές εγκαταστάσεις. Αιτία, οι συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές ΟΕΒ (Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων) προς τη ΔΕΗ», επισημαίνει σε δηλώσεις της προς το ΑΠΕ – ΜΠΕ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βράντζα που εισηγήθηκε την τροπολογία στη Βουλή. «Αυτό, προσθέτει, είχε ως αποτέλεσμα, να τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η παραγωγή και η βιωσιμότητα πολλών αγροτικών επιχειρήσεων. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία επιχειρείται κυρίως η άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης, αφού δίνεται η δυνατότητα τόσο στους ΟΕΒ, όσο και στους παραγωγούς να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμές οφειλές τους. Επίσης αίρεται η ομηρία συνεπών παραγωγών που ανήκουν σε ασυνεπείς οργανισμούς. Βεβαίως το ζήτημα της άρδευσης, το οποίο συναρτάται άμεσα με τη διαχείριση των υδάτων της χώρας και το κόστος της αγροτικής παραγωγής, απαιτεί σοβαρή αντιμετώπιση και μακροχρόνιο σχεδιασμό. Η επί πολλές δεκαετίες έλλειψη στοχευμένης και σχεδιασμένης πολιτικής για το θέμα, όπως η μη δημιουργία ενιαίων φορέων διαχείρισης υδάτων, σε συνδυασμό με την κακοδιαχείριση πολλών Γενικών και Τοπικών ΟΕΒ, αλλά και το απαρχαιωμένο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία τους, οδήγησαν σε αδιέξοδα. Η σημερινή κυβέρνηση καλείται, και θα το κάνει, να αντιμετωπίσει και αυτό το πρόβλημα».

Σε υψηλούς τόνους ήταν η αναφορά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη, στη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης όπου τόνισε πως «οι αγρότες είναι επαγγελματίες με δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις για τη λειτουργία των δραστηριοτήτων τους, και η εμπειρία λέει ότι ο σωστός επαγγελματίας που προσέχει είναι αυτός που τακτοποιεί τις υποθέσεις του χωρίς να δίνει δικαιώματα». Ακόμη, ότι «οι ΓΟΕΒ και οι ΤΟΕΒ είναι φορείς με συγκεκριμένη αποστολή, οι οποίοι επιβάλλεται να λειτουργούν με συγκεκριμένες αρχές και αξίες για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μελών τους. Και βέβαια πρακτικές ασυνέπειας έναντι της ΔΕΗ, η οποία τους έχει στηρίξει όλα τα χρόνια και εξακολουθεί να τους στηρίζει και σήμερα σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού, δεν είναι ούτε αποδεκτές αλλά ούτε και ωφέλιμες για τα μέλη τους. Σε τελευταία ανάλυση, σημείωσε ο κ. Παναγιωτάκης, η ΔΕΗ και μέσω αυτής οι υπόλοιποι καταναλωτές δεν έχουν καμία υποχρέωση να επωμίζονται τις επιπτώσεις μη ορθής διαχείρισης».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ που παρουσιάζει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, συνολικά 206 ΟΕΒ χρωστούν στη ΔΕΗ 45.657.507 ευρώ (περιλαμβάνονται και χρέη που έχουν ρυθμιστεί).

Πιο αναλυτικά:

-Ανά Περιφέρεια, τα μεγαλύτερα χρέη έχουν Οργανισμοί από την Πελοπόννησο (12.601.163 ευρώ). Ακολουθούν η Στερεά Ελλάδα (μαζί με την Αιτωλοακαρνανία) όπου οι οφειλές είναι 11.419.282 ευρώ, η Θεσσαλία (9.397.750), η Ήπειρος (6.976.419), η Μακεδονία (4.156.538). Η Κρήτη (777.730 ευρώ), η Θράκη (320.007 ευρώ) και το Ιόνιο (8.618 ευρώ) έχουν τα λιγότερα χρέη.

-Τέσσερις ΟΕΒ από το Μεσολόγγι χρωστούν 10.279.546 εκατομμύρια ευρώ, ή το 20% του συνόλου των οφειλών από όλη τη χώρα.

-Ο ΤΟΕΒ Λεσινίου (Μεσολόγγι) είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης της ΔΕΗ με 4.053.222 ευρώ. Ακολουθούν οι ΤΟΕΒ Νεοχωρίου (Μεσολόγγι) με 2.928.829 ευρώ, Μυρτουντίων (Ανδραβίδα) με 2.507.064 Ευρώ, ο ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας με 2.298.382,45 Ευρώ και ο ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφείου (Πύργος) με 2.251.206 Ευρώ.

-Από τα 45,6 εκατ. ευρώ που είναι το συνολικό χρέος μόνο τα 7 εκατ. ευρώ είναι σε ενεργό διακανονισμό. Τα υπόλοιπα 38,6 εκατ. ευρώ είναι ληξιπρόθεσμα χωρίς διακανονισμό.

«Είναι προφανές από την κατά τα ανωτέρω εντοπισμένη ασυνέπεια ότι αυτή δεν οφείλεται σε αντικειμενικούς λόγους ούτε σχετίζεται με το αγροτικό εισόδημα. Πρόκειται κατά κανόνα για εσκεμμένες πρακτικές, με έντονο το στοιχείο του στρατηγικού κακοπληρωτή», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΗ.

In.gr

Tags: ΜεσολόγγιοφειλέςΤΟΕΒχρέη
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Κώστας Τσιάρας: Ξεκινούν οι πληρωμές από την ερχόμενη εβδομάδα • Στόχος η πλήρης διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας στον ΟΠΕΚΕΠΕ» • Επιλέγουμε να είμαστε χρήσιμοι, όχι απλώς αρεστοί
Οικονομία

Κώστας Τσιάρας: Ξεκινούν οι πληρωμές από την ερχόμενη εβδομάδα • Στόχος η πλήρης διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας στον ΟΠΕΚΕΠΕ» • Επιλέγουμε να είμαστε χρήσιμοι, όχι απλώς αρεστοί

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2025 Κώστας Τσιάρας: Ξεκινούν οι πληρωμές από την ερχόμενη εβδομάδα ·        Στόχος η...

από Συντακτική Ομάδα
11/10/2025, 16:49
 ΕΠΕΙΓΟΝ: Ο Αμβρακικός Κόλπος βρίσκεται σε ΚΙΝΔΥΝΟ 
Δυτική Ελλάδα

ΕΠΕΙΓΟΝ: Ο Αμβρακικός Κόλπος βρίσκεται σε ΚΙΝΔΥΝΟ

Ο πολύτιμος Αμβρακικός Κόλπος — προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, υγρότοπος, κρίσιμος βιότοπος για πάνω από...

από Συντακτική Ομάδα
11/10/2025, 14:48
Επανέναρξη εργασιών για την αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθανασιάδη Νόβα (Μεσολογγίου)
Ειδήσεις

Επανέναρξη εργασιών για την αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθανασιάδη Νόβα (Μεσολογγίου)

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει...

από Συντακτική Ομάδα
21/09/2025, 14:31
Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπακτίας
Χωρίς κατηγορία

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπακτίας

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, κατόπιν εντολής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος...

από Συντακτική Ομάδα
04/09/2025, 19:02
Εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Μεσολογγίου της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Χωρίς κατηγορία

Εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Μεσολογγίου της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

Από την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινούν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης...

από Συντακτική Ομάδα
31/08/2025, 19:35
Χωρίς κατηγορία

81 χρόνια από την εκτέλεση των 120 στο Αγρίνιο: Η Μνήμη είναι πράξη αντίστασης.

Στις 14 Απριλίου 1944, 120 πατριώτες εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους...

από Συντακτική Ομάδα
14/07/2025, 18:18

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Ποιοι "μουρμούριζαν" στον Άγιο Κων/νο για το κήρυγμα του Δεσπότη; sara-mara
  • "Πολιτικοί γυρολόγοι" θέλουν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ sara-mara
  • Έσπευσε να δηλώσει ότι είναι σταθερά και αταλάντευτα με το ΠΑΣΟΚ... sara-mara
  • Ποιοι κοιτάζουν δεξιότερα της Ν.Δ. μετά την "μεταγραφή" Λοβέρδου; sara-mara
  • Σόι πάει το βασίλειο; sara-mara
  • Μέσα στις επόμενες μέρες πέφτουν οι υπογραφές για την πεζοέφυρα στη Μεγάλη Χώρα sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.