• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Χρίστος Δήμας: Αναβάθμιση των Υποδομών και ενίσχυση των Συγκοινωνιών για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών  

by Συντακτική Ομάδα
11/11/2025
in Ελλάδα, Οικονομία
Reading Time: 1 min read
A A
0
Χρίστος Δήμας: Αναβάθμιση των Υποδομών και ενίσχυση των Συγκοινωνιών για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών  

Επενδύουμε, ταυτόχρονα, στην αναβάθμιση των υποδομών και στην ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στην  Αττική, τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, στο πλαίσιο των τοποθετήσεών του στα Συνέδρια «NewsAuto Talks» με θέμα «Αποδοτικά οχήματα, βιώσιμη πόλη» και «Athens Investment Forum» με θέμα: «Η Ελλάδα στην Εποχή της Παγκόσμιας Ανακατάταξης. Ευκαιρία και Προκλήσεις στο Νέο Περιβάλλον». 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επεσήμανε πως η κυκλοφοριακή συμφόρηση αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα που απαιτεί δράσεις σε πολλά επίπεδα και προϋποθέτει τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων: των συναρμόδιων Υπουργείων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα.

Αυτοψία του Χρίστου Δήμα σε αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου «Κόρινθος – Πάτρα»

Συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα με την Πρέσβη των ΗΠΑ Kimberly Guilfoyle    

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των μεταφορών 

Με δωρεά η προμήθεια νέου Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας 

Ο κ. Δήμας υπογράμμισε ότι οι νέες υποδομές, από μόνες τους, δεν αρκούν για την επίλυση του προβλήματος και γι΄ αυτό το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επενδύει παράλληλα με τα οδικά έργα και στην ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Όπως είπε: «Μόλις χθες προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τον Τριπλό Κόμβο στον Σκαραμαγκά, ένα έργο που θα αποσυμφορήσει βασικούς άξονες του Λεκανοπεδίου, αποτρέποντας τη διέλευση βαρέων οχημάτων από τον αστικό ιστό, ενώ μέσα στο 2026 θα υλοποιηθεί μια σημειακή παρέμβαση στον ανισόπεδο κόμβο της Μεταμόρφωσης, όπου θα διαχωριστούν οι λωρίδες κυκλοφορίας για την αποφυγή συμφόρησης».

Ταυτόχρονα, ο κ. Δήμας χαρακτήρισε μονόδρομο την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας, επικαλούμενος την άμεση ωφέλεια που είχε στη Θεσσαλονίκη η λειτουργία του μετρό, καθώς περιορίστηκε κατά περίπου 15% η κίνηση των ΙΧ στο κέντρο της πόλης. 

«Περιμένουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα με την επέκταση προς την Καλαμαριά που θα λειτουργήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2026», πρόσθεσε ο κ. Δήμας, αφού αναφέρθηκε και στην πρόοδο που έχει συντελεστεί στον εκσυγχρονισμό του στόλου των λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έδωσε έμφαση και στις νέες υπηρεσίες που ενσωματώνονται στο σύστημα μεταφορών με τη χρήση της τεχνολογίας, όπως η συνεργασία του ΙΜΕΤ με την Google για παροχή δεδομένων κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Δήμας είπε ότι η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού συνδέεται άρρηκτα με την οδική ασφάλεια, που αποτελεί σταθερή προτεραιότητα για το Υπουργείο και την Κυβέρνηση, παράλληλα με την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όσον αφορά στην πρόοδο των εμβληματικών έργων, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε ότι ολοκληρώνονται οι αυτοκινητόδρομοι Πάτρα–Πύργος και Ε65, ενώ έχει ξεκινήσει η κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Όπως δήλωσε, «ήδη υλοποιούνται παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας σε τμήματα του ΒΟΑΚ με υψηλή επικινδυνότητα, όπως ακριβώς εφαρμόστηκαν με επιτυχία στον άξονα Πάτρα–Πύργος».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Δήμας ανέδειξε τη σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Διάδρομο Μεταφορών «Βαλτικής – Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου» (BBA), με την προώθηση οδικών και σιδηροδρομικών έργων, τα οποία θα βελτιώσουν τη συνδεσιμότητα και θα ισχυροποιήσουν την ασφάλεια και τη γεωπολιτική σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. 

Tags: ΑθήναΒΟΑΚκυκλοφοριακή συμφόρησηΜέσα Μαζικής ΜεταφοράςΜεταμόρφωσηΜετρό ΘεσσαλονίκηςΣκαραμαγκάςΥπουργείο Υποδομών και ΜεταφορώνΧρίστος Δήμας
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

«Ενεργειακές Κοινότητες και Πρωτογενής Τομέας» –  Ημερίδα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  
Δυτική Ελλάδα

Θεματικό Εργαστήριο για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής και Τουριστικής Ταυτότητας στο πλαίσιο του SMART-HUBs

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει Θεματικό Εργαστήριο - Συζήτηση Ομάδας Εστίασης (Focus...

by Συντακτική Ομάδα
23/09/2026, 22:02
Εξαρθρώθηκε σπείρα 29 ατόμων που εξαπατούσε επιχειρηματίες και στην Αιτωλ/νια
Δυτική Ελλάδα

35,7 εκατ. ευρώ σε 981 νέους γεωργούς της Δυτικής Ελλάδας

Χρηματοδότηση συνολικού ύψους 35,7 εκατ. ευρώ εξασφαλίζουν 981 νέοι γεωργοί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο...

by Συντακτική Ομάδα
22/09/2026, 22:54
Ν.Τράκας πρ. ΠΟΕ ΟΤΑ: Ποιοι μοιράζουν μπουφάν σε εργαζόμενους χωρίς τεχνικές προδιαγραφές;
Άκτιο Βόνιτσας

ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας για τις σχολικές καθαρίστριες – Καταγγελίες για μετακινήσεις έως 50 χιλιόμετρα

Σφοδρή αντίδραση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκαλεί η απόφαση της Δημοτικής...

by Συντακτική Ομάδα
22/09/2026, 22:49
Επαφές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ΠΕΔ στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σαγκάη
Δυτική Ελλάδα

Επαφές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ΠΕΔ στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σαγκάη

    Με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τη συμμετοχή Δημάρχων, η αποστολή θέτει...

by Συντακτική Ομάδα
22/09/2026, 22:44
Θανάσης Παπαθανάσης: Ο Προϋπολογισμός του 2025 στοχεύει στην κοινωνική συνοχή και την αύξηση των εισοδημάτων.  
Δυτική Ελλάδα

Θανάσης Παπαθανάσης: «Από το Δημόσιο της επετηρίδας και της αναμονής, περνάμε στο Δημόσιο των δεξιοτήτων, της αξιοκρατίας και του αποτελέσματος»

  Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Παπαθανάσης, κατά...

by Συντακτική Ομάδα
17/09/2026, 21:29
ΑΣΕΠ 2Γ/2022: «Κοροϊδία» καταγγέλλουν οι επιτυχόντες
Οικονομία

ΑΣΕΠ 2Γ/2022: «Κοροϊδία» καταγγέλλουν οι επιτυχόντες

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των επιτυχόντων του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ...

by Συντακτική Ομάδα
16/09/2026, 22:26
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ… στο δημαρχείο με μια τροπολογία; sara-mara
  • Όνειρα θερινής νυκτός, κοστούμια και… κατραπακιές sara-mara
  • «Ο Δήμος πάει κατά διαόλου»; Ο Παπαναστασίου συγκαλεί τη δημοτική ομάδα και προαναγγέλλει ανασχηματισμό sara-mara
  • Αμάν, αμάν, ψήφους δεν παίρνεις ... παραπάν... sara-mara
  • ΔΕΥΑ Αγρινίου: Απ’ έξω βιτρίνα, από μέσα… εγκατάλειψη με 2.500 ευρώ τον μήνα! sara-mara
  • Η έδρα πάνω απ’ όλα! sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.